۸ راهکار برای زوج هایی که گرفتار روزمرگی شده اند

۸ راهکار برای زوج هایی که گرفتار روزمرگی شده اند

بسیاری از چیزهایی که زمانی در نظرمان ارزشمند بودند، مثل اینکه بتوانیم از خانه کار کنیم و وقت بیشتری را در کنار شریک عاطفی یا خانواده ی خود سپری کنیم، می توانند از چیزی که فکر می کردیم سخت تر باشند. وقتی زمانی که در کنار شریک عاطفی خود سپری می کنیم بیش از اندازه باشد، این شرایط پیامدهایی خواهد داشت که رفته رفته گریبان مان را خواهد گرفت، مثل گرفتار شدن در ورطه ی روزمرگی، نداشتن فضایی مخصوص به خود، یا نبود فرصتی برای اختصاص دادن به خود یا دوستان.

هر زوجی ممکن است در مقطعی از رابطه ی خود این شرایط را تجربه کند، به همین دلیل در این مطلب می خواهیم راهکارهایی به شما معرفی کنیم که کمک می کنند جان دوباره ای به رابطه عاطفی خود ببخشید و از زمان بیشتری که در کنار هم سپری می کنید لذت ببرید.

۱- از خانواده و دوستان تان غافل نشوید

داشتن شریک عاطفی و تبدیل شدن به یک زوج یک حس آسودگی به فرد می بخشد و به همین دلیل ممکن است از دیگر روابط خود غافل شود. این امر می تواند باعث ایجاد «هم‌وابستگی» شود، یعنی زمانی که می خواهید همه چیز حول محور شریک عاطفی تان باشد و این امر تا جایی پیش می رود که همدیگر را در زندگی اجتماعی، شغلی و خانوادگی خود منزوی می کنید. برخی از ویژگی های کسانی که گرایش به هم‌وابستگی دارند، عبارت است از:  ترس از تنهایی، اضطراب، وسواس فکری، وحشت از به هم خوردن رابطه و غیره.

برای اینکه این شرایط به مرحله ی آسیب زننده ای نرسد، مثل محدود شدن روابط خود به شریک عاطفی و دست کشیدن از رویاهای شخصی، اهداف شغلی و دیگر روابط مفید خود، باید به موقع متوجه این مسأله شوید و همه ی آن چیزهای دیگری که بخش مهمی از زندگی شما هستند را رها نکنید.

۲- به جای اینکه با خودتان فکر کنید، سؤال بپرسید

خیلی خوب است که به این فکر کنیم که شریک عاطفی مان به چه چیزی نیاز دارد، چه چیزی می تواند به او کمک کند و ما چطور می توانیم خوشحالش کنیم. اما بسیاری از اوقات ممکن است تصور اشتباهی از خواسته ها یا نیازهای دیگران داشته باشیم. با یک کار ساده یعنی پرسیدن سؤال جلوی این مشکل را می توان گرفت.

کافی است از شریک عاطفی خود بپرسید چه چیزی لازم دارد، چه چیزهایی درباره ی شما اذیتش می کند یا چطور می توانید خوشحالش کنید. این سؤال ها می تواند آغازگر یک گفتگوی بهبود دهنده برای هر دویتان باشد و به شما کمک کند جلوی بحث های غیر ضروری را بگیرید.

۳- سعی کنید علتی که در پس دلزدگی تان وجود دارد را پیدا کنید

حس دلزدگی گاهی شکلی نامحسوس پیدا می کند و راحت نمی توان تشخیص داد که واقعاً دلزده شده ایم یا خیر. این حس اما می تواند به اشکال دیگری ظاهر شود که تشخیص آن ها ساده تر است، مانند خشم، ناراحتی یا کم شدن کشش مان نسبت به شریک عاطفی خود. اگر دچار این مشکل شدیم باید از خودمان بپرسیم این حس چه علت درونی ای ممکن است داشته باشد و آیا از روزمرگی یا خستگی روحی و فکری ناشی می شود.

چند راه حل برای رفع این مشکل:

  • از سر گرفتن فعالیت هایی که هر دو به آن ها علاقه داشتید و به دلایلی انجام شان را کنار گذاشتید
  • داشتن خلاقیت در ابراز عشق
  • نشان دادن محبت و علاقه ی خود با انجام کارهای دلپذیر برای یکدیگر
  • رفتن به یک سفر چند روزه

برای از بین بردن روزمرگی ای که به آن گرفتار شده اید از هر روشی که دوست داشته باشید می توانید استفاده کنید.

۴- بین زمانی که با شریک عاطفی تان شریک سپری می کنید و زمان تنهایی خودتان تعادل برقرار کنید

وقتی زمانی که در کنار یکدیگر سپری می کنیم زیاد باشد، این امر می تواند منجر به انجام مشترک کارهایی شود که شاید اگر انتخاب با خودتان بود، ترجیح می دادید جداگانه انجام شوند. این نه به خاطر بی علاقگی شما نسبت به شریک عاطفی تان، بلکه به این دلیل است که کارهایی هست که شما صرفاً ترجیح می دهید به تنهایی یا با افراد دیگری از اطرافیان تان انجام شان دهید. به همین خاطر باید ببینید کدام کارها را ترجیح می دهید با هم انجام دهید و کدام کارها را نه.

انجام جداگانه ی کارهای روزانه ی خانه مثل مرتب کردن لباس های شسته شده، مرتب کردن خانه یا رسیدگی به حیوان خانگی تان هم می تواند فرصت اندکی برای خلوت کردن با خود فراهم کند. اگر جدایی فیزیکی برایتان ممکن باشد که چه بهتر. این امر باعث برقراری تعادل میان زمانی که باهم و جدا از یکدیگر سپری می کنید می شود. این «فاصله» شرکای عاطفی را دلتنگ همدیگر می کند، امری که قرارگیری دوباره ی آن ها در کنار یکدیگر را مهیج می سازد.

۵- با موقعیت های بد با شوخ طبعی رو به رو شوید

نه تنها باید با خانواده و دوستان تان خوش بگذرانید بلکه یکی از اولویت های رابطه عاطفی این است که همیشه باید حال خوبی هم میان خود و شریک عاطفی تان برقرار کنید. این امر می تواند با انجام بازی، پیاده روی و فعالیت های مختلف میسر شود. حتی یک شوخی ساده که حال و هوای متفاوتی به برنامه ی روزمره ببخشد هم می تواند کمک کننده باشد. همه ی این کارها آن تکراری را برهم می زند به آن خو می گیریم و همین امر جو مثبتی ایجاد می کند.

۶- در صورت لزوم به روان درمان انفرادی یا زوج درمانی فکر کنید

روان درمانی نباید آخرین انتخاب شما باشد. هر کسی تا حدی می تواند از وجود یک ناظر بی طرف فایده ببرد. اگر به عنوان یک زوج احساس غم و در هم شکستگی می کنید، زودرنج شده اید یا با چالش هایی مواجه شده اید، این امر می تواند انگیزه ای باشد تا به مراجعه به روان درمانگر فکر کنید. این کار شما را از حمایت عاطفی و روش هایی برای بهبود سلامت روان و همینطور زندگی خود به عنوان یک زوج و فرصتی برای گفت و شنود برخوردار می کند.

۷- از شیوه ی «خود متمایز سازی» بهره ببرید

«خود متمایز سازی» شاید چیز پیچیده ای به نظر برسد اما معنای ساده ای دارد، اینکه بتوانید همیشه این حس را داشته باشید که شما فردی مستقل از شریک عاطفی تان هستید. شما می توانید در رابطه عاطفی باشید، در عین حال، از هر لحاظی خودتان باقی بمانید و هم از فعالیت های مشترک و هم از فعالیت های انفرادی تان لذت ببرید، بدون آنکه احساس کنید باید از آن محیط «فرار» کنید یا چیزی شبیه به آن.

وقت گذاشتن برای علائق و خودتان، هم اوقات تنهایی تان و هم زمانی که با شریک عاطفی تان می گذرانید را لذتبخش تر می کند. داشتن تجربیات مستقل، کیفیت رابطه عاطفی را بهبود می بخشد و هم برای خود فرد و هم آن زوج احساس رضایت ایجاد می کند.

۸- بر روی نکات مثبت یکدیگر تمرکز کنید

ما بیشتر اوقات می توانیم ذهن مان را مشغول کارهایی کنیم که شریک عاطفی مان آن ها را به درستی انجام نمی دهد و کنار گذاشتن این حس هم کار ساده ای نیست. شاید مشکل از طرز نگاه به این مسأله باشد و فرد به دلایل مختلفی دست از افکار منفی خود برنمی دارد. برای اینکه بتوانید نگاه تان را به مسائل عوض کنید، این روش ها را امتحان کنید:

  • زبان بدن تان را تغییر دهید چون میان این امر و حس ناامنی روانی و نبود اعتماد به نفس ارتباط وجود دارد.
  • از احساساتی که آزارتان می دهد حرف بزنید.
  • به جای اینکه به هر چیزی به چشم یک مشکل نگاه کنید، آن را یک چالش ببینید.
  • افکار و احساسات خود را با روش های خلاقانه ای همچون نویسندگی، نقاشی، رقص و غیره بیان کنید.
  • پیاده روی کنید تا از فضای تکراری و همیشگی خود بیرون آیید و با این کار نیروی تازه ای به ذهن خود ببخشید.
  • فهرستی از همه ی چیزهای ارزشمندی که در زندگی تان وجود دارد تهیه کنید.

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود