۷ تغییری که در فصل پاییز در بدن رخ می دهد

۷ تغییری که در فصل پاییز در بدن رخ می دهد

فصل پاییز مصادف است با روزهای کوتاه تر، تغییر رنگ برگ ها و تغییراتی در بدن و سبک زندگی انسان. نیازی به گفتن نیست که این تغییرات از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در Bright Side نگاهی خواهیم انداخت به برخی از تغییراتی که بدن مان در پاییز با آن ها مواجه می شود و دلیل شان.

۱- ممکن است حس کنید پوست تان خشک شده

یکی از بزرگ ترین اثرهای فصل پاییز بر بدن ما خشکی پوست است. متخصصان پوست دریافته اند که هر تغییری در درجه حرارت به عنوان شوکی به سیستم بدن ما عمل می کند و توازن عمومی پوست را بر هم زده و باعث خشکی می شود.

نکته: با نوشیدن آب کافی و مصرف غذاهایی که محتوی آب هستند، می توانید به مقابله با خشکی پوست بروید. از مرطوب کننده ها نیز می توانید استفاده کنید.

۲- ممکن است مویتان کیفیتش را از دست بدهد و بریزد

این یکی از اتفاقاتی است که اغلب در این فصل می افتد. اگرچه برخی افراد وحشت کرده و فکر می کنند قرار است کاملا طاس شوند، اما برخی بر این باورند که این اتفاق در این فصل امری کاملا طبیعی است.

این قضیه به این خاطر است که ما در طول تابستان برای محافظت از پوست سرمان در برابر اشعه فرابنفش به موی بیشتری نیاز داریم و هنگامی که این مو دیگر نیاز نباشد، شروع به ریختن می کند.

نکته: برای این که در طول پاییز موهایتان سالم بماند، باید به اندازه ی کافی به آن ها آب برسانید، از آب داغ استفاده نکنید و مرتباً پوست سرتان را ماساژ بدهید.

۳- ممکن است بیشتر از قبل بخوابید

در طول پاییز، ممکن است متوجه شوید که تمایل دارید بیشتر از قبل بخوابید و البته برای این موضوع توجیه وجود دارد. کاهش میزان نور در فصل پاییز چرخه ی خواب-بیداری بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. هرچقدر در طول روز کمتر در معرض نور قرار بگیرید، امکان این که احساس خستگی بیشتری داشته باشید بیشتر است.

نکته: در این مورد کار زیادی نمی توانید انجام دهید. هر وقت توانستید سعی کنید خود را در معرض آفتاب قرار دهید. و تا حد ممکن هم استراحت کنید.

۴- غذاهایی با کالری بیشتر مصرف می کنید

پاییز نشان از پایان تابستان و آمدن قریب الوقوع زمستان دارد به همین خاطر مغز ما سیگنال هایی به بدن می فرستد تا مقاومت به انسولین را افزایش دهد. بدن تولید چربی را افزایش می دهد و شروع به ذخیره ی چربی می کند تا برای زمستان آمادگی بیشتری داشته باشیم و راحت تر دمای پایین را تحمل کنیم. بنابراین به محض این که هوا سردتر شود، دل مان هوس مواد با چربی و کربوهیدرات بالا می کند.

نکته: بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که تا جای ممکن فعال باشید و مواد غذایی ای که به طور مرتب استفاده می کنید را کنترل کنید تا مشکل سلامت پیدا نکنید.

۵- اگر به اضطراب مبتلا هستید، ممکن است علائمش تشدید شود

گذار از تابستان به پاییز می تواند حال و هوا و سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهد که به آن افسردگی فصلی (SAD) می گویند. به گفته ی کارشناسان، در طول پاییز، به خاطر شروع سال تحصیلی و یا نرسیدن به اهداف در طول تابستان، ممکن است اضطراب افزایش پیدا کند.

نکته: اگر در طول پاییز احساس غم به‌تان دست داد، سعی کنید در فعالیت های بیرون از خانه شرکت کنید و تا جایی که می شود از آفتاب استفاده کنید. ویتامین دی نقش مهمی در تنظیم وضع روحی و مقابله با افسردگی بازی می کند.

۶- آفتاب پاییزی می تواند به چشم هایتان آسیب بزند

طبق پژوهش های انجام شده، رسیدن نور خورشید به چشم هایی که توسط عینک آفتابی محافظت نشده اند، می تواند خطرناک باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز میزان اشعه ی فرابنفشی که چشم ها در معرض آن قرار می گیرند، بیشتر می شود. و این قضیه می تواند عارضه های شدیدی را همچون برف‌کوری به همراه بیاورد.

نکته: قبل از خارج شدن از خانه، عینک آفتابی بزنید. همچنین می توانید برای محافظت بیشتر از چشم ها، کلاه لبه دار و کلاه آفتابگیر استفاده کنید.

۷- بدن تان در برابر آنفلوآنزا آسیب پذیر می شود

تغییر هوا و دما محیطی مناسب برای آنفلوآنزا و سایر ویروس ها فراهم می آورد و به همین خاطر در این فصل افراد بیشتری مریض می شوند.

نکته: برای جلوگیر از بیماری ها، باید به بهداشت خود برسید و عادت های روزانه مفید را در خودتان به وجود بیاورید. فراموش نکنید که برای افزایش سوخت و ساز بدن، واکسن هایتان را بزنید.

بیشتر بخوانید:

بی‌حوصله، خسته و غمگین؛ با افسردگی فصلی بیشتر آشنا شوید

منبع: Bright Side
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود