کپنهاگ پایتخت دانمارک امن ترین شهر دنیا شد؛ خاورمیانه در قعر فهرست

کپنهاگ پایتخت دانمارک امن ترین شهر دنیا شد؛ خاورمیانه در قعر فهرست

کپنهاگ برای اولین بار از سوی واحد اطلاعات نشریه اکونومیست، امن ترین شهر دنیا لقب گرفت. پایتخت دانمارک امسال توانسته با کنار زدن پیشتازان معمول این شاخص یعنی توکیو و سنگاپور به این عنوان دست یابد.

واحد اطلاعات اکونومیست از سال ۲۰۱۵ تاکنون هر دو سال یک بار دست به این بررسی می زند. آن ها برای ایجاد این رده بندی به ارزیابی ۷۶ شاخص در بخش های دیجیتال، سلامت، زیرساخت ها، محیط زیست و امنیت شخصی می پردازند.

در سال ۲۰۱۹ در رده بندی قبلی این واحد، توکیو در مقام اول، سنگاپور در مقام دوم و اوساکای ژاپن در مقام سوم قرار گرفت. امسال رده های اول تا سوم، به ترتیب به کپنهاگ، تورنتو و سنگاپور تعلق گرفته است.

طبق این رده بندی، امن ترین شهر آمریکا نیویورک است که در جایگاه یازدهم قرار دارد.

به گفته ی مؤلفان این گزارش، علیرغم رقابت تنگاتنگی که میان شهرها برای کسب رتبه های نخستین فهرست وجود داشت، اما شهرهای رتبه های برتر تقریباً از یک دسته بودند. به طور کلی، شهرهای منطقه ی آسیا – پاسیفیک بالاترین و شهرهای خاورمیانه پایین ترین امتیاز را دریافت کردند.

این گزارش می گوید همه‌گیری کرونا «تمام مفهوم امنیت شهری را تغییر داده» و با مجازی شدن هر چه بیشتر کسب و کارها، امنیت دیجیتال اهمیت بیشتری یافته است. همچنین به دلیل تغییری که همه‌گیری در عادات مربوط به استفاده از وسایل حمل و نقل و امکانات عمومی ایجاد کرده، تعریفی که از امنیت در مورد زیرساخت های شهری وجود داشت هم دستخوش تغییر شده است.

این گزارش می گوید افزایش میزان دورکاری، دیجیتالی تر شدن تجارت و افزایش تمایل شهروندان به زندگی در محله هایی که دسترسی به خدمات در آن ها از طریق پای پیاده یا دوچرخه امکان پذیر باشد، آثار گسترده ای بر روی زیرساخت ها دارد. طبق این گزارش، شهرهای دنیا ظرف ۲۰ سال دنیا باید خود را با این تغییرات تطابق دهند.

اضافه شدن شاخص امنیت زیست محیطی به بررسی امسال، تغییری اساسی در رده بندی ها ایجاد کرد. شهر ولینگتون در نیوزلند مقام اول را در این بخش کسب کرد، گرچه رتبه ی هفتم را در رده بندی کلی دارد. کپنهاگ و تورنتو در زمینه ی امنیت زیست محیطی عملکرد بهتری در مقایسه با توکیو و سنگاپور داشتند. کپنهاگ در جایگاه ششم این بخش قرار گرفت، تورنتو در جایگاه دوم، توکیو در جایگاه سیزدهم و سنگاپور در جایگاه سی و هفتم.

شاخص امنیت زیست محیطی شهر دربرگیرنده ی پایداری برنامه جامع، ابتکارات صورت گرفته در زمینه ی اقتصاد سبز، مدیریت پسماند و سطح کیفی هوا و مواردی دیگر است.

واحد اطلاعات اکونومیست می گوید ارتباط قوی ای میان درآمد و امنیت شهری وجود داشت، به طوری که ۲۹ شهر اول رده بندی از کشورهای پردرآمد دنیا بودند.

شهر یانگون، مرکز اقتصادی میانمار، با دریافت رتبه ی شصتم، در قعر این فهرست جای گرفته است. چهار شهر قبلی آن به ترتیب، کراچی (پاکستان)، کاراکاس (ونزوئلا)، قاهره (مصر) و لاگوس (نیجریه) هستند.

منبع: insider
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود