واکنش دختر رئیس جمهور چچن به منتقدان جنگ اوکراین؛ رمضان قدیروف کیست؟

واکنش دختر رئیس جمهور چچن به منتقدان جنگ اوکراین؛ رمضان قدیروف کیست؟

دختر رمضان قدیروف، رئیس جمهور چچن و متحد نزدیک پوتین، در پستی اینستاگرامی از کاربران خواست از حمله به او و خانواده اش دست بردارند.

گروهی از نیرو‌های ویژه ی ارتش روسیه تحت عنوان «جوخه چچن» برای بازداشت یا کشتن تعدادی از مقامات اوکراینی روانه ی کشور اوکراین شده اند. تعداد نیروهای چچنی که در جنگ اوکراین مشارکت دارند، ۱۰ هزار نفر اعلام شده است.

طی روزهای گذشته تصاویری از «جوخه چچن» هنگام برپایی نماز در مکانی نامعلوم که گمان می رود جنگلی در اوکراین باشد، منتشر شد که در شبکه های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفت.

پس از حمله ی روسیه به اوکراین، رمضان قدیروف گفت: «پوتین تصمیم درستی گرفت و ما تحت هر شرایطی دستورات او را اجرا خواهیم کرد.» او همچنین به رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی توصیه کرد با پوتین تماس بگیرد و از او عذرخواهی کند.

قدیروف بخشی از نیروهای خود را در سوریه و گرجستان نیز برای حمایت از عملیات های نظامی کرملین مستقر کرده است.

رمضان قدیروف کیست

دختر رمضان قدیروف، عایشه قدیروف ۲۳ ساله در پست اینستاگرامی خود نوشت: «۴۰ اکانت را که برای من و خانواده ام آرزوی مرگ کرده بودند، بلاک کردم!!! دوستان، هیچ کس از این جنگ خوشحال نیست! این اتفاق از سمت مقامات آنچنان ترسناک نیست، آن ها در شرایط خاصی هستند. از سمت ما ترسناک است! از سمت مردم! این همه خشم، حمله، توهین، نفرت و لعن و نفرین. لطفاً بیایید در این شرایط سخت رفتاری انسانی داشته باشیم.»

او همچنین از کاربران خواست از انتشار اطلاعات دروغین درباره ی کسانی که در اوکراین به سر می برند، دست بکشند تا سبب پریشانی خانواده های آن ها نشوند.

عایشه قدیروف نوشت: «بیایید در سکوت دعا کنیم و به هر کسی که می توانیم کمک کنیم، کسانی که توان حمایت از آن ها را داریم.»

او همچنین گفت که چند روزی پست جدید منتشر نخواهد کرد و موقتاً بخش نظرات صفحه ی خود را می بندند تا جلوی موج نفرتی که به سوی او روانه شده را بگیرد.

رمضان قدیروف کیست

عایشه قدیروف که متولد سال ۱۹۹۸ است در سال ۲۰۲۱ با دستور پدرش به عنوان وزیر فرهنگ چچن منصوب شد. او پیش از آن معاون وزیر فرهنگ چچن بود و یک خانه ی مد اسلامی لوکس به نام Firdaws را که توسط مادرش تأسیس شده، اداره می کرد.

پس از آنکه رمضان قدیروف به دلیل موارد متعدد نقض حقوق بشر در فهرست تحریم های ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت، همسرش مدنی قدیروف و دو دخترشان، عایشه و کارینا قدیروف نیز به دلیل مشارکت در نقض حقوق بشر از سوی آمریکا تحریم شدند.

رمضان قدیروف کیست

رمضان قدیروف کیست

رمضان قدیروف کیست؟

رمضان قدیروف یکی از قدرتمندترین مردان روسیه و از متحدان قدیمی پوتین است.

برای مدتی بیش از یک دهه، کرملین به او برای حفظ نظم در چچن اتکا داشته است، یک جمهوری عمدتاً مسلمان در قفقاز شمالی که رمضان قدیروف همچون ملکی شخصی بر آن حکومت کرده است.

پوتین در سال ۲۰۰۷ او را به عنوان رئیس جمهور چچن منصوب کرد. پدر او احمد قدیروف که در سال ۲۰۰۳ با رأیی بحث برانگیز به ریاست جمهوری چچن رسیده بود، چند ماه بعد در یک حادثه ی انفجار بمب ترور شد.

البته قدیروف از ابتدا حامی مسکو نبوده است. در اوایل دهه ی ۱۹۹۰، او و پدرش به صف شورشیان چچنی پیوستند که با نیروهای روس برای استقلال چچن می جنگیدند. قدیروف ها اما در سال ۱۹۹۹ با شروع جنگ دوم چچن، تغییر موضع دادند.

رمضان قدیروف از سوی گروه های حقوق بشری به شکنجه، آدم ربایی و قتل در چچن متهم شده است.

در چچن انتقاد از کاستی ها در عملکرد دولت گاهی به ابراز پشیمانی رسمی منتقدان در تلویزیون دولتی این کشور منتهی می شود.

در سال ۲۰۱۸ قدیروف در مصاحبه ای با بی‌بی‌سی درباره ی اتهامات وارده به او درباره ی نقض حقوق بشر گفت: «سگ پارس می کند اما کاروان به راه خود ادامه می دهد. من آن هایی که این چیزها را درباره ام می نویسند را حتی آدم نمی دانم.»

برخی کارشناسان معتقدند قدمت ارتباط قدیروف با سرویس امنیت فدرال روسیه به دست کم سال ۲۰۰۰ میلادی یعنی زمانی که پوتین به ریاست جموری روسیه رسید، بازمی گردد.

رمضان قدیروف کیست

رمضان قدیروف کیست

رمضان قدیروف کیست

رمضان قدیروف کیست

منتقدان قدیروف او را با وقوع چندین فقره قتل که برخی از آن ها در اروپا رخ دادند، مرتبط می دانند، اما قدیروف خود مشارکت در این قتل ها را رد کرده است.

در سال ۲۰۱۵ قدیروف از زائور دادایف تقدیر کرد، یک افسر اطلاعاتی چچنی متهم به قتل یکی از متقدان برجسته ی پوتین به نام بوریس نمتسوف.

قدیروف گفت دادایف که افسر وزارت کشور روسیه بود، «خود را خالصانه وقف روسیه کرده و آماده است تا جان خود را فدا سرزمین مادری اش کند».

یک روز پس از تقدیر از دادایف، قدیروف پاداش بزرگی از سوی پوتین دریافت کرد.

پوتین به خاطر آنچه «دستاوردها، اقدامات دشوار اجتماعی و خدمت وظیفه شناسانه ی طولانی» عنوان شد، به قدیروف مدال افتخار اعطا کرد.

دادایف و ۴ فرد دیگر در سال ۲۰۱۷ به جرم قتل به زندان افتادند.

آنا پولیتکوفسکایا، یک روزنامه نگار تحقیقی برجسته ی روس که منتقد اقدامات قدیروف بود، در سال ۲۰۰۶ در بیرون آپارتمان خود در مسکو به ضرب گلوله به قتل رسید. ۲ مرد در این رابطه به حبس ابد محکوم شدند، گرچه کاراگاهان نتوانستند به طور دقیق تعیین کنند دستور این قتل از سوی چه کسی صادر شده بود.

در سال ۲۰۰۹، ناتالیا استمیرووا، یک فعال حقوق بشر روسی و یکی دیگر از منتقدان برجسته ی سیاست های قدیروف، در شمال قفقاز به ضرب گلوله کشته شد.

موارد دیگری هم از قتل متحدان سابق قدیروف که بعداً به منتقدان او بدل شدند وجود داشته که در کشورهای دیگر رخ دادند، مانند قتل عمر اسرائیلوف، بادیگارد سابق قدیروف در وین و قتل سلیم یامادایف، فرمانده ی چچنی در دبی.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۷ نظر

ورود

  • مهمان اسفند ۸, ۱۴۰۰

    با سلام
    بیایید براشون دعا کنیم؟ ویدیوهاشون رو وایرال نکنیم؟ حالت خوبه خانم که حتی لفط محترم هم براشون واقعا قباحت داره خوبه پدر گرامی شما یکی از حمله کننده هاست با دعا کردن اگه چیزی درست می شد یکشون همین پدر گرامی شما که دستش به خون خیلی از مردم سوریه و گرجستان که توی جبهه داعش جنگیده آلوده است سرعقل می اومد و دست به توبه می شد نه اینکه حرص و طمعش و چاپلوسی این بزرگوار باعث شده به خاک چندین کشور حمله کننده
    قصد حمایت نه غربی ها دارم و نه روس هاو نه چینی ها چون با همین سیاست بازی کثیفشون باعث شدن جنگ برای مردم باقی کشورها مثل افغانستان، سوریه، یمن، گرجستان و الآن هم اوکراین درست کنن و باعث عقب موندگی همین کشورا به بهانه دموکراسی و مشروعیت و … و چپاول و تقسیم منابع ملی کشورها می شن
    بی تفاوت بودن نسبت به تفکر چنین افرادی امثال غربی ها و روس ها و چینی ها و حتی این خاتم و پدرشون باعث می شه فردا روز همین سیاست رو توی باقی کشورها به بهانه های واهی دیگه حتی کشور خودمون پیاده کنن و بگن شما دعا کنید جنگ نشه و فیلم و ویدیو هم وایرال نکنید

  • جانم فدای رهبر اسفند ۹, ۱۴۰۰

    چچنی ها همونایی نبودن که جزو داعش میشدن؟

  • شهرامیان اسفند ۹, ۱۴۰۰

    شاید چچنی ها را نشناسد همان قبایل آمازونی هستند که اسم اینها را روی جنگل های آمازون گذاشتند . یکسری عاشق جنگ و کشتار . فقط بگید بجنگید برایشان مهم نیست با کجا می‌میرند یا زنده می ماند ک… به معنای واقعی

    • امیر اسفند ۹, ۱۴۰۰

      اگه فکر می کنید چچنها عاشق قتل و کشتار هستند، یک بار تاریخ رو چک کنید ببینید روس ها چه قتل عامی اونجا راه انداختن و چه بلاهایی سرشون آوردن. به خاطر همین هم هست که خیلی هاشون آواره این کشور و اون کشور هستند و خیلی راحت جذب داعش و بقیه موارد میشن.

  • شاهین اسفند ۱۳, ۱۴۰۰

    درود بر تو ،اینها لکه ننگ بشرییت هستند ،البته نمیشه از اینها انتظار زیادی داشت بالاخره ثمره بیسوادی و عقب موندگی بهتر ازین نمیشه ولی به سکوت قدرتهای جهانی در برابر این عفونتهای چرکین باید شک کرد ،از یه طرف دم یکپارگچگی دنیای مدرن و متمدن میزنن و از طرف دیگه در برابر تجاوز و نسل کشی این بوگندوهای متحجر سکوت میکنن

  • شاهین اسفند ۱۳, ۱۴۰۰

    درود بر تو ،اینها لکه ننگ بشرییت هستند ،البته نمیشه از اینها انتظار زیادی داشت بالاخره ثمره بیسوادی و عقب موندگی بهتر ازین نمیشه ولی به سکوت قدرتهای جهانی در برابر این عفونتهای چرکین باید شک کرد ،از یه طرف دم یکپارگچگی دنیای مدرن و متمدن میزنن و از طرف دیگه در برابر تجاوز و نسل کشی این بوگندوهای متحجر سکوت میکنن

  • علی آذر ۸, ۱۴۰۲

    منابع خبری شما بوی هرزگان غربی را می دهد
    شیاطینی که بیشترین قتل و کشتار و خفه کردن معترضین را دارند یعنی امریکاو انگلیس و فرانسه و آلمان و اسرائیل

    مشرک بودن در تفکریعنی تبعیت از افکار دشمنان خدا

    قیامت‌تان بدقیامتی است در کنار شیاطین غربی