افشاگری مهندس چینی درباره آزمایشات دولت چین بر روی اقلیت مسلمان اویغورها

افشاگری مهندس چینی درباره آزمایشات دولت چین بر روی اقلیت مسلمان اویغورها

یک مهندس نرم افزار به بی‌بی‌سی گفته در پاسگاه های پلیس استان شین جیانگ ِ چین یک سیستم دوربین با قابلیت تشخیص احساسات نصب کرده که بر روی اقلیت مسلمان اویغور آزمایش می شود.

به گفته ی این مهندس که جهت حفظ امنیت وی هویتش فاش نشده، این سیستم با استفاده از هوش مصنوعی و فناوری تشخیص چهره می تواند احساسات افراد را شناسایی کند و چیزی شبیه به یک دستگاه دروغ سنج اما با فناوری ای بسیار پیشرفته تر است.

این مهندس پس از نشان دادن تصاویری از زندانیان اویغور گفته هدف از ساخت این سیستم تشخیص احساسات، «پیش داوری بدون مدارک و شواهد معتبر» است.

او گفته: «دولت چین از اویغورها مثل موش آزمایشگاهی، به عنوان سوژه ی آزمایشات مختلف خود استفاده می کند.»

شین جیانگ استانی در غرب چین است، جایی که نزدیک به نیمی از جمعیت ۲۵ میلیون نفری آن را اویغورها و دیگر اقلیت های ترک زبان تشکیل می دهند که اغلب آن ها مسلمان هستند.

این مهندس به بی‌بی‌سی گفته دوربین ها در فاصله ی ۳ متری سوژه ها کار گذاشته می شوند. به گفته ی او، سوژه ها را روی یک «صندلی مهار» می نشانند و مچ دستان و قوزک پاهای آن ها را با بند فلزی به صندلی می بندند.

این سیستم هوش مصنوعی می تواند حتی کوچک ترین تغییرات در حالات چهره ی فرد را تشخیص دهد و تجزیه و تحلیل کند. نرم افزار سیستم نیز یک نمودار دایره ای ترسیم می کند که در آن بخش های قرمز رنگ نمایانگر حالات روحی منفی هستند.

سفارت چین در لندن به سؤالات بی‌بی‌سی در خصوص استفاده از نرم افزار تشخیص احساسات در استان شین جیانگ پاسخی نداده اما گفته: «رعایت حقوق سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و آزادی مذهبی تمامی گروه های قومی در استان شین جیانگ کاملاً تضمین شده است.»

دست کم یک میلیون اویغور در مراکزی که دولت چین از آن ها با نام «اردوگاه های بازپروری» استان شین جیانگ یاد می کند، زندانی هستند. این منطقه تحت کنترل و مراقبت گسترده نیز قرار دارد.

گزارش ها از کار اجباری، کنترل و مراقبت، حبس، آزار کلامی و جسمی، عقیم سازی اجباری و تلقین شدید فکری در اردوگاه های شین جیانگ حکایت دارد.

چین اویغورها را یک گروه افراط گرای مذهبی می داند و ادعا می کند تمامی اقداماتش علیه این گروه «مبارزه با تروریسم و افراط گرایی» بوده است.

این کشور این ادعا را دلیل کنترل و مراقبت گسترده ی این منطقه نیز عنوان کرده است.

ماه گذشته، سازمان دیدبان حقوق بشر گزارشی ۵۳ صفحه ای منتشر کرد که در آن به شرح کامل سیاست شکنجه، مفقود سازی افراد و پاکسازی فرهنگی در منطقه ی عمدتاً ترک زبان شین جیانگ پرداخته شده بود.

سوفی ریچاردسون، رئیس بخش چین ِ سازمان دیدبان حقوق بشر، در بیانیه ای اعلام کرد: «پکن می گوید در آنجا آموزش های فنی و حرفه ای ارائه و با افراط گرایی مبارزه می کند، اما این سخنان نمی تواند واقعیت شوم جنایات آن ها علیه بشریت را تحت الشعاع قرار دهد.»

دارن بایلر، استاد دانشگاه کلرادوی آمریکا به بی‌بی‌سی گفته اویغورها باید به طور مرتب نمونه ی دی‌ان‌ای خود را ارائه دهند و بسیاری از آن ها مجبورند یک اپلیکیشن دولتی را بر روی تلفن همراه خود نصب کنند که اطلاعات آن ها از جمله فهرست مخاطبین و پیام های آن ها را جمع آوری می کند. سپس این اطلاعات به یک سیستم کامپیوتری به نام «پلتفرم عملیات مشترک یکپارچه» ارسال می شود.

به گفته ی بی‌بی‌سی، سوفی ریچاردسون شواهد و مدارکی از سیستم تشخیص چهره چین نیز دریافت کرده بود.

او در اینباره گفته: «چیز بسیار ناخوشایندی است. نه تنها آدم ها را به یک نمودار دایره ای تقلیل می دهد، بلکه آن ها را در شرایطی بسیار سرکوب کننده و تحت فشاری عظیم و اضطرابی قابل درک قرار می دهد. این یک گناه محسوب می شود و فکر می کنم به شدت مشکل ساز است.»

منبع: insider
۷ نظر

ورود

  • S خرداد ۲۱, ۱۴۰۰

    ممنون از مطالبی ک منتشر میکنید?

    • T خرداد ۲۱, ۱۴۰۰

      اون زمان که تایوان از شما درخواست کرد به رسمیت بشناسینش و گفت می تونیم روابط تجاری ایجاد کنیم و جاده آبی ابریشم رو دوباره برپا کنیم ولی چون آق بالاسرتون جمهوری خلق چین که دشمن اصلی دین و انسانیته اجازه نداد شما از اون به بعد بهش گفتین تایپه خوب یادمه از ترس اینکه چین روابط تجاری خودش باهاتون رو قطع کنه به چه کنم چه کنم افتاده بودین برادری و اسلام برای شما کشکه شما از اسلام فقط آداب واجبات و ریش گذاشتن رو فهمیدین نه شجاعت و دلاوری

  • ممدرضا خرداد ۲۱, ۱۴۰۰

    ساندیسی جماعت و صدا و سیما میلی در این باره چرا لاله؟

    اهان فهمیدم (ج ا) جرات و حق اهانت به چین رو نداره، بالاخره زیر پر و بال و وابسته به چین هستیم باید لال بود

    • ناشناس خرداد ۲۱, ۱۴۰۰

      جالبش اینجاست واسه مرگ یه سیاه پوست که توی کاباره های آمریکا سرویس میداد، کلی یقه شون رو جر دادن

    • سیامک خرداد ۲۲, ۱۴۰۰

      من مستندشو دیدم. تقریبا خیلیاشون از کلمات فارسی استفاده میکنن. تو مستنده هنوز تابلوی مغازه ها به فارسی اسمشونو مینوشتن. اما در کنارش تابلو به چینی هم بود.
      به هر حال ما که مستعمره این چینیها شدیم. فردا خودمونم باید چینی بلغور کنیم

    • سیامک خرداد ۲۲, ۱۴۰۰

      اها. فود رنجر رو تو یوتوب اگه میتونین بزنین. ایرانم اومده. این جهانگرد رفته بود سین کیانگ و تو فیلمایی که میگرفت واقعا برام عجیب بود اشتراکات فرهنگی و زبانی ما و ایغورها. مثلا کله پاچه میخوردن. سیراب شیردون.
      اون مستندی که من دیدم هم مال ۱۰ سال پیشا بود. نمیدونم کدوم کشور درست کرده بود. اما به انگلیسی بود.

  • مهدی خرداد ۲۵, ۱۴۰۰

    حالا اگه از اینا هم حمایت کنن که خود تو اولین مخالفی