خبر خوش برای عینکی ها؛ اختراع قطره ای که جای عینک را می گیرد

خبر خوش برای عینکی ها؛ اختراع قطره ای که جای عینک را می گیرد

باز هم عینک تان را گم کرده اید؟ یک قطره ی چشم جدید اختراع شده که می تواند زندگی میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا که دور بین هستند و دیدن فاصله ی نزدیک برایشان دشوار است را زیر و رو کند.

تونی رایت، یکی از ۷۵۰ شرکت کننده ی یک آزمایش بالینی که برای تست قطره های چشم صورت گرفته، به خبرگزاری CBS گفته: «واقعاً همه چیز از این رو به آن رو شد.»

ویتی (Vuity) اولین قطره چشم مخصوص تقویت نزدیک بینی، پس از به تأیید رسیدنش توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا، حالا در صدر اخبار قرار گرفته است. این داروی جدید به گونه ای طراحی شده که یک بار در روز مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند بینایی را به طور یکسره تا ۶ ساعت افزایش دهند.

این قطره چشم بیشتر برای افراد ۴۰ تا ۵۵ ساله کارساز است. این گروه سنی که بالاترین احتمال از دست دادن دید نزدیک را دارند، در دو آزمایش بالینی شرکت داشتند.

پیرچشمی یا تاری دید نزدیک بر اثر بالا رفتن سن معمولاً از بعد از ۴۰ سالگی آغاز می شود. حدود ۱/۸ میلیارد نفر در دنیا به پیرچشمی مبتلا هستند.

حالا شرکت ویتی برای این گروه یک جایگزین برای عینک مطالعه ارائه کرده است. استفاده از این قطره های چشم شاید ساده تر باشد اما قیمت بالاتری دارند، به طوری که ۳۰ روز استفاده از آن ها ۸۰ دلار هزینه می برد. این قطره ها باید توسط پزشک تجویز شوند و در آمریکا نیز هنوز تحت پوشش بیمه نیستند.

این دارو با منقبض کردن مردمک چشم ها که به طور طبیعی به چشم اجازه ی تمرکز بر گستره های مختلفی را می دهد، کار می کند. حدود ۱۵ دقیقه بعد از ریختن یک قطره از آن در هر چشم، شرکت کنندگان آزمایشات می توانستند از روی چارت مطالعه سه خط بیشتر بخوانند.

این قطره برای استفاده در شب به هنگام رانندگی طراحی نشده، گرچه در شرایط کم نور به مدت دست کم ۳ ساعت بعد از ریختن قطره در آزمایش ها هم تأثیرگذار بود. عوارض جانبی ای که طی ۳ ماه انجام آزمایشات مشاهده شدند عبارت بودند از سردرد و قرمزی چشم. برخی شرکت کنندگان هم در تنظیم تمرکز بینایی خود میان اجسام دور و نزدیک دچار مشکل شده بودند.

منبع: insider
بدون نظر

ورود