راکت ۳۰ متری از کنترل خارج شده چین و امکان برخورد آن در هر لحظه با مناطق مسکونی

راکت ۳۰ متری از کنترل خارج شده چین و امکان برخورد آن در هر لحظه با مناطق مسکونی

انتظار می رود یک راکت ۲۱ تنی چینی به شکلی غیرقابل کنترل به زمین برخورد کند و کارشناسان هشدار می دهند که این اتفاق ممکن است در مناطق مسکونی رخ دهد. راکت Long March 5B چهارشنبه گذشته پرتاب شده و با موفقیت ماژول هسته ای خود را به ایستگاه فضایی چین با نام Tianhe تحویل داد. اما این راکت ۳۰ متری به مدار زمین نیز رسیده و کارشناسان از این بیم دارند که می تواند بار دیگر به شکلی کنترل نشده در روزهای اخیر وارد جو زمین شده و با منطقه ای که مشخص نیست کجاست، برخورد نماید.

انتظار می رود یک راکت 21 تنی چینی به شکلی غیرقابل کنترل به زمین برخورد کند و این اتفاق ممکن است در مناطق مسکونی رخ دهد.

جاناتان مک داول، کارشناس حوزه سفرهای فضایی در این باره گفته است: «مرحله اصلی The Long March 5B هفت برابر بزرگ تر از دومین مرحله پرواز Falcon 9 است که باعث جنجال های رسانه های بسیاری در چند هفته گذشته شد وقتی که روی شهر سیاتل دوباره وارد مدار شده و چند تانک فشار را روی ایالت واشنگتن رها کرد». گفته می شود این راکت هر ۹۰ دقیقه یک بار مدار زمین را طی کرده و امکان دارد روی هر نقطه ای فرود آید. راکت چینی ۱۰۰ فوت طول و ۱۶ فوت قطر دارد و در صورتی که از مدار زمین خارج شود، در جو زمین دچار حریق شده و تکه های آن روی زمین خواهند بارید. اگر چه احتمال فرود آمدن این تکه ها روی اقیانوس زیاد است اما این احتمال وجود دارد که برخی از آن ها روی مناطق مسکونی فرود آیند.

انتظار می رود یک راکت 21 تنی چینی به شکلی غیرقابل کنترل به زمین برخورد کند و این اتفاق ممکن است در مناطق مسکونی رخ دهد.

مک داول در این باره می گوید: «به نظر من، با استانداردهای کنونی، غیرقابل قبول است که اجازه داد این راکت بدون کنترل دوباره وارد جو زمین شود. نقطه اوج مرحله مرکزی رفته رفته کاهش خواهد یافت. امروز هیچ اطلاعاتی در مورد خود ایستگاه تیانهی مخابره نشده است که می تواند دلالتی باشد بر این موضوع که به مرحله سوخت بالابرنده از مدار زمین رسیده و در حال حاضر ردی از آن در دست نیست». چین قصد دارد مراحل ساخت ایستگاه فضایی خود را تا پایان سال ۲۰۲۲ به امام برساند. پس از کامل شدن، ایستگاه فضایی تیانگونگ در ارتفاع ۲۱۱ تا ۲۸۰ مایلی به دور زمین خواهد چرخید.

بیشتر بخوانید: North American X-15؛ سریع‌ترین هواپیمای راکتی جهان با رکورد ۶۰ ساله ماندگار

منبع: mirror
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۵ نظر

ورود

  • hadi اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۰

    نتیجه دزدی دانش تکنولوژی و مهندسی معکوس

  • قمری اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۰

    فقط میخوان بگن ما هم بلدیم موشک بسازیم.
    اون آمریکاست که از چین و امسال چین صد سال جلوتره. تا به خودشون بیان، تازه میرسن به جای فعلی spaceX

  • جیم موریارتی اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۰

    باز چین یه مقدار پیشرفت کرد ، غربی ها و غرب زده ها افتادن به هذیان گفتن . استاد اون موشک وقتی به جو برسه منفجر میشه و به میلیارد ها تیکه بسیار ریز تبدیل میشه و همش هم تو سراسر کره زمین پخش میشه. شما نگران نباشید ….

    • پاپا اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۰

      حواسمون نبود که تو ناسا کار میکنی گوزو

    • کوروش کاظمی دی ۲۶, ۱۴۰۱

      اینو که خودمون میدونستیم چون خود تو الان یک تکه بی ارزش از اون موشک چینی هستی که منفجر شده و از بخت بد ما افتاده توی ایران البته یک تکه آشغال قسمت رادیویی موشک هستی که هنوز از کار نیفتاده و هنوز داره ضرضر میکنه