چرا نوزادان در خواب می خندند؟

چرا نوزادان در خواب می خندند؟

آیا چیزی تاثیرگذارتر و خوشایندتر از تماشای لبخند زدن یک نوزاد وجود دارد؟ به همین خاطر است که به اولین لبخند نوزاد تازه متولد شده لبخند فرشته وار می گویند، لحظه ای که بسیاری از والدین ماه ها بی صبرانه انتظار آن را کشیده اند. لبخند زدن کودکان اما بیشتر در زمان خواب رخ می دهد. اکنون سوال این است که آیا کودکان خواب می بینند؟ آیا دوران زندگی شان در شکم مادر را به یاد می آورند؟ در ادامه این مطلب می خواهیم در مورد دلیل لبخند زدن نوزادان در هنگام خواب صحبت کنیم.

لبخند زدن کودکان اما بیشتر در زمان خواب رخ می دهد. اکنون سوال این است که آیا کودکان واقعاً خواب می بینند؟

نوزاد در داخل شکم مادر هم لبخند می زند

نوزادان حتی پیش از تولد نیز لبخند می زنند که در صورت خوش شانس بودن در هنگام آزمایش التراسوند می توانید شاهد آن باشید. مطالعات نشان می دهد که نوزادان در شکم مادر به طور متوسط هر بار ۳.۲۱ ثانیه می خندند. امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی، می توانیم نوزاد را در شکم مادر ببینیم تا ببینم پیش از تولد چه فعل و انفعالات و حرکاتی مربوط به او رخ می دهد. مطالعات نشان می دهد که نوزادان ۱۸ هفته پس از لقاح می توانند خمیازه بکشند. ۲۶ هفته پس از لقاح، نوزاد می تواند لبخند بزند، چشم بر هم بزند و حتی گریه کند. این واکنش های غیرارادی در واقع رفلکس هایی در حال توسعه و به نحوی آماده شدن برای لحظه تولد هستند.

اولین لبخند های نوزادان واکنشی و غیرارادی هستند

همانطور که گفته شد، واکنش های نوزاد در داخل رحم مادر مانند لبخند زدن و خمیازه کشیدن واکنشی و غیرارادی هستند. این بدان معناست که این اعمال واکنش هایی فوری به محرک ها هستند که در مورد این نوزادان، این محرک ها احساس راحتی و سلامت در شکم مادر است. برخلاف بسیاری از ما، به احتمال فراوان نوزادان از لبخند زدن خود اطلاع ندارند و لبخند زدن در شکم بیشتر به حرکات غیرارادی عضله هایشان باز می گردد، مانند زمانی که لگد زده یا نوک انگشت خود را می مکند.

لبخند زدن کودکان اما بیشتر در زمان خواب رخ می دهد. اکنون سوال این است که آیا کودکان واقعاً خواب می بینند؟

بهترین زمان برای لبخند زدن

در هنگام خواب، نوزاد تازه متولد شده دو فاز خواب را دنبال می کند: خواب فعال و خواب عمیق. فاز فعال که با نام REM یا حرکت سریع چشم شناخته می شود در اثر فعالیت شدید مغز ایجاد می شود. این فاز تقریباً ۶۰ تا ۹۰ دقیقه پس از خوابیدن رخ می دهد اما خواب دارای سیکل های مختلف است و به همین دلیل REM با خواب عمیق جایگزین می شود. با این وجود در طول مرحله REM خواب است که شاهد خندیدن، شکلک درآوردن، دراز کردن پاها و دیگر حرکات غیرارادی در نوزادان هستیم.

لبخند زدن کودکان اما بیشتر در زمان خواب رخ می دهد. اکنون سوال این است که آیا کودکان واقعاً خواب می بینند؟

خندیدن به عنوان یک واکنش

از آنجایی که نمی توانند حرف بزنند، گریه و خنده ابزار ارتباطی و تعاملی نوزاد با اطرافش است. این موضوع دستکم در اولین ماه های تولد صدق می کند. اما باید به یاد داشته باشید که مطالعات جداگانه توانسته اند ثابت کنند که نوزادان حتی از ساعاتی پس از تولد نیز یک موجود اجتماعی هستند. به همین خاطر است که لبخند آنها در واکنش به احساسات مثبت یا آرامش بخش مانند نوازش شدن روی گونه یا احساس تمیز بودن دوباره صورت می گیرد. خاطرات خوشایند مانند صدا، بو و مزه نیز می تواند باعث لبخند نوزاد شود.

لبخند زدن کودکان اما بیشتر در زمان خواب رخ می دهد. اکنون سوال این است که آیا کودکان واقعاً خواب می بینند؟

نوزادان خواب نمی بینند اما حافظه دارند

وقتی نوزادی را در حال لبخند در خواب می بینیم این بدان معنا نیست که او در حال خواب دیدن است. امکان خواب دیدن در نوزادن تقریباً غیر ممکن است زیرا نوزادان نورسیده هنوز تجربه کافی برای به خاطر سپردن را نداشته و از ظرفیت لازم برای تجسم کردن نیز برخوردار نیستند و مغزشان برای بدست آوردن این قابلیت ها همچنان در حال رشد است. خوابیدن طولانی در هفته های اول تولد اهداف بسیار خاصی دارد که می تواند شامل کمک به نوزاد در رشد مغز، تجزیه و تحلیل اطلاعات و ایجاد حافظه است که شروع آن ها از رحم مادر است. این موضوع را می توان با این موضوع ثابت کرد که نوزادان بعد از تولد صدای مادر یا پدر خود را می شناسند.

بیشتر بخوانید: کوچک ترین نوزاد دنیا بعد از یک سال از بیمارستان مرخص شد

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود