۱۰ روش توسعه فردی

اینکه تنها انتخاب کنید موفق باشید، کافی نیست.

۱۰ روش توسعه فردی

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

تا به امروز چندین بار تصمیم گرفته اید تا با شروع سال جدید به اهداف و آرزوهایی که در ذهن دارید، برسید و تغییرات شگرفی در زندگی تان ایجاد کنید؟ تغییراتی که زندگی شما را در سال جدید متفاوت تر از سال های گذشته می کنند. آیا در پایان سال توانسته اید تغییراتی که مدنظرتان بوده را ایجاد کنید؟

مساله اینجاست که با گذشت ۳۶۵ روز، باز هم به تمام برنامه های تان نرسیده و مجددا آنها را به سال بعد و یا فرصتی دیگر موکول کرده اید.

دلیل این اتفاق در این امر نهفته است که بدون توسعه مهارت های فردی و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، انتظار دارید با همان رفتارها و فعالیت های گذشته به خواسته های تان برسید. باید بدانید که این کار غیر ممکن است. تا زمانی‌که برای توسعه و بهبود فردی اقدامی نکنید و تغییرات مثبتی در خود ایجاد نکنید، موفقیتی در انتظارتان نخواهد بود.

«جیم ران»، نویسنده و سخنران انگیزشی معتقد است: «همه ما در قایق بادبانی کوچکی هستیم که جهت باد، مقصد ما را تعیین نمی کند؛ بلکه تنظیم بادبان است که مسیر ما را مشخص می کند».

با یادگیری روش های توسعه و بهبود فردی می توانید تنظیم بادبان قایق تان را خودتان به دست بگیرید. نه اینکه به دست دیگران بسپارید و یا در انتظار باد بمانید.

برای بهره مندی صحیح از این روش ها و رسیدن به موفقیت، پیشنهاد می کنیم از یک کوچ کمک بگیرید. کسی که با پرسیدن سوالات مناسب شما را از توانایی ها و استعدادهایی که دارید، آگاه کند تا بتوانید مسیر درست را تشخیص دهید و در آن گام بردارید.

برای اینکه با تعریف کوچ و کوچینگ آشنا شوید، مقاله کوچینگ چیست را حتما بخوانید.

روش های توسعه فردی

هیچ فرمول و راه حل سریعی برای رسیدن به موفقیت وجود ندارد.

شما نمی توانید با خوردن یک قرص به اندام ایده آل تان برسید و یا با استفاده از یک کرم، چند سال جوان تر شوید. نمی توانید انتظار داشته باشید که اگر زمان زیادی را در طول روز صرف چرخیدن در شبکه های اجتماعی با گوشی همراه تان می کنید، درآمد بالایی در انتظارتان باشد.

همانطور که مطمئنا تا الان تجربه کرده اید، مسیر نسبتا سختی برای رسیدن به خواسته ها و اهداف وجود دارد. اما با تکیه بر روش های بهبود فردی، می توانید مسیرتان را هموارتر کنید. در ادامه به بیان این روش ها پرداخته ایم.

۱)آموختن مهارت های جدید: برای پیشرفت در زندگی نباید به مهارت هایی که در اختیار دارید، بسنده کنید. زیرا اگر قرار بود به زندگی ایده آل تان برسید با همین مهارت ها تا به امروز رسیده بودید.

بدین سبب باید به دنبال مهارت هایی باشید که شما را به فردی منحصر به فرد تبدیل می کنند. مهارت هایی از جمله:

  • مدیریت زمان
  • هدف گذاری و برنامه ریزی
  • مدیریت ترس و استرس
  • افزایش اعتماد به نفس
  • افزایش عزت نفس
  • توانایی برقراری ارتباط با دیگران
  • فن بیان و سخنوری
  • مدیریت حل تعارضات
  • خودشناسی و خودآگاهی
  • حل مسئله و تصمیم گیری
  • کنترل خشم و عصبانیت
  • مدیریت مالی
  • و… .

۲)داشتن مطالعه مستمر: کتاب خواندن را به فعالیتی مستمر و روزانه تبدیل کنید تا علاوه بر افزایش اطلاعات، بتوانید طرز تفکر، باورها و عقایدتان را تغییر دهید.

از طرف دیگر کتاب های بسیاری در زمینه توسعه فردی نوشته شده اند که خواندن آن‌ها به شما کمک می کند تا مهارت هایی که در بالا به آن ها اشاره کرده‌ایم را بیاموزید.

برای مثال می توانید برای یادگیری برنامه ریزی صحیح، کتاب قورباغه ات را قورت بده نوشته برایان تریسی و یا کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال نوشته رایدر کارول را مطالعه کنید.

شما باید مطالعه کردن را جزوی از برنامه های روزانه خود قرار دهید و سپس به آموخته های خود از کتاب ها عمل کنید.

۴)افزایش انگیزه: بدون شک شما نیز در برخی از مواقع کارهای غیرضروری را با انگیزه و اشتیاق بیشتری انجام می دهید و برای انجام کارهای ضروری انگیزه کافی ندارید.

این امر کاملا طبیعی است. زیرا ذهن ما همیشه به دنبال انجام کارهایی است که لذت بیشتر و تلاش کمتر را به ارمغان داشته باشد و از انجام کارهای سخت و بدون لذت فراری است. به همین دلیل است که اغلب افراد برای مثال تماشای تلویزیون و یا شرکت در مهمانی را به آموزش دیدن و یادگیری ارجح می دانند.

به گفته چارلز بوکستون، سیاستمدار و نویسنده انگلیسی: «تجربه نشان می دهد که موفقیت بیش از آنکه به توانایی بستگی داشته باشد، به اشتیاق وابسته است. برنده کسی است که جسم و روحش را وقف کارش کند».

۴)تکاپو و تلاش: انسان هایی در زندگی موفق تر هستند که برای رسیدن به هدف و دنیای مطلوب شان، از هیچ کاری فروگذار نمانند و همواره در حال تلاش و تکاپو باشند.

اگر شما چنین فردی هستید، مطمئن باشید که آینده درخشانی در انتظارتان قرار دارد.

رابرت کلیر در کتاب «من، فرمانروای بزرگ» در مورد موفقیت و تلاش این‌گونه نوشته است: «موفقیت مجموعه تلاش های کوچکی است که هر روز به طور مداوم تکرار می شوند».

۵)یافتن نقاط ضعف: یکی از فواید خودشناسی این است که شما را با نقطه ضعف های تان آشنا می‌کند. شناخت نقطه ضعف ها به شما این امکان را می دهد تا بدانید که قدرت لازم برای انجام چه فعالیت هایی را ندارید و باید با آموختن چه مهارت هایی نقطه ضعف تان را اصلاح کنید.

برای مثال اگر یکی از نقطه ضعف های شما نداشتن برنامه ریزی در انجام کارهای تان است، به این آگاهی می‌رسید که باید مهارت برنامه ریزی خود را افزایش دهید.

در برخی از مواقع نیز ممکن است با شناخت نقاط ضعف خود به این نتیجه برسید که باید از انجام برخی از کارها صرف نظر کنید.

۶)توجه به نقاط قوت: در کنار نقاط ضعف، نقاط قوتی وجود دارند که شناخت و تقویت آن‌ها مسیر موفقیت ما را آسان تر می کنند.

هر چه نقاط قوت خود را بهتر بشناسید و اهداف تان را هم راستا با آن ها در نظر بگیرید، موفق تر خواهید بود.

شاید لازم باشد مهارت هایی را بیاموزید و برنامه ریزی هایی انجام دهید که باعث تقویت هر چه بیشتر نقاط قوت تان شوند.

برای مثال اگر یکی از نقاط قوت شما مطالعه روزانه است، با خواندن کتاب‌های مرتبط با کسب و کارتان می توانید به کارتان رونق ببخشید.

۷)ورزش : ورزش کردن یکی از مهمترین روش های بهبود و توسعه فردی است. زیرا باعث می شود تا:

  • اعتماد به نفس تان افزایش پیدا کند،
  • انرژی بیشتری برای انجام کارهای تان در طول روز به دست آورید،
  • از همه مهمتر بتوانید استرس خود را کاهش دهید.

۸)شناخت عادت ها: چند بار در طول زندگی تصمیم گرفته اید که از صبح روز بعد زودتر از خواب بیدار شوید و یا اضافه وزن تان را کاهش دهید؟

دلیل موفق نشدن شما این است که چرایی خود را از انجام کارها پیدا نکرده اید. چرایی که باعث شود تا به هر کار خسته کننده، پر زحمت و پیش پا افتاده ای بچسبید و با خواست خود عادت های تان را تغییر دهید. عادت هایی که مهمترین موانع سر راه رشد و پیشرفت تان هستند.

برای تغییر عادت های منفی باید این مراحل را طی کنید. تصور کنید که قصد دارید سیگار کشیدن را ترک کنید. در ابتدا باید عوامل تحریک کننده را بشناسید و تا جای ممکن از آن ها دوری کنید. برای مثال اگر دوستی دارید که سیگار می کشد، تصمیم بگیرید برای مدتی از او دور بمانید و یا به مغازه ای که قبلا از آنجا سیگار می خریدید، نروید.

در مرحله بعدی باید عادت مثبتی را جایگرین سیگار کشیدن کنید. مثلا می توانید هر زمان که به سیگار کشیدن فکر می کنید، کمی بدوید و یا قدم بزنید. در این صورت به مرور زمان این عادت را کنار خواهید گذاشت.

۹)دوری از آدم های منفی: همیشه آدم هایی در اطراف شما حضور دارند که از همه چیز گله مند هستند و با حرف ها و رفتارهای منفی خود شما را از حرکت و تلاش باز می دارند.

برای اینکه بتوانید روبه جلو حرکت کرده و مسیر دلخواه تان را طی کنید، باید از این افراد دوری کنید.

برایان تریسی در کتاب اثر مرکب در این رابطه نوشته است: «همیشه یادتان باشد که تاثیر رابطه هایتان روی شما هم قوی است و هم نامحسوس. آدم هایی که با آنها قدم می زنید، به معنای واقعی کلمه می توانند آهسته رفتن و یا سریع قدم برداشتن تان را تعیین کنند».

۱۰)شناخت ارزش ها: ارزش های درونی و اصلی شما تعیین می کنند که چه کسی هستید و چه چیزی از زندگی خود می خواهید. به همین دلیل حتما باید برای توسعه فردی، ارزش های خود را بشناسید و با توجه به آن ها گام بردارید.

برخی از ارزش ها عبارتند از: مهربانی، مسئولیت پذیری، خوش رفتاری، احترام، پیشرفت، استقلال، آزادی، وفاداری و… .

برای مثال اگر یکی از ارزش های شما راستگویی باشد، هیچ گاه در زندگی دروغ نخواهید گفت. حتی اگر گفتن حقیقت به ضررتان باشد و در مقابل نیز هیچ گاه با افراد دروغگو مراوده نخواهید داشت. بدین ترتیب با انجام کارهایی که با ارزش وجودی تان در تضاد باشد، دوری خواهید کرد.

اگر در موقعیت هایی از زندگی خود این تجربه را داشته اید که با انجام برخی از کارها حال تان بد شده، باید بدانید که آن کار در تضاد با ارزش های تان بوده است.

سبک زندگی هر کس از نوع رفتارها و فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهد، مشخص است. از این رو شما نمی توانید ادعا داشته باشید که رشد و پیشرفت برای تان مهم است و زندگی هدفمند را دوست دارید اما تمام فعالیت های تان در طول روز هیچ نشانی از این ادعا نداشته باشد.

به این موضوع اهمیت دهید!

برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر و استفاده موثرتر از روش های بیان شده، به سایت معماری زندگی مراجعه کنید.

یک نظر

ورود

  • nnn دی ۲۶, ۱۴۰۰

    متن فوق العاده ای بود بازم از اینا بزارین