یک مطالعه جدید نشان داده که قارچها ممکن است بتوانند از طریق الگوهای سیگنالهای الکتریکی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
اندرو آداماتزکی، دانشمند علوم رایانهای، فعالیت الکتریکی چهار گونه قارچ را بررسی کرد و دریافت قارچها برای برقراری ارتباط و انتقال اطلاعات به قارچهای دیگر در شبکه خود از جهشهایی در فعالیت الکتریکی استفاده میکنند.
در زیر هر قارچ، نخینه هایی وجود دارد؛ ساختارهای زیرزمینی ریشهمانندی که میتوانند به سلولهی عصبی در سیستم عصبی انسان تشبیه شوند. هنگامی که نخینهها شبکهای به نام میسِلیوم تشکیل میدهند، این میتواند ارتباط بین قارچها را تسهیل کند.
فرهنگ جامعی درباره قارچها وجود دارد و آنها قطعا معماران شگفتانگیز دنیای طبیعی ما هستند. قارچها یک شبکه عظیم زیرزمینی دارند و هرازچندگاهی برخی از قارچها را برای تولید مثل بیرون میرانند اما اکثر اوقات پنهاناند.
این مطالعه نشان داد که جهشهای سیگنالهای الکتریکی تولیدشده توسط قارچها میتوانند یک زبان را شبیهسازی کنند. این جهشها را میتوان به کلمات و جملات تقسیمبندی کرد و بر اساس این مطالعه قارچها میتوانند تا ۵۰ کلمه در واژگان خود داشته باشند.
شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد این نخینه ها نوعی سیگنال را در میان خود ارسال میکنند که احتمالا شامل مواردی نظیر اینکه منابع کجا هستند، غذا کجاست و شاید دیگر مکالمات قارچگونه باشد.
پیچیدگی زبان میان گونههای مختلف قارچ متفاوت است. این مطالعه نشان داد که قارچهای شیزوفیلوم برزن از دسته قارچهای چتری میتوانند پیچیدهترین جملات را با بزرگترین واژگان تولید کنند، در حالی که گونههای دیگر مانند قارچ انوکی و قارچ کاترپیلار (کرم ابریشم) دارای دایره واژگان بسیار کوچکتری هستند.
تشبیه سیگنالهای الکتریکی قارچی به کلمات گامی عظیم است که نشان میدهد قارچها مانند انسانها از کلمات واقعی برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند. مطمئنا بسیاری از زیستشناسان خواهند گفت این دیگر زیادهروی است. اما این پیچیدگی احتمالا زمینهساز ارتباطات واقعی است که بین این موجودات اتفاق میافتد. مطمئنا حالا چیزهای زیادی برای رمزگشایی درباره قارچها وجود دارد.
بدون نظر