چگونه ولادیمیر پوتین به لطف توصیه‌های فیدل کاسترو از ۵ سوء قصد جان سالم به در برد؟

چگونه ولادیمیر پوتین به لطف توصیه‌های فیدل کاسترو از ۵ سوء قصد جان سالم به در برد؟

اگر چه ولادیمیر پوتین همواره از خبرسازترین چهره های سیاسی جهان بوده اما در نزدیک به سه ماه اخیر یکی از خبرسازترین و شاید منفورترین چهره ها در دنیای غرب بوده است. برای مثال بر اساس نظرسنجی که اخیراً توسط وال استرین ژورنال انجام شده، تنها ۴ درصد از مردم ایالات متحده دیدگاه مثبتی نسبت به ولادیمیر پوتین دارند در حالی که محبوبیت رییس جمهور روسیه در کشورش، پس از حمله به اوکراین با افزایش همراه بوده است. بدنبال حمله روسیه به اوکراین، تحریم های شدیدی علیه این کشور از جانب غرب وضع شده که مشکلاتی را برای مردم این کشور در پی داشته است. در چنین شرایطی بود که سناتور لیندزی گراهام تا جایی پیش رفت که از مردم روسیه خواست رییس جمهورشان را بکشند زیرا این تنها راه پایان جنگ در اوکراین و بازگشت آرامش به اقتصاد روسیه خواهد بود.

چگونه توصیه فیدل کاسترو جان ولادیمیر پوتین را در برابر سوءقصدها نجات می دهد؟

گراهام در این باره گفته بود: «آیا بروتوسی در روسیه هست؟ آیا کلنل اشتافنبرگی موفق در ارتش روسیه وجود دارد؟ تنها راه برای پایانی این وضع این است که یک نفر در روسیه این مرد را از میان بردارد. با این کار خدمت بزرگی به کشورتان و جهان خواهید کرد». اگر چه دستکم در سه ماه اخیر کسی به جان رییس جمهور روسیه سوء قصد نکرده (یا دستکم خبر آن رسانه ای نشده است) اما این اولین باری نیست که خبر سوء قصد به جان ولادیمیر پوتین خبرساز می شود زیرا تاکنون دستکم ۵ مورد تلاش برای ترور رییس جمهور اقتدارگرای روسیه انجام شده است.

چگونه توصیه فیدل کاسترو جان ولادیمیر پوتین را در برابر سوءقصدها نجات می دهد؟

ولادیمیر پوتین چگونه از سوء قصدها جان سالم به در می برد؟

در جریان مصاحبه ای در سال ۲۰۱۲ با الیور استون، فیلمساز آمریکایی تحت عنوان The Putin Interviews، پوتین از چگونگی زنده ماندنش در مواجهه با ترور گفته است. استون در این مصاحبه می گوید: «سه دوره رییس جمهور بوده اید. به من گفته شده که در این مدت ۵ بار به جان شما سوء قصد شده است. نه به اندازه فیدل کاسترو که با او نیز مصاحبه کرده ام. فکر می کنم او حدود ۵۰ بار مورد سوء قصد قرار گرفته بود اما تنها ۵ مورد سوء قصد تایید شده علیه شما وجود داشته، تا جایی که من می دانم». پوتین در پاسخ می گوید: «بله. در این مورد با کاسترو صحبت کردم و او به من گفت: می دانی چرا هنوز زنده ام؟ از او پرسیدم چرا؟ گفت چون همیشه شخصاً با تیم امنیتی ام ارتباط داشته و صحبت می کردم. من کارم را انجام می دهم و افسران امنیتی نیز کارشان را می کنندد و آن ها هنوز هم با موفقیت کارشان را می کنند».

استون در ادامه می گوید: «شما به تیم امنیتی تان اعتماد دارید و آن ها کارشان را بی نقص انجام می دهند؟». پوتین پاسخ می دهد: «به آن ها اعتماد دارم». برای پوتین و مرکز فرماندهی دولتش در کرملین، گروهی از نیروهای زبده امنیتی موسوم به «گارد رییس جمهوری» مسئول تامین امنیت هستند. نیروهای امنیتی در اطراف کاخ کرملین دائماً در حال نگهبانی و گشت زنی هستند. اعضای این نیرو باید دائماً در حالت آماده باش بوده و می توانند کوچکترین صدایی را از فاصله ۲۰ فوتی بشنوند. استون در ادامه می گوید: «به این خاطر که همیشه اولین شکل تررو این است که سعی کنید وارد تیم امنیتی رییس جمهور شوید؟».

پوتین پاسخ می دهد: «بله این را می دانم. می دانید روسی ها  در این باره چه می گویند؟ آن ها می گویند کسانی که سرنوشتشان به دار آویخته شدن است در آب غرق نخواهند شد». وقتی از ولادیمیر پوتین پرسیده می شود که به نظر خودش سرنوشتش چه خواهد شد، وی چنین پاسخ می دهد: «تنها خدا سرنوشت ما را می داند. سرنوشت من و شما. روزی مرگ برای تک تک و همه ما از راه خواهد رسید. سوال این است که تا آن زمان در این دنیای فانی چه دستاوردهایی کسب کرده باشیم و اینکه آیا از زندگی مان لذت برده ایم یا خیر».

چگونه توصیه فیدل کاسترو جان ولادیمیر پوتین را در برابر سوءقصدها نجات می دهد؟

 در مورد سوء قصدهای صورت گرفته به جان ولادیمیر پوتین چه می دانیم؟

با وجود اینکه گفته می شود دستکم ۵ سوء قصد تایید شده به جان رییس جمهور روسیه صورت گرفته اما تعداد دقیق آن ها مشخص نیست. گمان می رود که یکی از این موارد در مراسم تدفین آناتولی سوبچاک در سنت پترزبورگ در سال ۲۰۰۰ و در ۲۴ فوریه آن سال صورت گرفته اما تیم امنیتی پوتین جان او را نجات داد. سرگئی دویستوف، مشاور مطبوعاتی سرویس امنیت فدرال روسیه گفته است که «نه یک سایکوپات بلکه یک تشکیلات سازمان یافته پشت این سوء قصد بوده است». بر اساس گزارش سی ان ان، دومین تلاش برای ترور پوتین همان سال رخ داد.

این ترور نافرجام در جریان نشستی با کشورهای سابق عضو اتحاد جماهیر شوروی یا نشست یالتا رخ داد. در این نشست سران کشورهای ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، گرجستان، مولداوی، قزاقستان، تاجیکستان و اوکراین حضور داشتند. در این نشست بود که سرویس امنیتی اوکراین موفق شد تلاش برای ترور پوتین را ناکام بگذارد. بر اساس گزارش ها، ۴ مرد چچنی و چندین نفر دیگر از کشورهای خاورمیانه در جریان این سوء قصد دستگیر شدند. در تلاشی دیگر برای کشتن پوتین، مردی ماشین خود را به دیوارهای کرملی کوبید و خطاب به نیروهای امنیتی گفت: «من ایوان زایتسف هستم، رییس جمهور روسیه. حالا مرا نزد ولادیمیر پوتین ببرید».

بیشتر بخوانید:

همه زنان زیبایی که قلب ولادیمیر پوتین را به تسخیر خود درآورده اند

ولادیمیر پوتین با چه روش‌هایی از ترور محافظت می‌شود؟

از سیگارهای سمی تا صدف های انفجاری؛ فیدل کاسترو چگونه توانست از صدها سوء قصد جان سالم به در ببرد؟

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود