کشف تغییرات شدید در انبساط جهان هستی که علم فیزیک توضیحی برای آن ها ندارد

کشف تغییرات شدید در انبساط جهان هستی که علم فیزیک توضیحی برای آن ها ندارد

داده های تلسکوپ فضایی هابل نشان داده است که اختلاف زیادی بین نرخ فعلی انبساط کیهان در مقایسه با نرخ درست پس از انفجار بزرگ (Big Bang) وجود دارد. رصدخانه مداری به تازگی یک ماراتن ۳۰ ساله جمع آوری داده ها را به پایان رسانده است. با این اطلاعات، هابل توانست به دانشمندان کمک کند تا نرخ انبساط جهان را با دقت بیشتری اندازه‌گیری کنند. ناسا گفت، هرچه در این مشاهدات دقیق تر می شوند، بیشتر به این نتیجه می رسیم که چیز عجیبی در حال رخ دادن است.

اطلاعات جدید تلسکوپ ناسا محاسبات سرعت انبساط جهان را نقض کرد

کارشناسان سرعت انبساط جهان را از دهه ۱۹۲۰ با استفاده از اندازه گیری های ستاره شناسان ادوین پی هابل و ژرژ لماتر مورد مطالعه قرار داده اند. یکی از توجیه‌های اولیه برای هزینه و تلاش فنی خارق‌العاده یک تلسکوپ فضایی بزرگ، در دهه ۱۹۷۰ این بود که بتواند قیفاووس‌ها (Cepheids) را شناسایی کند. قیفاووس‌ها، ستارگانی در کهکشان راه شیری ما و کهکشان‌های خارجی هستند که به صورت متناوب درخشان و کم‌نور می‌شوند.

اطلاعات جدید تلسکوپ ناسا محاسبات سرعت انبساط جهان را نقض کرد

قیفاووسها از زمانی که کاربرد آنها توسط ستاره شناس هنریتا سوان لیویت در سال ۱۹۱۲ کشف شد، مدتها استاندارد طلایی علائم سرعت کیهانی بوده است. برای محاسبه فواصل بسیار بیشتر، ستاره شناسان از ستارگان در حال انفجار به نام ابرنواختر نوع Ia استفاده می کنند. این اجرام با هم، یک «نردبان فاصله کیهانی» در سراسر جهان ایجاد کرده­ اند و برای اندازه‌گیری نرخ انبساط کیهان ضروری هستند که به یاد، ادوین هابل «ثابت هابل» نامیده می‌شود.

اطلاعات جدید تلسکوپ ناسا محاسبات سرعت انبساط جهان را نقض کرد

این مقدار برای تخمین سن جهان، حیاتی است و یک بستر سنجش اساسی برای درک ما از جهان ارائه می دهد. اگرچه مقدار واقعی ثابت هابل هنوز مورد بحث است، اما از آن برای پیش بینی سرعت دور شدن یک شی نجومی در فاصله مشخص از زمین استفاده می شود. تقریباً ۲۵ سال پیش، اخترشناسان، «انرژی تاریک» را نیز کشف کردند، که ناسا آن را به عنوان «نیروی دافعه مرموز که انبساط کیهان را تسریع می کند» توصیف کرد.

اطلاعات جدید تلسکوپ ناسا محاسبات سرعت انبساط جهان را نقض کرد

تحقیقات جدید توسط تلسکوپ فضایی هابل، ۴۲ علائم ابرنواختری را اندازه گیری کرد که بیش از دو برابر نمونه قبلی نشانگرهای فاصله کیهانی است و یک اختلاف ظاهر شد. اندازه‌گیری‌های هابل نشان می‌دهد که سرعت انبساط جهان تقریباً ۷۳ کیلومتر بر مگاپارسک است، اما با در نظر گرفتن مشاهدات اعماق کیهان، این سرعت به حدود ۶۷.۵ کیلومتر در مگاپارسک (megaparsec) کاهش می‌یابد. مگاپارسک اندازه گیری فاصله ای برابر با یک میلیون پارسک یا ۳.۲۶ میلیون سال نوری است. این داده ها، نشان می‌دهد که تکامل و انبساط جهان پیچیده‌تر از آن چیزی است که ما تصور می‌کردیم و چیزهای بیشتری در مورد چگونگی تغییر جهان وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

دریچه ای در دل کوه ؛ تصاویر حیرت انگیز مریخ نورد ناسا از یک «دریچه» در سطح مریخ

ناسا به امید جلب توجه بیگانگان تصاویر برهنه انسان به فضا ارسال می کند

منبع: daily mail
بدون نظر

ورود