طرح جنجالی اسکاتلند برای صدور اجازه تغییر جنسیت به نوجوانان ۱۶ ساله

طرح جنجالی اسکاتلند برای صدور اجازه تغییر جنسیت به نوجوانان ۱۶ ساله

برنامه ی وزیر اول اسکاتلند، نیکولا استورجن، برای صدور اجازه ی تغییر جنسیت به نوجوانان ۱۶ ساله انتقاداتی را به دنبال داشته است. منتقدین این طرح می گوید این اقدام باز شدن «سیل گیر»هایی را به دنبال دارد که مانع نوجوانانی شده است که به دنبال عمل غیر قابل بازگشت تغییر جنسیت هستند.

دولت اسکاتلند می گوید قصد دارد لایحه اصلاح فرآیند به رسمیت شناختن جنسیت را ظرف یک سال آینده ارائه دهد.

در پیش نویس لایحه، سیستم جدید و ساده تری برای کسب گواهی به رسمیت شناختن جنسیت در اسکاتلند ارائه شده و سن درخواست برای صدور گواهی از ۱۸ به ۱۶ سال کاهش یافته است.

آمارهای به دست آمده توسط گروه کمپین «برای زنان» اسکاتلند نشان می دهد طی یک دوره ی ۶ ساله با انجام عمل برداشتن پستان دست کم ۵۱ مرد ترنس زیر ۱۸ سال موافقت شده بود.

ابن افراد به بیمارستان های سرویس سلامت همگانی در انگلیس ارجاع داده شده بودند تا ارزیابی لازم برای نوسازی تخصصی قفسه سینه بر روی آن ها صورت گیرد.

این گروه کمپین نسبت به کاهش محدودیت سنی صدور مجوز تغییر جنسیت به ۱۶ سال ابراز نگرانی کرده است. به عقیده ی آن ها این اقدام می تواند سبب شود جوانان بیشتری خواستار انجام این عمل جراحی شوند که ممکن است بعدها از آن پشیمان شوند.

ترینا باج، مدیر گروه کمپین «برای زنان» می گوید انگلیس و دیگر کشورها عقب نشینی عاقلانه ای در خصوص درمان های تهاجمی و غیر قابل بازگشت برای افراد ترنس داشتند.

او اقدام اسکاتلند در جهت معکوس را شوکه کننده توصیف کرد.

باج می گوید هیچ کودک برخوردار از سلامت جسمی ای نباید درگیر داروهای توقف بلوغ و هورمون های جنس مخالف شود، امری که به برداشتن پستان ها در ۱۶ سالگی خواهد انجامید.

او همچنین می گوید کاهش سن تغییر جنسیت به ۱۶ سال به طور حتم باز شدن «سیل گیر»هایی را به دنبال دارد که مانع بسیاری از نوجوانان مایل به انجام تغییر جنسیت شده اند.

سخنگوی دولت اسکاتلند اظهار کرد: «تحت نظارت تیم پزشکی، تعداد اندکی از جوانان برای انجام عمل جراحی برداشتن پستان در سن ۱۷ سالگی ارجاع داده شده اند.»

«با این حال، ارزیابی های الزامی پیش از عمل جراحی، عملاً انجام آن پیش از ۱۸ ساله شدن فرد را غیر ممکن می سازد.»

حزب ملی اسکاتلند عهد کرده لایحه اصلاح فرآیند به رسمیت شناختن جنسیت را در برنامه ی جدید خود برای دولت این کشور ارائه دهد.

در این سند آمده است: «گرچه همه گیری کرونا کار ما برای برپایی یک سیستم سرراست تر برای کسب گواهی به رسمیت شناختن جنسیت را به تعویق انداخت، اما افراد ترنس نباید درگیر یک فرآیند تحقیرآمیز، ضربه زننده و مداخله آمیز برای به رسمیت شناخته شدن قانونی جنسیت خود شوند.»

«ما لایحه ی اصلاح فرآیند به رسمیت شناختن جنسیت را ظرف یک سال آینده ارائه و الزامات پزشکی فعلی را حذف خواهیم کرد و مدت زمان رسیدن فرد متقاضی به جنسیت اکتسابی خود را از ۲ سال به ۳ ماه کاهش خواهیم داد.»

«این تغییرات باعث بهبود زندگی افراد ترنس می شود و در عین حال، این اطمینان را به وجود می آورد که قانون حقوق و حمایت هایی که زنان در حال حاضر تحت قانون برابری جنسیتی از آن ها برخوردار شده اند، را تحت تأثیر قرار نمی دهد.»

منبع: dailymail
دیجیاتو
بدون نظر

ورود