چرا همیشه از در سمت چپ هواپیماها برای تردد مسافرین استفاده می شود؟

چرا همیشه از در سمت چپ هواپیماها برای تردد مسافرین استفاده می شود؟

فرودگاه، ترمینال و سوار و پیاده شدن از هواپیما، کارهای ثابت و همیشگی یک مسافر در سفرهای هوایی است. کارهایی در مورد هواپیما و سفر وجود دارد که ما آنها را بدیهی می دانیم. ممکن است اولین باری که همه این مراحل را طی کرده باشیم به یاد نیاوریم و حتی ممکن است سوال هایی به ذهنمان رسیده باشد که فراموش کرده باشیم، اما در اثر تکرار، انجام دادن این مراحل بر حسب عادت اتفاق بیافتد.

چرا فقط از در سمت چپ هواپیما استفاده می شود؟

اما همچنان سوال هایی وجود دارد که شاید هیچ گاه نپرسیده باشیم یا جوابی برای آن پیدا نکرده باشیم؛ مثل اینکه چرا مسافران از در سمت چپ هواپیما تردد می کنند. حتی در خطوط هوایی بریتانیا که صندلی راننده و مسافر در اتومبیل ها بر خلاف نقاط دیگر دنیاست، مسافران پروازها همچنان از در سمت چپ سوار می شوند. شاید تنها استثنا هواپیماهای کوچک دو نفره باشند.

چرا فقط از در سمت چپ هواپیما استفاده می شود؟

یکی از خلبانان سابق نیروی هوایی آمریکا در مصاحبه ای دلایل تردد مسافران از در سمت چپ هواپیما را توضیح داد. بر اساس گفته های او فرودگاه‌های اولیه به گونه‌ای تنظیم شده بودند که هواپیماها بتوانند جلوی ترمینال توقف کنند و مسافران را تخلیه کنند. خلبان در سمت چپ می نشیند و برای پارک کردن درست و حفظ فاصله بال از ساختمان و تنظیم دقیق در هواپیما با در ترمینال، در سمت چپ مناسب تر بود.

چرا فقط از در سمت چپ هواپیما استفاده می شود؟

اصولا سوخت گیری هواپیما و تخلیه بارها از سمت راست صورت می گیرد. در نتیجه وقتی مسافران از در سمت چپ هواپیما استفاده می کنند سایر خدمه می توانند بدون مزاحمت از سمت راست سوخت گیری را انجام دهند و چمدان ها را جا به جا کنند.

چرا فقط از در سمت چپ هواپیما استفاده می شود؟

دلیل دیگر آن ریشه در سنت دریانوردی دارد. به دلیل قرار دادن صفحه فرمان (starboard) قسمت سکان مانند در سمت راست کشتی، مسافران مجبور بودند از سمت چپ کشتی سوار شوند. بیشتر طراحان هواپیما و جت ها از همان الگو پیروی کردند. البته کارشناسان می گویند حتی ممکن است قدمت آن به قرن ها قبل از رسوم سنتی دریایی برسد.

بیشتر بخوانید:

۱۰۰ سال تکامل ناوهای هواپیمابر آمریکا؛ از کشتی زغال بر Langley تا ناو غول پیکر Ford

سومین ناو هواپیمابر چین با طولی برابر با ۹ نهنگ آبی و بسیار شبیه ناوهای آمریکایی

دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • علی خرداد ۲, ۱۴۰۱

    ولا من با پرایدم همش از سمت راست سوار میکنم چون خطرناکه از سمت چپ کسی سوار بشه.حالا اونا جادهاشون برعکسه از چپ سوار میشن.تشکر نیاز نیست