۲۰ هزار سال قبل هم ویروس کرونا شیوع پیدا کرده بود

۲۰ هزار سال قبل هم ویروس کرونا شیوع پیدا کرده بود

طی ۲۰ سال گذشته مردم دنیا با همه‌گیری هایی ناشی از انواع ویروس کرونا از جمله سارس، مرس و کووید-۱۹ مواجه بوده اند. اما تحقیق جدیدی می گوید انسان ها احتمالاً هزاران سال پیش هم با این بیماری رو به رو شده بودند.

گروهی از محققان استرالیایی و آمریکایی به شواهد و مدارکی از یک همه‌گیری کرونایی دست یافته اند که بیش از ۲۰ هزار سال قبل در آسیای شرقی رخ داده بود.

در این پژوهش، محققان به بررسی ژنوم های بیش از ۲،۵۰۰ انسان از ۲۶ گروه مختلف از مردم سرتاسر دنیا پرداختند. آن ها در بررسی های خود به قدیمی ترین برهم کنش ژنوم انسان با ویروس کرونا پی بردند، امری که ردی ژنتیکی در دی‌ان‌ای مردم امروزی آسیای شرقی برجای گذاشته است.

ژنوم هایی که آن ها مورد مطالعه قرار دادند حاوی اطلاعاتی فرگشتی درباره ی انسان ها بود که قدمت آن ها به صدها هزار سال قبل بازمی گردد، اطلاعاتی که تازه در سال های اخیر موفق به رمزگشایی از آن ها شده ایم.

ویروس ها از طریق تکثیر خود عمل می کنند. با این حال، آن ها از خود ابزاری برای تکثیر کردن شان در اختیار ندارند. به همین دلیل در حقیقت به میزبان خود متکی هستند. به همین خاطر هم هست که به بدن یک موجود میزبان حمله می برند و با فریب دادن سیستم های آن خود را تکثیر می کنند.

از فریب سلول های بدن انسان ردی باقی می ماند که امکان مشاهده ی آن را داریم. این رد مدرکی قوی در اختیار ما می گذارد که نشان می دهد اجداد ما یک بار در معرض ویروس کرونا قرار گرفته و با آن سازگاری پیدا کرده بودند.

محققان این سیگنال های ژنتیکی مرتبط با ویروس کرونا را در ژنوم های ۵ گروه از مردم ساکن در چین، ژاپن و ویتنام یافتند. همه‌گیری رخ داده می تواند از این کشورها فراتر رفته باشد، اما داده ای از دیگر نواحی در دست نیست، بنابراین هیچ راهی برای اطلاع در این خصوص وجود ندارد.

در یکی از این گروه ها جهش مفیدی رخ داده بود که به حفظ آن ها در برابر ویروس کرونا کمک می کرد. کسانی که این جهش را داشتند، از یک امتیاز و برتری به جهت بقا برخوردار بودند، به این معنی که به مرور زمان در این گروه جمعیت افرادی که این جهش را دارا بودند بیشتر از آن هایی شده بود که از این جهش برخوردار نبودند.

طی یک دوره ی طولانی و بر اثر قرارگیری در معرض ویروس، رد بسیار واضحی در ژنوم های نوادگان آن ها بر جای می ماند. همین امضا است که از آن می توانیم برای تشخیص این همه‌گیری باستانی و نیز تعیین زمان وقوع آن استفاده کنیم.

این پژوهش می گوید بیماری کرونا به صورت جداگانه در نواحی مختلف رخ داده و به شکل همه‌گیری در سرتاسر آسیای شرقی شیوع یافته بود.

با این حال، دانشمندان نمی دانند مردم باستان چطور از این همه‌گیری جان سالم به در بردند. یک دلیلش آن است که روشن نیست آیا این همه‌گیری چیزی شبیه به بیماری های فصلی ای همچون آنفلوانزا بوده یا بیماری های مستمری مانند همه‌گیری کووید-۱۹ که همه ی افراد را مبتلا می سازد و روند انتشار آن پیوسته ادامه دارد.

منبع: cnn
مطالب مرتبط
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • ناشناس مرداد ۲۶, ۱۴۰۰

    خودت عقلتو قاضی کن اگر در آن زمان مستمر بود نسل انسان منقرض می شد.