نادر طالب زاده ، مستند ساز و مجری تلویزیون در سن ۶۹ سالگی درگذشت

نادر طالب زاده ، مستند ساز و مجری تلویزیون در سن ۶۹ سالگی درگذشت

نادر طالب زاده مجری و برنامه ساز مشهور تلویزیونی بعد از یک روز بستری شدن در بیمارستان در سن ۶۹ سالگی درگذشت. حمید جوادی دستیار مرحوم طالب زاده عصر جمعه این خبر را تایید کرده است. وی از دیروز در بخش مراقبت های ویژه یکی از بیمارستان های تهران بستری شده بود. طالب زاده مدت ها بود که با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می کرد. طالب زاده دبیر کنفرانس بین‌المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد مؤثر در تأسیس شبکه افق سیما و عضو هیات اندیشه‌ورز این شبکه تلویزیونی بود. نادر طالب زاده که سابقه حضور در جنگ بوسنی را داشت، از مدت ها پیش در فهرست تحریم های ایالات متحده قرار گرفته بود.

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار

پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما ، پیش تر در جشنواره تلویزیونی مستند از بیماری طالب زاده خبر داده و برای این مستند ساز تلویزیون آرزوی صحت و سلامتی کرده بود. نادر طالب زاده مدت ها بود که به نارسایی قلبی مبتلا بوده و سال گذشته نیز دستکم یکبار بستری شده و مدت زیادی در خانه به استراحت پرداخته بود. طالب زاده تابستان سال جاری در مصاحبه ای گفته بود: «چند ماهی است که دچار نارسایی قلبی‌ام و در منزل دوران نقاهت و بستری را می‌گذرانم امیدوارم با دعای مردم حالم خوب شود و بتوانم هرچه زودتر این برنامه عصر را از سربگیرم. البته تصمیم داریم بزودی این اتفاق بیفتد و دنبال تدارک هم هستیم».

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار در بیمارستان بستری شد

نادر طالب زاده کیست؟

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از موسسان شبکه افق بود که مدرک تحصیلی کارشناسی ادبیات انگلیسی خود را از دانشگاه راندولف میکن و کارشناسی ارشد کارگردانی سینمای خود را از دانشگاه کلمبیا گرفت. طالب زاده در دوران انقلاب اسلامی در آمریکا مشغول تحصیل بود اما در بحبوحه انقلاب به ایران بازگشته و فیلمی ۳۵ دقیقه از در مورد گروگانگیری سفارت آمریکا ساخت. در واقع طالب زاده فعالیت هنری را از ۱۳۵۹ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت فیلم‌های مستند آغاز کرد. طالب زاده از منتقدان سرسخت سیاست های ایالات متحده و رسانه های این کشور به شمار آمده و معمولاً به عنوان مجری و کارشناس در برنامه های شبکه افق در این باره سخن می گفت و همواره به خاطر اظهارنظرهای جنجالی و متفاوتش شناخته می شد. همسر وی زینب مهنا پژوهشگر و فعال حقوق بشر اهل لبنان است.

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار در بیمارستان بستری شد

از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد. برخی مدعی شده اند که طالب زاده در جنگ بوسنی نیز شرکت داشته‌ است. در بهمن ماه ۱۳۷۸ نیز مرگ برادر طالب زاده -که پزشک و استاد دانشگاه سیاتل بود- در آمریکا بحث برانگیز شده بود و برخی مدعی شدند که دستاوردهای وی در زمینه یافتن پادزهری برای جنگ‌ افزارهای میکروبی منجر به قتل او توسط دولت آمریکا شده‌ است، ادعایی که توسط نادر طالب زاده رد شده و علت مرگ برادرش را بیماری طبیعی اعلام کرد. برخی رسانه ها مدعی شده بودند که پدر وی از سرتیپ های سابق ارتش ایران در دوران حکومت پهلوی است و به همین دلیل خانه و دارایی های آنان پس از انقلاب مصادره شده بود.

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار در بیمارستان بستری شد

ماجرای ترور بیولوژیک نادر طالب زاده

مرحوم طالب زاده در سال ۱۳۹۵ مدعی شده بود که هدف حمله بیولوژیکی قرار گرفته است و در این باره گفته بود: «یک سال و نیم پیش به گروهی از لبنان برای راهپیمایی اربعین به عراق رفتم؛ که چمدان من را از هتلی که در نجف بودم از میان صدها چمدان برداشتند و ۵ الی ۶ روز بعد در کربلا نصفه شب تحویلم دادند. لپ تاپ من را خالی و بررسی‌های کامل را انجام داده بودند. از همان روز که چمدان را تحویل گرفتم حالم بد شد اما متوجه این ماجرا نبودم… درست بعد از آن بود که این اتفاقات افتاد اما فکر می‌کردم آن‌ها محتویات لپ‌تاپ را می‌خواهند و گمان نمی‌کردم با خودم کاری داشته باشند. از همان روز به بعد سرفه‌های خونی داشتم».

نادر طالب زاده در فروردین ۱۳۹۴ در مصاحبه ای گفته است: «از ۱۶ تا ۲۶ سالگی در آمریکا زندگی کردم، من در آمریکا مشاهداتی داشتم که بعدها خیلی به دردم خورد، پدر و مادر من علاقه‌ی زیادی به ادامه تحصیل من داشتند، خصوصاً مرحومه مادرم که زبان انگلیسی را نیز او به من آموخت. مادر من سیده وحیده امیر ملوک شرفی نوه‌ی آیت الله شرف العالی اصفهانی است و من کاملاً برای همین خاک و بوم هستم و اینکه مادر من آمریکایی است، شایعات برآمده از صدای آمریکا است. من تا قبل از انقلاب اسلامی در آمریکا بودم و تجربیات خوبی از آنجا کسب کردم…در فاصله‌ی آمدن از ایالت متحده آمریکا تا ایران ازدواج کردم و ۴ فرزند، ۱ پسر و ۳ دختر دارم که یکی در ابتدای دانشگاه، یکی دانشگاهی و دوتای دیگر هم در بازار کار هستند و الحمدالله مسیر کار خود را به خوبی ادامه می‌دهند…حتی گرین کارت هم ندارم. من با اینکه تحصیلاتم را آنجا گذرانده‌ بودم، تابعیت آمریکایی ندارم بعد از انقلاب هم امکان گرفتنش برایم بود، اما هیچ گاه نخواستم».

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار در بیمارستان بستری شد

طالب زاده خانه نشینی و محاکمه پدرش در سال ۴۴ و بازنشستگی او در سال بعد را تایید کرده و گفته است: «پدر من با اینکه افسر وفادار و وطن پرستی بود، تن به ظلم نداد و در مقابل شاه قرار گرفت و به همین دلیل خانه نشین شد. از سال ۴۴ به بعد این موضوع برایم به یک الگو تبدیل شده بود که یک فرد در آن زمان با آن موقعیت، چنین کار بزرگی را انجام می‌دهد».

این مستند ساز جنجالی در مورد بازگشتش به ایران نیز گفته بود: «درست سه ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران آمدم و با خبرگزاری‌های مختلف از جمله CBS آمریکا که یکی از مهمترین شبکه‌های خبری آن کشور است، کار کردم این هم خط امام (ره) بود که همه کمک کنیم تا اخبار انقلاب به گوش جهانیان برسد. بلافاصله پس از ۲۲ بهمن ۵۷ از CBS بیرون آمدم و به همراه چند تن از دوستان دیگرم … یک هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی مجوز روزنامه‌ی تهران تایمز را گرفتیم و آن را تأسیس کردیم. آنچه که بعد از این موضوع اتفاق افتاد، تسخیر لانه‌ی جاسوسی بود که من در مورد آن مستندی برای تلویزیون ساختم که محور آن انعکاس معکوس این حادثه برای ایرانیان بود، در این مستند با تمام خبرنگاران آمریکایی که در ایران حضور داشتند، صحبت کردم و این مستند آغاز همکاری من با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود و به نوعی آموزش و تربیت و سلوک رسانه‌ای را از آن زمان شروع کردم».

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار در بیمارستان بستری شد

او در ادامه صحبت هایش افزوده بود: «وقتی حادثه‌ی سینما رکس آبادان اتفاق افتاد و تیتر اول تمام روزنامه‌ها، حتی روزنامه‌های محلی نیویورک شد، انقلاب برایم رنگ دیگری پیدا کرد و مهمتر از قبل شد. دیگر ماندن یا نماندنم در آمریکا دست خودم نبود با اینکه اواخر مقطع فوق لیسانس بودم، تصمیم گرفتم به ایران بازگردم. همیشه صحبت‌های امام خمینی(ره) را در مجلات فرهنگی – سیاسی آمریکا دنبال می‌کردم و به شدت جذب شخصیت ایشان شدم و خود امام (ره) برایم یک موضوع شد و به ایران آمدم تا ببینم چه کمک و خدمتی می‌توانم به ایشان بکنم. من افتخار این را داشتم که قبل از وارد شدن امام راحل به ایران در ایران باشم و در اولین مصاحبه‌ی مطبوعاتی ایشان توفیق سوال از ایشان را داشتم».

طالب زاده پیش از این نیز با اظهارنظر متفاوتش در مورد منشأ کرونا خبرساز شده بود. این مستندساز و کارشناس جنجالی در گفتگویی ویدیویی مدعی شده بود که حجاج در حج سال‌های بعد از رحلت امام(ره) همیشه با بیماری مشکوکی روبه‌رو بودند که تب و سرفه داشت و از سال ۲۰۰۷ متوجه شده این بیماری همان کرونا است و از مدت‌ها قبل وجود داشته تا با شور اسلامی ایران و حس خداجویی و عبادت بشر در حج مبارزه و جلوی عبادت گرفته شود. طالب زاده مدعی شده بود که همیشه در زمان برگزاری حج نوعی آنفلوانزا در عربستان سعودی شایع می شود در حالی که این کشور سرد نیست و نباید چنین بیماری داشته باشد.

نادر طالب زاده مستند ساز، تهیه کننده، مجری تلویزیونی و کارگردان ایرانی و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار در بیمارستان بستری شد

نادر طالب زاده در سخنان خود در این باره گفته بود: «چند سال پیش سارس و کمی بعد مرس که همگی بیماری‌های تنفسی از خانواده کرونا هستند، از شرق دور، به خاورمیانه و عربستان رسیدند و با توریسم زیارتی به بسیاری جاهای دیگر رفتند و همه آن‌ها با نام کرونا نامیده می‌شوند و این‌که اسم همه آن‌ها کرونا است، چیز مخفی‌ای نبوده. اوج گرفتن کرونای کنونی در فصل گرما نشان داد که همه‌گیری یک بیماری ویروسی به گرما ربطی ندارد و به جمعیتی که کنار هم‌دیگرند و نوع مراعات پروتکل‌ها و واکسیناسیون ربط دارد».»

۴ نظر

ورود

  • حسین دی ۱۹, ۱۴۰۰

    مرد خوبی هستش
    نامردا تو عراق ترورش کردن

  • سامان اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۱

    خدا رحمتش کنه. خیلی دلم گرفت

  • F.s اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۱

    واقعن ناراحت شدم چون طرف خیلی آدم حسابی بوده

  • ناشناس اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۱

    انشاءالله با امام و شهدا محشور شود.آمین