دارچین در اروپای قرون وسطی ادویه ای لوکس به شمار می رفت. عرب ها این ادویه را از مسیرهای دشوار می رسانند و تنها ثروتمندان استطاعت خریدش را داشتند. امروزه دارچین را در تقریباً هر آشپزخانه ای می توان پیدا کرد. اما این ادویه تنها یک افزودنی خوش طعم برای کیک ها و شیرینی های ما نیست و می تواند به شما پوستی بی نقص بخشد و سلامت تان را بهبود بخشد.
در ادامه با فواید این ادویه خوش طعم و خوشبو آشنا خواهیم شد.
۱- ممکن است جوش را کمتر کند
دارچنین خواص ضد میکروبی دارد که برای درمان جوش مفید است. این ادویه می تواند باکتری ها و قارچ هایی که عامل جوش هستند را از بین ببرد . این ادویه منبع بسیار خوب آنتی اکسیدان های قدرتمندی هم هست که از بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد می توانند باعث التهاب شوند و با وقوع این اتفاق، منافذ پوست مسدود می شود، امری که منجر به جوش می شود.
۲- جلوی پدیدار شدن علائم پیری را می گیرد
رادیکال های آزاد ممکن است در پیری زودرس پوست هم نقش داشته باشند، امری که باعث ایجاد چین و چروک، تغییر رنگ پوست و کدر شدن پوست می شود. آنتی اکسیدان های موجود در دارچین با محافظت از سلول ها، از سرعت روند پیری می کاهد. دارچین می تواند حتی باعث تولید کلاژن شود چون حاوی عناصری است که تحقیقات نشان داده سطح کلاژن را افزایش می دهند.
۳- رنگ پوست را یک دست تر می کند
دارچین با افزایش گردش باعث رسیدن خون و اکسیژن به پوست می شود. این ادویه حاوی یک ماده ی قابض است، ماده ای شیمیایی که بافت های بدن را جمع یا منقبض می کند. این ماده ممکن است به افزایش لطافت ظاهری پوست کمک کند و سلامت آن را از داخل هم بهبود بخشد.
۴- خواص ضد التهابی دارد
التهاب به بدن کمک می کند تا با ویروس ها مبارزه و صدمات وارده به بافت ها را ترمیم کند. اما این التهاب اگر در بافت های خود بدن رخ دهد، ممکن است خطرناک باشد. تحقیقات نشان داده دارچین خواص ضد التهابی دارد و حتی می تواند ورم را تسکین بخشد.
۵- ممکن است ریسک ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد
تحقیقات می گوید استفاده از دارچین در رژیم غذایی خود ممکن است سلامت قلب تان را حفظ کند. در این تحقیقات، موش هایی که به مدت ۱۲ هفته رژیم غذایی پرچربی حاوی دارچین داشتند وزن کمتری اضافه کردند تا موش هایی که در این مدت غذاهای پرچرب اما بدون دارچین مصرف می کردند. داشتن یک رژیم غذایی پرچرب ممکن است منجر به بروز بیماری قلبی شود و استفاده از دارچین در غذاهای خود ممکن است به تعدیل این ریسک کمک کند.
۶- به کاهش وزن کمک می کند
دارچین سرشار از فیبر است، ماده ای که حس سیری می دهد و به مقابله با هوس های غذایی کمک می کند. دارچین سرعت سوخت و ساز را هم بیشتر می کند چون بدن برای پردازش این ادویه انرژی بیشتری مصرف می کند تا دیگر مواد غذایی.
۷- ممکن است حافظه را بهبود بخشد
دارچین ممکن است به عقب افتادن پیری مغز و کاهش استرس اکسیداتیو سلول های مغزی کمک کند. این ادویه ممکن است انعطاف پذیری را در هیپوکامپوس بیشتر کند؛ بخشی از مغز که به حافظه مربوط می شود. تحقیقات نشان داده این ادویه برخی عوارض بیماری های آلزایمر و پارکینسون را هم بهبود می بخشد.
بدون نظر