قرص کرونای شرکت فایزر که احتمال بستری شدن و مرگ را ۸۹ درصد کاهش می دهد

قرص کرونای شرکت فایزر که احتمال بستری شدن و مرگ را ۸۹ درصد کاهش می دهد

شرکت فایزر در روز جمعه اعلام کرد که قرصی که برای مقابله با ویروس کرونا ساخته، خطر بستری شدن و مرگ را برای بیماران پرخطری که در آزمایشات این دارو شرکت کرده اند کاهش داده است.

به گزارش CNN، این شرکت امیدوار است که این قرص را در کنار داروی ضدویروس دیگری به نام «ریتوناویر» ارائه دهد تا مردم آن را در خانه و پیش از این که نیازی به بستری شدن پیدا کنند، استفاده نمایند.

طبق گفته های این شرکت، در یک آنالیز «موقت» ـ که پیش از پایان آزمایشات انجام شد ـ این قرص ۸۹ درصد کاهش خطر بستری شدن و مرگ در اثر کووید ۱۹ را در بیمارانی که به موقع از آن استفاده کرده بودند، نشان داد.

شرکت فایزر

نتایج آن قدر چشمگیر بودند که این شرکت آزمایش را متوقف کرد و تقاضای اجازه ی تجویز ضروری این قرص را به سازمان غذا و داروی امریکا تقدیم کرد. آلبرت بورلا، مدیر فایزر، در بیانه ای گفت: «خبر امروز قواعد بازی را در تلاش جهانی برای متوقف کردن ویرانگری این همه‌گیری تغییر خواهد داد.» این داده ها هنوز منتشر نشده است. این شرکت می گوید اطلاعات بیشتری در قالب یک مقاله ی کارشناسی شده توسط کارشناسان آن رشته منتشر خواهد کرد.

شرکت فایزر این دارو را بر روی افراد بزرگسال مبتلا به کووید ۱۹ که پرخطر محسوب می شوند امتحان کرده است. به داوطلبان به صورت تصادفی پس از ۳ تا ۵ روز از شروع علائم، قرص یا دارونما داده شد. این قرص که Paxlovid نام دارد چیزی است که با نام بازدارنده ی پروتئاز مشهور است. این دارو طوری طراحی شده که از تکثیر ویروس جلوگیری می کند.

فایزر می گوید ۰.۸ درصد (۳ نفر از ۳۸۹ نفر) بیمارانی که دارو را ظرف ۳ روز دریافت کرده بودند، در عرض ۴ هفته بستری شدند؛ در مقایسه با ۷ درصد بیمارانی که دارونما دریافت کرده بودند (۲۷ نفر). و ۷ نفر از افرادی که دارونما دریافت کرده بودند مردند. از افرادی که قرص اصلی را دریافت کرده بودند، هیچ کس ظرف یک ماه نمرد.

شرکت فایزر

شرکت فایزر می گوید ۱۹ درصد از بیمارانی که درمان اصلی و ۲۱ درصد از آن هایی که دارونما را دریافت کرده بودند، اتفاقات منفی ای را تجربه کردند اما این شرکت فاش نکرد که این اتفاقات منفی چه چیزهایی بوده است.

بورلا می گوید این قرص شاید جان میلیون ها انسان را نجات دهد با این حال تاکید کرد که واکسیناسیون از اهمیت بسزایی برخوردار است. واکسن ها تاثیر ۱۰۰ درصدی ندارند و همه واکسن دریافت نمی کنند و همین می تواند منجر به بیمارستان و آی سی یوهایی شلوغ بشود. وی می گوید: «حالا ما برای این قضیه راه حل داریم. این برای درمان آن هایی است که متاسفانه به بیماری مبتلا شده اند.»

بیشتر بخوانید:

ترکیب واکسن های فایزر و آسترازنکا ایمنی بیشتری در برابر کرونا ایجاد میکند

منبع: CNN
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود