دو دانشمندی که برنده جایزه نوبل شده اند، هشدار داده اند که جهان در اشتباه است که فکر می کند واکسن های کرونا می توانند ما را در برابر جهش های کووید-۱۹ ایمن سازند در شرایطی که بحران کرونا در هند از کنترل خارج شده است. دکتر آبیجیت بانرجی و دکتر استر دوفلو بر این باورند که رهبران و دانشمندان باید برای تزریق دُزهای بیشتر، واکسن ها و ماسک های جدید و کاستن از سرعت برداشتن محدودیت ها آماده باشند. ویروس کرونا تاکنون بیش از ۳.۲ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ فرستاده و جهش های مرگبار جدیدی در این ویروس در مناطقی از جهان پدیدار شده که بدترین شرایط را دارند.
یکی از این کشورها هند است که تاکنون بیش از ۲۳۰,۰۰۰ تلفات انسانی به خاطر شیوع کرونا داشته و در نتیجه کمبود اکسیژن و واکسیناسیون ناکافی، این آمار هر روزه در حال افزایش قابل توجه است. دکتر بانجی و دکتر دافلو مدعی شده اند که علیرغم توزیع واکسن های بهتر در غرب، «احمقانه خواهد بود فکر کنیم این واکسن ها حتماً ما را نجات خواهند داد». این دو در مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز نوشته اند: «دولت ایالات متحده اکنون در حال افزایش سرعت تزریق واکسن است اما هنوز هم ظاهراً در پذیرفتن یک استراتژی ملی مردد است. ما باید این امکان را پیش بینی کنیم که ویروس در آفریقا نیز شیوع پیدا کند، جایی که واکسیناسیون به ندرت صورت گرفته و شرایط هند آن را تهدید می کند».
این دو دانشمند بر این باورند که چنین شرایطی باعث وقوع فاجعه در کشورهایی خواهد شد که منابع اکسیژن و تخت های بیمارستانی به شدت با محدودیت مواجه بوده و از کشورهای غربی خواسته اند تا «آماده شده و در صورت لزوم به سرعت واکنش نشان دهند». آن ها صحبت های خود را چنین به پایان رسانده اند: «آماده شدن در شرایط کنونی شاید به ما شانس مبارزه برای جلوگیری از تکرار کابوس هند را بدهد». این صحبت ها در حالی است که یک سیاستمدار هندی شرایط کنونی در هند را تهدیدی برای کل جهان توصیف کرده است. راهول گاندی که یکی از رهبران دولت کنونی هند است، از نارندرا مودی، نخست وزیر هند، خواسته تا دومین قرنطینه سراسری در کشور را به اجرا بگذارد.
تاکنون دستکم یک جهش بسیار مسری در ویروس کرونا در هند رخ داده است اما افزایش تعداد موارد ابتلا به کرونا در این کشور بدان معناست که ویروس شانس های بی پایانی برای جهش دوباره و خطرناک شدن دارد. روز گذشته رکورد ۴۱۴۱۸۸ مورد ابتلا به کرونا در هند به ثبت رسید که بالاترین رکورد در این زمینه در جهان به شمار می آید و بدین ترتیب تعداد موارد ابتلا در این کشور به مرز ۲۱.۵ میلیون نفر نزدیک شد. روز پنج شنبه محققان دانشگاه واشنگتن هشدار دادند که تلفات واقعی کرونا در هند احتمالاً نزدیک به ۷۰۰۰۰۰ نفر بوده و در انتهای ماه جاری میلادی به ۱ میلیون نفر خواهد رسید.
بیشتر بخوانید: بهروز افخمی به عوامل سریالش سیر می داد تا کرونا نگیرند!
بدون نظر