چرا هرگز نباید از تختخواب خود برای کار کردن استفاده کنیم؟

چرا هرگز نباید از تختخواب خود برای کار کردن استفاده کنیم؟

مقاومت در برابر وسوسه ی کار در فضایی راحت – به خصوص در محاصره ی بالش ها و ملحفه ی نرم – شاید کار دشواری باشد. برخی هم می گویند کار کردن روی تخت به آن ها کمک می کند اضطراب کمتری داشته باشند و خلاقیت شان را بیشتر می کند. اما کار کردن در جای خواب خود ممکن است بیشتر از هر چیزی به سلامت جسمی و روانی شما آسیب بزند.

در ادامه می خواهیم ببینیم چرا باید از تبدیل محل خواب تان به محل کار خود پرهیز کنید.

۱- مغز و الگوهای خواب تان را به هم می ریزد

مغز ما تختخواب را به مقوله ی خواب و استراحت ربط می دهد. کارشناسان می گویند وقتی در محل خواب تان کار می کنید، ذهن تان رفته رفته آنجا را به فعالیت های دیگری جز خواب ربط می دهد. این سردرگمی ممکن است الگوهای خواب همیشگی تان را برهم بزند یا باعث بی خوابی یا اختلال ریتم شبانه روزی شود.

استفاده از وسایل الکترونیک مثل موبایل و لپ تاپ در تخت هم ممکن است به سلامت تان صدمه بزند. قرار گرفتن در معرض نور آبی این وسایل در هنگام شب مانع از ترشح ملاتونین یا همان هورمون خواب در بدن می شود که بر روی ساعت طبیعی خواب بدن اثر می گذارد. کمبود خواب هم می تواند باعث انواع بیماری ها و مشکلات قلبی شود.

۲- روی بازدهی تان تأثیر می گذارد

اگر فکر انجام وظایف شغلی تان در خانه مضطرب تان می کند، به این فکر کنید که انجام آن ها در اتاق خواب تان چه اثری خواهد داشت. در تحقیقی در آمریکا ۷۲ درصد شرکت کنندگان به انجام کار در تختخواب خود اذعان کرده بودند. احتمال تجربه ی اختلالات خواب در این افراد به دلیل اضطراب و نگرانی بیشتر بود.

پایین بودن کیفیت خواب می تواند باعث کاهش انرژی و درنتیجه، بازدهی در سر کار شود. اگر اتاق خواب تان کم نور باشد هم احتمال احساس خستگی در شما بیشتر می شود.

۳- فرم بدن تان را تغییر می دهد

ساختار و نرمی تشک باعث می شود وقتی روی تخت می نشینیم قوز کنیم یا روی آن لم دهیم. این وضعیت اگر ادامه یابد به مرور باعث انواع دردهای بدنی به خصوص در قسمت گردن، پشت و لگن می شود.

به گفته ی پزشکان، صرف اینکه حالا دردی احساس نمی کنید دلیل نمی شود که مشکلی برایتان پیش نیامده باشد. در حقیقت درد زمانی بروز پیدا می کند که احتمالاً دیگر آنقدر دیر شده که کاری برای حل مشکل از دست تان برنمی آید. این امر می تواند به بروز مشکلات شدیدی مانند خشکی دائمی پشت و آرتریت هم بیانجامد.

۴- تختخواب پناهگاهی برای باکتری ها است

وقتی پوست تان در تماس با ملحفه قرار می گیرد، سایش ناشی از Hن لایه ی بیرونی سلول های پوستی را از بین می برد. به گفته ی متخصصان پوست، این سلول های پوستی حامل چربی، عرق و آب دهان هستند و محل ایده آلی برای رشد باکتری ها و مایت های گرد و غبار محسوب می شوند. تعامل بلند مدت با این ارگانیسم ها ممکن است باعث بروز آلرژی، حمله های آسم یا بیماری های پوستی شود.

تحقیقی بر روی نمونه باکتری های به دست آمده از تشک تختخواب هم نشان داد تخت ما از دستشویی کثیف تر است. واحد تشکیل کلنی در هر اینچ مربع یک روبالشی بعد از یک هفته استفاده ۱۷ هزار برابر کاسه توالت است. ملحفه ی تخت هم بعد از یک هفته استفاده ۲۴ هزار برابر بیشتر از دستگیره ی در دستشویی باکتری دارند.

۵- می تواند روی رابطه زناشویی تان اثر بگذارد

تحقیقات نشان داده توجه به تلفن همراه هنگام صحبت با شریک عاطفی خود ممکن است اثری غیر مستقیم بر میزان رضایت از رابطه و افسردگی داشته باشد. این مسأله در مورد دیگر وسایل الکترونیکی که از آن ها برای کار استفاده می شود هم صدق می کند.

تختخواب برای ذهن ما تداعی گر قرار گرفتن در مکانی است که برای سهیم شدن با شریک عاطفی مان در نظر گرفته شده است. کار کردن در تخت در حضور شریک عاطفی تان ممکن است احساس نادیده گرفتن شدن در او به وجود آورد و در نهایت حس نزدیکی آن فضا را از بین ببرد.

چند راهکار برای به حداقل رساندن آثار منفی کار در تخت

  • یک روتین خواب برای خودتان داشته باشید

یک عادت خوب که باید در خودتان ایجاد کنید این است که تخت تان را برای استراحت و خواب نگه دارید. انجمن روانشناسی آمریکا هم توصیه می کند یک روتین خواب منظم داشته باشید، مثلاً هر روز سر یک ساعت ثابت از خواب بیدار شوید و بخوابید تا مشکلی در خواب تان ایجاد نشود.

  • محل کارتان را بیرون اتاق خواب تان برپا کنید. اگر مجبور شدید، خلاق باشید

اگر فضای کافی ندارید، می توانید یک محل کار موقتی برای خودتان درست کنید. مثلاً روی صندلی یا زمین کار کنید و از کاناپه به عنوان میز استفاده کنید. می توانید هم خلاقیت به خرج دهید و از وسایل خانه استفاده کنید، مثلاً از میز اتو به عنوان میز استفاده کنید.

اگر هیچ راه دیگری جز کار در تخت نداشتید، سعی کنید حالت نشستن روی صندلی را شبیه سازی کنید. می توانید پشت و زیر زانوهایتان بالش بذارید تا تکیه گاه بدن تان شود. سعی کنید صفحه ی دستگاه را تا ارتفاع چشم هایتان بالا آورید و از خوابیدن روی شکم خودداری کنید.

  • گجت ها و وسایل کارتان را در اتاق خواب تان نگذارید

حذف منابع نور آبی و بیرون بردن وسایلی که باعث اضطراب یا نگرانی می شوند به بهبود چرخه خواب-بیداری تان کمک می کند. ایجاد یک مرز آشکار میان کار و زندگی شخصی می تواند رابطه ی شما با شریک عاطفی تان را هم بهبود بخشد.

  • از حداقل یک ساعت قبل از خواب دیگر کار نکنید

کارشناسان می گویند داشتن یک روتین پیش از خواب کمک می کند راحت تر از حالت بیداری وارد زمان خواب شویم. از آن یک ساعت می توانید برای استراحت، مدیتیشن یا گرفتن یک دوش انرژی بخش استفاده کنید.

از انجام فعالیت های اضطراب آور پیش از خواب خودداری کنید چون ممکن است باعث فعال شدن هورمون اضطراب یعنی کورتیزول شوند که هوشیار و بیدارتان نگه تان خواهند داشت.

  • اتاق خواب تان باید فضایی مناسب خواب داشته باشد

اتاق خواب باید ساکت، تاریک و خنک و از تهویه ی مناسبی برخوردار باشد. این امر به بهبود کیفیت خواب کمک می کند. بهتر است از پرده های ضخیمی استفاده کنید که جلوی نور را بگیرند تا این سیگنال را به مغز دهد که وقت خواب رسیده است. تشک و بالش تان هم باید راحت و البته تمیز باشد.

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • مریم خرداد ۱۶, ۱۴۰۰

    در مورد مدیتیشن و این اپ هایی ک تو این حوزه کار میکنن هم لطفا مقاله ای بذارین
    چند باری امتحان کردم نتیجه ای نگرفتم…شاید من اشتباه عمل میکردم
    اینکه آیا واقعا موثر هستن؟