رییس جمهور کره جنوبی اعلام کرده است که ایالات متحده، چین و کره شمالی به طور کلی موافقت کرده اند که پایان رسمی جنگ کره را اعلام کنند، جنگی در شبه جزیره کره که در دهه ۱۹۵۰ آغاز شده و از دیدگاه دو کشور کره جنوبی و شمالی هنوز به پایان نرسیده است. بعد از پایان درگیری های نظامی، صلح هیچگاه به طور رسمی اعلام نشد اگر چه آتش بسی در جولای ۱۹۵۳ بین این چهار کشور منعقد گردید. اما اکنون مون جائه-این رییس جمهور ۶۸ ساله کره جنوبی می گوید که امیدوار است اعلام پایان جنگ در شبه جزیره کره به سئول و پیونگ یانگ کمک کند مذاکرات متوقف شده را از سر بگیرند. او همچنین مدعی شده است که اعلام رسمی پایان جنگ کره می تواند باعث شروع مذاکرات مستقیم بین کره شمالی و ایالات متحده شود.
سئول و پیونگ یانگ در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نشست هایی همراه با نمایندگان مسکو، پکن و واشنگتن برای صلح برگزار کرده بودند اما این مذاکرات پیش از آنکه پیشرفت ملموسی حاصل شود، به پایان رسید. آقای جائه این سخنان را در حالی مطرح می کند که در استرالیا به سر می برد و بین این دو کشور یک قرارداد دفاعی به ارزش ۱ میلیارد پوند امضا شده است. بر اساس این قرارداد، کمپانی کره ای Hanwha که در چانگوون مستقر است، ۳۰ توپخانه هوویتزر خودکششی برای ارتش استرالیا تولید خواهد کرد. اگر چه رییس جمهور کره جنوبی از تمایل کشورش برای پایان دادن به جنگ با کره شمالی صحبت کرده اما هنوز مذاکرات بین دو کشور به خاطر خواسته هایی که کره شمالی دارد آغاز نشده است. جنگ کره که از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ ادامه داشت با دخالت چین و ایالات متحده همراه شده و پس از کش و قوس های بسیار بالاخره با آتش بس و نه صلح به پایان رسید.
بدین ترتیب کره شمالی و جنوبی در ۶۸ سال اخیر به طور رسمی و نه عملی همچنان در حال جنگ بوده اند. در سپتامبر گذشته بود که کیم یو-جونگ خواهر قدرتمند رهبر کره شمالی به آمادگی کشورش برای شروع مذاکرات با ایالات متحده و کره جنوبی اشاره کرده بود اما تنها به این شرط که ایالات متحده از چیزی که وی «سیاست خصمانه» نامیده بود، علیه کشور او دست بردارد. کره شمالی مکرراً از حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی، مانورهای سالانه این دو کشور و تحریم های ایالات متحده علیه برنامه نظامی کره شمالی انتقاد می کند. دولت ایالات متحده نیز پیش نیاز هرگونه صلحی در شبه جزیره کره و برداشتن تحریم ها را دست برداشتن پیونگ یانگ از برنامه های توسعه سلاح های هسته ای در این کشور دانسته است. رییس جمهور کره جنوبی نیز می گوید که پیونگ یانگ همچنان به این خواسته ها به عنوان پیش نیازهایی برای شروع مذاکرات تاکید دارد:«به همین خاطر نمی توانیم در مورد اعلام صلح با هم بنشینیم مذاکره و بحث کنیم… امیدواریم که این گفتگوها آغاز شوند».
بدون نظر