از ابتدای وضع قانون سربازی اجباری، چالشهای بسیاری بر سر این مسیر قرار داشت. پس از گذشت سالها همچنان برخی معتقدند اجباری بودن سربازی برای همه با وجود تبصرههایی چون خرید سربازی با قیمت های بالا مصداق یک امر ناعادلانه است. سردار مرتضی طلایی در آخرین مصاحبه خود اعلام کرد: «فروش سربازی مصادف بی عدالتی است. ما میتوانیم نیازهای یگانهای مختلفمان را در شاخههای گوناگون مشخص کنیم و رشتههای مختلف را که در این بخشها موضوعیت دارند با سربازگیری از دانشگاهها وارد یگانها کنیم مگر بخش خودرویی ما نیاز به تامین و بازسازی ندارد؟! متخصصین مکانیک را میتوان سرباز گرفت و تسهیلاتی به آنها داد».
وی در ادامه تصریح کرد: «یکی از موضوعیتهای سربازی این است که فرد با دورهای آموزشی، خود را آماده دفاع از کیان کشور کند. این بر همه لازم و واجب است و از نگاه من این امر برای بانوان هم لازم و واجب است تا در موقع لزوم بنا به شرایطی که دارند از کشور خود دفاع کنند. بر هر شهروندی واجب است که از وطن خود دفاع کند ضمن اینکه در دورهای نیز باید برای پیشرفت کشورش کار کند. میتوان این دو را در کنار هم داشت و هم به جهت آموزشی و هم به جهت نظامی طوری برنامهریزی کرد که یک سرباز با ورود به سربازی و اتمام آن به شکل یک متخصص زبده و کار آزموده و آماده کار از این دوره بیرون برود».
سردار طلایی افزود: «من با اشراف و اطلاعاتی که دارم می دانم در تمام کشورهای دنیا هر شهروندی موظف است در یک دوره سنی آموزش هایی را برای دفاع از کشورش ببیند و کشورها به شیوههای مختلف این متد را اجرا میکنند.مثل مدل کشور ما که دو سال یا ۱۸ ماه آموزش میبینند و خدمت میکنند و تا یک دوره سنی در احتیاط قرار میگیرند. این چیزی است که در همه کشورها بوده و هست و باید باشد. نکته مهم این است که شیوه سربازی فروشی راهکار خوبی نیست. فروش سربازی نوعی نابرابری بین افراد برقرار می کند و آنها به این واسطه که پول دارند و میتوانند بروند و سربازی بخرند و کسانیکه پول ندارند کماکان به سربازی می روند؛ این با اصل عدالت سازگاری ندارد».
رئیس پلیس سابق تهران بزرگ تاکید کرد: «امروز سربازی در نیروی انتظامی خدمت میکند ولی در پس ذهن او نابرابری وجود دارد و فکر میکند اگر من هم پول داشتم پایان خدمت را خریده بودم و انگیزههای خدمت در او از بین میرود».
عضو سابق شورای شهر تهران در ادامه افزود: «اما قانونگذار به این نتیجه رسیده که برای افرادی که در خارج تحصیل میکنند و مواردی دیگر سطحی ایجاد کند و به عنوان سرمایههای اجتماعی کشور حفظشان کند تا به کشور برگردند و مفید به فایده باشند.از این رو معافیتها و یا فروش سربازی میتواند انگیزهای دنبال کند مثلا اینکه فرد بعد از تحصیل به کشور برگردد و در خارج نماند پس نمیتوان امکان فروش سربازی را مطلقا رد کرد. چون در غیر این صورت دانشجوی ایرانی خارج از کشور به خاطر سربازی برنمی گردد و در خارج از کشور میماند. اگر ما امکاناتی به سربازان بدهیم و بتواند برگردد و برای معافیت خود پولی بدهد و انگیزه بازگشت و خدمت در کشور را پیدا کند نتایج این تصمیم خوب خواهد بود».
وی در ادامه تصریح کرد: «باید موضوع سربازی را سمتی ببریم که فرد حس کند اگر به سربازی برود میزان افتخارات ملی و معنوی و مسئله تامین هزینههای جاری او بیشتر و بهتر از انتخاب نرفتن است. ما امروز این مشکل را داریم. اگر قانونگذار و دست اندر کار این جنس تسهیلات را در نظر بگیرد بسیار خوب خواهد بود. امروز ما به اعضای بسیج به مناسبت حضورشان در بسیج تسهیلات و خدمات میدهیم. مثلا برای متاهلین سربازی در محل سکونت است و یا هزینه زندگی را به او بدهیم وقتی فرد بداند که وقتی به سربازی میرود در کنار خانواده است و در عین حال هزینههای زندگی او تامین میشود قطعا به سربازی میرود».
طلایی در ادامه صحبت های خود چنین گفته است: «نکته دیگر این است که در دوره سربازی باید بغیر از آموزشهای لازم نظامی به جهت مهارتی نیز سربازان را توانمند کنیم و در یگانها و پادگانها مشاغلی را با هماهنگی فنی و حرفهای ایجاد کنیم تا سرباز هم دوره سربازی را رد کند و هم آموزشهای حرفهای ببیند. به نظر من مهمتر از همه این است که هر کسی در هر شغلی وقتی لباس مقدس سربازی را به تن میکند باید در جامعه به عنوان یک شخصیت برجسته و برتر دیده شود. چه اشکالی دارد که استفاده از مترو، اتوبوس، تئاتر، سینما، موزهها و مراکز مختلف را برای سربازانمان رایگان کنیم ؟و هر سربازی بتواند با کارت سربازی خود به رایگان از مترو و اتوبوس استفاده کند. وقتی فرد ببیند بخاطر سربازی اینچنین برای او کرامت قائل هستند و به او احترام میگذارند با نگاهی ارزشی دیده میشود سربازی محبوب خواهد شد. ما میتوانیم برای سربازانمان تسهیلاتی را ایجاد کنیم که از سربازی نرفتن پرهیز کنند و سربازی بیشتر برایشان ارزشمند باشد».
وی افزوده است: «باید به آمار سربازان آماده به خدمت و نیازهای یگانهای گوناگون اشراف داشت. به نظر من نیروی انتظامی از جمله یگان هایی است که بیشترین نیاز را به نیرو دارد و شاید برای اینکه بار تعهدات استخدامی در نیروی انتظامی بالا نرود که توان تامین هزینهها وجود نداشته باشد استفاده از سربازان یکی از بهترین کارها است.اما سربازان متخصص در رشتههای مورد نیاز نیروی انتظامی. ما میتوانیم در همه حوزههای پلیس از فارغ التحصیلان دانشگاهها استفاده کنیم. ما باید انگیزه تحصیل را بالا ببریم و میتوانیم از ظرفیت نیروهای تحصیل کرده در دانشگاهها برای تامین نیازهای جامعه در حوزههای خدماتی از طریق نیروی انتظامی استفاده کنیم».
سردار طلایی در پایان صحبت های خود افزود: «امروز ما به اعضای بسیج به مناسبت حضورشان در بسیج تسهیلات و خدمات میدهیم. مثلا برای متاهلین سربازی در محل سکونت است و یا هزینه زندگی را به او بدهیم وقتی فرد بداند که وقتی به سربازی میرود در کنار خانواده است و در عین حال هزینههای زندگی او تامین میشود قطعا به سربازی می رود».
حدود دو ماه پیش خبری با عنوان مهاجرت سردار طلایی به کانادا همراه با تصاویری از یک مرد میانسال در یک باشگاه ورزشی در شبکه های اجتماعی دست به دست شد. طلایی در گفتگو با خبرگزاری موج در رابطه با ادعای مطرح شده درباره ی مهاجرتش به کانادا گفته بود: حال که با شما صحبت می کنم در کنار مادرم خانه نشسته و اگر کسی با من کاری دارد می تواند با شماره ی همراهم تماس بگیرد.
او در این ویدئو با بیان اینکه کسانی که این شایعه را منتشر کرده اند جویای شهرت هستند، گفت: «ما نوکری این مردم و این آب و خاک رو با تمام عالم عوض نمی کنیم. آن جاهایی که شما فکر می کنید ما برای آن سر و دست می شکنیم ارزانی شما باشد. ما جوانی و عمرمان را با افتخار تقدیم مردم و نظام و انقلاب کردیم و به فضل الهی تا وقتی نفس داریم در همین راه و صراط باقی خواهیم ماند».
بیشتر بخوانید:
واقعاً حرف حق زده . به چه دلیل پسرها باید دو سال از دختران عقب بیفتند تا دختران تمام ظرفیت دانشگاه ها و مشاغل دولتی رو اشغال کنند ؟ برابری باید در همه چیز باشه نه فقط برای چیزهای خوب .
سال ها پیش کشورهای خارجی صحبت انفجار جمعیت را در شبکه های تلویزیونی به راه انداختند و باعث شد تا کشور ما هم تصمیم اشتباهی بگیرد و امروز صدمات آنرا تجربه کنیم خدمت سربازی برای دختران هم چنین خطری دارد که بعدها مشخص خواهد شد لذا چنین تصمیمی درست نیست چون دختر صدمه میبیند و سپس خانواده ای که میخواهد تشکیل دهد ،شاید مزایایی داشته باشد اما معایب آن بیشتر است !!!!
اگر یک حرکت درست این نظام کرده باشه اون هم کنترل جمعیته البته این کار رو هم بعد از گندی که خودشون اول انقلاب زدند و جمعیت رو به مرز انفجار کشوندن از روی ناچاری کردند وگرنه کار درست اصلا از اینها برنمیاد. تو هم حالا خیلی ناراحتی برو شیش تا بچه پس بنداز تا وقتی بزرگ شدند به خاطر زندگی نکبتشون و اینکه مجبورند برای کمترین منابع با هزاران آدم دیگه رقابت کنند تو رو لعن و نفرین کنند. شماها یا بعد از دهه شصت متولد شدین و بدبختی ماها رو حس نکردید یا کلا شستشوی مغزی دادنتون و همه چی یادتون رفته.