قوانین خوب و جالب بعضی کشورها که باید در همه جای دنیا وضع شوند

قوانین خوب و جالب بعضی کشورها که باید در همه جای دنیا وضع شوند

ما در دوره ای از تاریخ به سر می بریم که اطلاعات زودتر از هر زمان دیگری مخابره می شوند و همین امر سبب شده با اخباری که از سرتاسر دنیا می رسند دائماً بمباران شویم. اتفاق عجیبی نیست اگر با این سیل اطلاعات مأیوس شویم، اما گاهی هم اخبار دلگرم کننده ای به گوش می رسد، مانند وضع قوانینی در کشورها در جهت ایجاد تغییراتی مثبت، قوانینی که بسیار خوب می شد اگر در همه جای دنیا وجود داشتند. در ادامه با برخی از این قوانین آشنا خواهیم شد.

۱- در پرتغال، به تازگی قانونی وضع شده که بر اساس آن تماس کارفرما با کارکنان بعد از ساعت کاری ممنوع است

کشور پرتغال جهت بهبود مقوله ی تعادل میان کار و زندگی شخصی، در سال ۲۰۲۱ قانون جدیدی وضع کرد که تماس کارفرما با کارکنان بعد از ساعت اداری را قدغن کرده است. کارفرما اجازه ی ارسال پیام و ایمیل یا تماس با کارکنان خود درباره ی مسائل کاری را ندارد، مگر اینکه شرایط اضطراری ای پیش آمده باشد.

۲- در نروژ، اینفلوئنسرها در صورت ویرایش تصاویر خود باید این موضوع را اعلام کنند

هدف از این قانون مبارزه با آثار مخربی است که تصاویر بی عیب و نقص و ویرایش شده ای که اغلب اینفلوئنسرها در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند، ممکن است در پی داشته باشند. قانون کشور نروژ اینفلوئنسرها را ملزم می سازد با استفاده از یک هشتگ دنبال کنندگان شان را از ویرایش شده بودن تصاویر خود مطلع سازند.

۳- در شهر بازل سوییس، سقف همه ی ساختمان های جدید باید فضای سبز داشته باشد

با اجرای این قانون، بازل به اولین شهر دنیا بدل می شود که ساخت فضای سبز روی پشت بام ساختمان های جدید در آن اجباری است. به تازگی، ساختمان های بازسازی شده هم مشمول این قانون شده اند. ایجاد فضای سبز بر روی پشت بام مسطح ساختمان های شهر به مبارزه با مه‌دود و آلودگی هوا کمک می کند.

۴- در ولز، به ازای هر فرزندی که در خانواده متولد می شود ۲ درخت کاشته می شود

دولت ولز با این اقدام ابتکاری تولد هر نوزاد را با کاشت ۲ درخت گرامی می دارد. یکی از این درخت ها در ولز کاشته می شود و دیگری در منطقه ی جنگل زدایی شده ی کشور آفریقایی اوگاندا. فرزندخوانده ها هم مشمول این اقدام ابتکاری می شوند.

۵- در اسپانیا، از سال ۲۰۲۳ دیگر از کیسه های پلاستیکی یک بار مصرف برای خرید میوه و سبزیجات استفاده نخواهد شد

این قانون که از سال ۲۰۲۳ در اسپانیا اجرایی می شود، مصرف کنندگان را تشویق می سازد تا هنگام خرید میوه و سبزیجات در فروشگاه ها یا بازارهای محلی، از کیسه های خریدی استفاده کنند که قابلیت استفاده ی مجدد را دارند.

۶- در سوییس، نگه داشتن تنها یک خوکچه هندی ممنوع است

خوکچه های هندی حیوانات اجتماعی ای هستند به همین دلیل اگر تنها باشند حوصله شان سر می رود. به همین خاطر است که در سوییس اجازه ندارید تنها یکی از این حیوانات را نگه دارید. در این کشور حتی یک سرویس مخصوص به راه افتاده که کار آن ارائه ی یک جفت جدید برای خوکچه های هندی درصورت از دست رفتن جفت قبلی این حیوانات است.

۷- در کالیفرنیا، قانونی هست که فروشگاه های مواد غذایی را ملزم به اهدای تمامی ضایعات غذایی قابل خوردن خود کرده است

این قانون از ابتدای سال ۲۰۲۲ اجرایی شد. خرده فروشان مواد غذایی حالا ملزم به اهدای تمامی ضایعات غذایی قابل خوردن خود به افراد نیازمند هستند. به علاوه، قرار است در آینده رستوران ها و هتل های کالیفرنیا نیز مشمول این قانون شوند.

۸- در آفریقای جنوبی، توله کِشی از شیرها در اسارت ممنوع است

این اقدام گام بزرگی برای شیرها محسوب می شود چون در حال حاضر تعداد شیرهای در اسارت آفریقای جنوبی بیشتر از تعداد آن ها در طبیعت است. دیگر برای شکار یا سرگرم کردن گردشگران، از شیرها توله کِشی نخواهد شد.

۹- در فرانسه، پروازهای داخلی کوتاه ممنوع شده اند تا از روش های سازگارتری با محیط زیست برای حمل و نقل استفاده شود

این قانون تنها درباره ی پروازهای خیلی کوتاه صدق می کند که همان مسیر را می توان با قطار طی زمان اندک بیشتری طی کرد. قطار معمولاً ارزان تر از هواپیما است و در مقایسه با آن آلودگی بسیار کمتری هم دارد، بنابراین این ممنوعیت حامی اکوتوریسم یا همان گردشگری طبیعت خواهد بود.

۱۰- در بعضی ایالات آمریکا، بیرون گذاشتن سگ خود در هوای سرد، غیر قانونی است

پنسیلوانیا به تازگی قانونی وضع کرده که نگه داشتن سگ خود در هوای بسیار سرد یا به مدت بیش از ۳۰ دقیقه را برای صاحبان سگ های خانگی ممنوع ساخته است. دیگر ایالات آمریکا، مانند تگزاس هم قوانین مشابهی با هدف حفاظت از سگ ها دارند.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
۱۷ نظر

ورود

  • عباس اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۱

    ایران : باشه سید

  • Alireza اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۱

    سلام خوب خیالمون راحت شد تازه کم کم دارن از ایران الگو میگیرن ???

  • امیرمحمد اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱

    چه قانون های زیبا و خوبی همین ها هستند که دنیا رو بهتر میکنن و دنیا جای قشنگ تری برای زندگی میشه اگه از همین چیزهای کوچیک همه چی شروع بشه زیرساخت ها ترمیم و محکم میشه و جامعه به پیشرفت بیشتری میرسه نه مثل برخی قانون ها که میخوان همه چیز رو به یک باره درست کنن

  • Mm اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱

    خوبه

  • Ali اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۱

    خدا به خیر بگذرونه
    معلوم نیست چه قانون چرت و پرتیو میخوان تو ایران تصویب کنن که این سایتا دارن براش زمینه چینی میکنن

  • ارجمند اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۱

    آیا ممکنه مسئولان کشور ما هم یه روز متمدن بشن؟
    امیدوارم

    • ? اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

      نه

    • اسدولا اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

      مسئولان ما خیلی هم متمدن هستن.البته نسبت به طالبان!برید خدا رو شکر کنید اقلا از طالبان یکم بیشتر سرشون میشه والا کاریش نمیتونستیم بکنیم!مثل بقیه ی چیزها!

  • خسرو اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    قسم میخورم هر کدوم از این قانونها اگه تو ایران اجرا میشد مردم هزار تا حرف و حدیث و اعتراض داشتند.برای مردم همیشه معترض ایران فقط مرغ همسایه غاز هست.

  • ناشناس اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    مسئولین ایران : تموم شد خیلی تاثیر گذار بود

  • علی اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    درایران هم?‍♂️…….
    ولش کن.
    نگَم بهتره. خجالت میکشم!

  • مهران اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    و اما ایران
    در ایران قانون شده ک تمام ملتشو ب هیچ حساب کنن ک مبادا بتونن بجای زنده موندن،زندگی کردن رو تجربه کنن
    در ایران قانون ها وضع شده ک فقط ملتش بجز بخش خیلی کوچکی از آن تمام هزینه‌های مملکت رو پرداخت کنن و اون بخش کوچک بایستی در مدت مقرر (طبق هماهنگی های قبلی)هرکس تونست بیشتر حق مردم رو بخوره برنده اون دوره از بازی های بخور درو میشه
    و انقد قانون دیگه ک فقط شامل حال مردم عادیش میشه

    • میلاد اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

      و در آخر ما خوبیم ??،کرونا تورم همه اونارو کشته

  • مهرداد اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    داداش بیا تو ایران سرزمین عجایبه قانونی داریم که میگن اگه بخوای ۲ میلیون وام بگیری ۴ تا ضامن میخاد ولی اگه ۲هزار میلیارد بگیری ضامن نمیخاد و حتی لازم نیس قسط بدی

  • محمدرضا اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    واقعن قانون های کوچیک ولی به شدت تاثیر گذاری هستن
    به حیوانات که اصلا اهمیت نمیدیم
    ولی کاش یکی از قانون های مورد ۳ و۴و۵ رو داشتیم. واقعا قانون های عالیی هستن ولی مردم ایران از بس توی وضع معیشت و زندگی و حتی چیزای بدیهی قدرت خرید مرغ و گوشت موندن که اصلا نمیتونن به این چیزا فکر کنن مسئولا و رئیسای ایرانم ک در نهایت همش سر از کانادا و آمریکا و اروپا در میارن و براشون فرقی نداره

  • محمدامین اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    ما که ”غرب گرا” نیستیم ?‍♂️?? اینجا هم قوانین قشنگی هست، مثلا یه زنو بگیری بکشی هم دیش نصف مرده، اونوقت اونا [بلانسبت] برای سگ هم ارزش قائلن

  • Amir اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۱

    تا اینا تو ایران قانون بشه قانونای بهتری میاد خیلی بهتر ??