فریماه فرجامی بازیگر سینما بعد از سالها دوری از این عرصه در فیلم لامینور داریوش مهرجویی به ایفای نقش پرداخته است. پس از اجاره نشین ها که سال ۱۳۶۶ ساخته شد، لامینور دومین همکاری خانم فرجامی با داریوش مهرجویی است، که البته فرجامی در این فیلم حضوری افتخاری دارد.
فریماه فرجامی از ستارگان محبوب و پرکار سینما و تلویزیون ایران در دهه شصت بود که سالها به خاطر بیماری آلزایمر خانهنشین بود و حالا با بهبود نسبی نقشهای کوتاهی را در فیلمها میپذیرد.
بیوگرافی فریماه فرجامی و ورود به عرصه سینما
فریماه فرجامی در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۱ در تهران متولد شد. او فارغالتحصیل مقطع لیسانس بازیگری از دانشگاه دراماتیک (هنر فعلی) در سال ۱۳۵۶ است که کار خود را با گویندگی نمایشهای رادیویی آغاز کرد. او در ۱۸ سالگی به دعوت جمشید مشایخی که آن زمان کارمند اداره تئاتر بود بازیگری در تئاتر را تجربه کرد. اولین نقش آفرینی فرجامی به نمایش تلویزیونی آدمک مومی در سال ۱۳۵۵ برمیگردد و فیلم گفت هر سه نفرشان به کارگردانی غلامعلی عرفان اولین تجربه سینمایی این بازیگر محسوب میشود.
جوایز و افتخارات
فریماه فرجامی برای بازی در فیلم پرده آخر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از نهمین دوره جشنواره فیلم فجر (۱۳۶۹) شد، برای بازی در فیلم سرب دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۳۶۷ از آن خود کرد و در دهمین دوره جشنواره فجر یعنی سال ۷۰ برای بازی در فیلم نرگس مورد تقدیر قرار گرفت.
از فیلم های شاخص فریماه فرجامی میتوان به خط قرمز و سرب به کارگردانی مسعود کیمیایی، مادر به کارگردانی علی حاتمی و پرده آخر به کارگردانی واروژ کریم مسیحی اشاره کرد. نقشآفرینی او در سریالهایی نظیر بخش چهار جراحی و پهلوانان نمیمیرند نیز بیش از همه به یاد مانده است.
روایت حمید سمندریان از بازیگری فریماه فرجامی
حمید سمندریان کارگردان نامدار تئاتر در کلاسهای بازیگریاش از تدریس در دانشگاه هنرهای زیبا و استعدادهای درخشان آن دوران اینطور میگفت: «سه دختر بسیار جوان بودند که وقتی برای بازی کنار یکدیگر قرار میگرفتند کل دانشگاه ساکت میشد. این سه نفر سوسن تسلیمی، مرضیه برومند و فریماه فرجامی بودند. فریماه زیبا و جوان بود و با بازیگری کمنظیرش توجه خیلیها را به خود جلب میکرد.»
مصاحبه فریماه فرجامی با برنامه هفت و حواشی آن
در سال ۱۳۸۹ گفتوگویی با فریماه فرجامی در برنامه تلویزیونی هفت پخش شد که در آن این بازیگر انتقادات تندی درباره بعضی سینماگران ازجمله فاطمه معتمدآریا مطرح کرد. این گزارش با واکنش امین تارخ و رخشان بنی اعتماد و اعتراضهایی به خاطر به تصویر کشیدن این ستاره سالهای نه چندان دور در وضعیتی بد و غیرعادی روبهرو شد.
دوری فریماه فرجامی از سینما
فریماه فرجامی بعد از سالهای درخشان حضورش در سینما در دهه ۶۰ و ۷۰ و بازی در فیلم کاغذ دیواری زرد در سال ۱۳۸۲ عمده پیشنهادات خود را رد کرد و نهایتا پس از ۱۱ سال در سال ۱۳۹۴ در فیلم نیم به کارگردانی بهمن کامیار بازی کرد و پس از آن در تله فیلمی به نام عروسکخانه به کارگردانی افشین هاشمی که هیچکدام نقشهای بزرگی محسوب نمیشدند.
فریماه فرجامی در مصاحبهای که پیش از این انجام داد گفته بود از لحاظ جسمی حال بسیار بهتری دارد و آماده پذیرش هر نوع نقشی است. او گفت: «من عاشق سینما و بازیگریام و تشنه این هستم که نقش متفاوت و خاصی پیشنهاد شود تا دوباره با قدرت به سینما بازگردم. در این سالها نقشهای کوتاه زیادی بازی کردم اما حالا منتظر یک نقش جدی و متفاوتم.»
بیشتر بخوانید:
بیماری فریماه فرجامی ۶۸ ساله چیست؟
مسعود کیمیایی: «نه بیمه دارم نه بازنشستگی، با این سن و سال همچنان باید کار کنم» + ویدیو
بدون نظر