وقتی نام عبدالمالک ریگی ، سرکرده گروه تروریستی جندالله در شرق کشور به گوش می رسد همه به یاد عملیاتی پیچیده برای دستگیری یکی از مشهورترین و خطرناک ترین تروریست هایی می افتند که با فرود آوردن هواپیمای مسافربری یکی از کشورهای عربی برای دستگیری این تروریست همراه بود. در حالی که سال ها از دستگیری و اعدام عبدالمالک ریگی می گذرد، کمتر کسی از مردم از جزییات عملیات دستگیری او باخبر است. امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی، مشاور عالی فرمانده ارتش و فرمانده سابق قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا در یکی از برنامه های صدا و سیما در مورد جزییات این عملیات صحبت کرده است.
سردار اسماعیلی در بخشی از صحبت های خود که به ماجرای دستگیری عبدالمالک ریگی باز می گردد، چنین گفته است: «من یک چیزی را تصویر می کنم برای هموطنان عزیز در خارج از کشور که بدانند این کشور، کشور شماست. وقتی کسی می آید خیانت می کند، جنایت می کند باید با او برخورد شود. این ها دیگر مسائل سیاسی نیست.، مسائل هم وطنی است.این [عبدالمالک ریگی] می آید پروازی را انتخاب می کند که همزمان سه پرواز دیگر با خودش چهار پرواز به سمت ایران پرواز می کنند».
سردار اسماعیلی می گوید که تمام این چهار پرواز تنها به شکل یک اثر راداری دیده می شوند مگر اینکه آن ها را تفکیک نمایید: «ریگی با شناسایی متفاوت وارد هواپیما شده بود و ساعت ۱۲ شب وارد ایران شده بود که زمانی باشد که اکثر افراد خواب باشند. پدافند هوایی به همین دلیل ۲۴ساعته کار میکند و به همین دلیل گفتم که اگر یک سرباز در پدافند هوایی خواب باشد آبروی فراملی ما میرود». وی در ادامه تصریح می کند که پرواز ریگی ساعت ۱۲ شب وارد فضای هوایی کشور شده است که به خیال او همه خواب هستند و کسی مشکلی برای وی پیش نمی آورد.
در ادامه به خلبان هواپیمای حامل عبدالمالک ریگی دستور داده می شود که ارتفاع خود را کم کند زیرا این پرواز باید در جنوب کشور به زمین می نشست زیرا در صورتی که پرواز ادامه می یافت امکان نشاندن آن سخت تر می شد و اقدام به ساقط کردن هواپیما با توجه به ماهیت مسافربری بودن آن نیز وجود نداشت. سردار اسماعیلی در ادامه صحبت هایش تصریح می کند که مسافران بسیار دیگری در هواپیما بوده و ریگی از سپر انسانی استفاده کرده بود. اسماعیلی در ادامه می گوید در صورتی که اگر عبدالمالک ریگی می فهمید که قرار است پروازش در ایران به زمین بنشیند، هواپیمای حامل خود را یا به مراکز هسته ای می کوبید یا به سمت تهران هدایت می کرد یا در همان جنوب کشور بلایی به سر مسافران می آورد زیرا هواپیمای حامل ریگی به تازگی از زمین برخاسته و حجم زیاد سوخت آن مانند چند بمب قوی عمل می کرد.
سردار اسماعیلی در ادامه می گوید که از هواپیما خواسته می شود دور بزند و این چرخیدن و دور زدن بیش از ده بار تکرار می شود. سردار اسماعیلی مدعی می شود که خلبان از دستور مقامات نظامی ایران تمرد کرده و بارها تاکید می کند که همه چیز پرواز قانونی است که البته حق با وی بوده است. سردار اسماعیلی می گوید که علیرغم همه این اتفاقات و دور زدن و ارتفاع کم کردن هایی که هر مسافری را بیدار می کند، عبدالمالک ریگی چنان خیالش راحت بوده که بیدار نمی شود و این کار خدا بوده است.
در ادامه تمرد خلبان از نشاندن هواپیمای مسافربری حامل عبدالمالک ریگی باعث می شود که دو فروند جنگنده ارتش به پرواز درآیند و در ادامه در تاریکی شب، خلبان متوجه مانور و شلیک اخطار توپ هواپیماهای اف-۴ ارتش می شود، در حالی که در کمال ناباوری، هیچ یک از مسافران متوجه این موضوع نمی شوند. در نهایت پس از یک ساعت و ده دقیقه کلنجار با خلبان و تمرد او، بالاخره وی ناچار به فرود می شود. امیر سرتیپ اسماعیلی در پایان صحبت هایش می گوید که طول پرواز عبدالمالک ریگی از امارات به مقصدش نیز قرار بوده تنها یک ساعت و ربع باشد و در تمام این مدت ریگی و همراهانش همگی خواب بوده و متوجه ماجرا نشده بودند و در خواب دستگیر شدند. عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی جندالله ، چهارم اسفندماه سال ۱۳۸۸ دستگیر شده و پس از محاکمه به دار مجازات آویخته شد.
بعدها فیلمی به نام «شبی که ماه کامل شد» در مورد ازدواج عبدالحمید ریگی برادر عبدالمالک ریگی سرکرده گروه تروریستی جندالله با فائزه منصوری ساخته شد، کسانی که پس از ازدواج به پاکستان فرار می کنند و طی ماجراهایی برادر فائزه، شهاب منصوری توسط عبدالمالک به شهادت می رسد. سال ۱۳۹۸ نیز فیلم دیگری با نام «روز صفر» نحوه و چگونگی دستگیری عبدالمالک ریگی توسط وزارت اطلاعات ایران ساخته شده که در آن امیر جدیدی نقش مامور ویژه وزارت اطلاعات و ساعد سهیلی نیز نقش ریگی را بازی می کند.
بیشتر بخوانید:
روایت مونا منصوری، برادرزاده عبدالمالک ریگی از زندگی تلخش + ویدئو
بدون نظر