برخورد شراره خورشیدی با زمین و دیده شدن شفق قطبی در سرتاسر جهان + ویدیو

برخورد شراره خورشیدی با زمین و دیده شدن شفق قطبی در سرتاسر جهان + ویدیو

به گزارش Express، پدیده ی خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) در حدود ساعت ۳:۳۰ صبح ۱۲ اکتبر وارد میدان مغناطیسی زمین شد و طوفانی ژئومغناطیسی را در پی داشت که هم اکنون در جریان است. دکتر تامیتا اسکف، فیزیکدان آب و هوای فضایی، ساعت ۴ صبح توئیت زد: «کمی دیر آمده، اما طبق معمول بسیار زیبا و خیره کننده است.»

او ۴۵ دقیقه بعد در توئیت دیگری اضافه کرد: «کمی فرصت می طلبد تا طوفان خورشیدی سر و شکل پیدا کند. شفق های قطبی مایل به قرمز و رنگین کمانی آشکار شدن شان مدتی زمان می برد.»

شفق قطبی مشاهده شده در ایسلند
شفق قطبی مشاهده شده در ایسلند

در ساعت ۵ دکتر اسکف توئیت زد: «بالاخره! وقت طوفان رسیده! رنگ های مایل به قرمز چشم نواز بر فراز آسمان آیووای شمالی در امریکا در حال درخشش هستند.» پیش بینی می شود که این طوفان تا ساعت ۴ بعد از ظهر امروز ادامه داشته باشد.

شفق قطبی
شفق قطبی مشاهده شده در آیداهو

طبق گزارش spaceweather.com وقتی طوفان دیشب آغاز شد، سرعت باد خورشیدی ۱۲۰ کیلومتر بر ثانیه افزایش یافت. و چگالی پلاسما ۳ برابر و دما تقریباً ۱۰ برابر شد. اگرچه این طوفان ممکن بود منجر به وقوع اختلال هایی شود اما ویژگی مثبتی هم با خود همراه داشت. شفق قطبی خیره کننده ای در قسمت هایی از ایالات متحده به نمایش درآمد و در مکان هایی که اغلب در آن جا دیده می شود، دیدنی تر از همیشه معمول بود.

و حالا این پدیده در سرتاسر جهان نیز دیده می شود. اکثر شفق های قطبی سبز رنگ هستند، چرا که سبز رنگ اتم هایی است که ذرات دارای انرژی از فضایی بین ۳۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بالای سطح زمین به آن ها برخورد می کند.

شفق قطبی
شفق قطبی مشاهده شده در کانادا

رنگ صورتی زمانی ظاهر می شود که ذرات دارای انرژی بایین تر از معمول بیایند و با مولکول ها در سطح ۱۰۰ کیلومتری یا پایین تر برخورد کنند. در حال حاضر این طوفان با سرعت ۴۶۲.۳ کیلومتر بر ثانیه که سرعت معمول برای باد خورشیدی است در حال حرکت است.

بیشتر بخوانید:

از شفق قطبی تا قارچ های شب تاب؛ نگاهی به درخشان ترین پدیده های طبیعی دنیا

با بهترین مکان‌های دنیا برای تماشای «شفق قطبی» آشنا شوید

منبع: Express
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود