«برج خلیفه»، بلندترین ساختمان جهان، آنقدر بلند است که مردم در طبقات مختلف در بالا و پایین برج، درک متفاوتی از زمان دارند. استفان آل که یک معمار است، در کتاب جدیدی به نام «فوق بلند» (Supertall)، دنیای آسمانخراشها و تأثیر آنها بر نحوه زندگی ما، تأثیر بلندترین ساختمان جهان بر ساکنانش را مورد بررسی قرار داد.
«برج خلیفه» با ۸۲۸ متر ارتفاع بسیار فراتر از مقیاس هر چیزی است که روی زمین ساخته شده است. آل می گوید: «به یاد دارم بار اولی که به آنجا رفتم و موبایلی قدیمی داشتم، حتی نمی توانستم تصویر کامل برج را در یک عکس با دوربین موبایلم بگیرم. فکر کردم، خیلی عجیب است که حتی نمی توانم این ساختمان را در لنز دوربین خود جای دهم.»
بر اساس کتاب آل، از بالای برج، مردم می توانند آنقدر به صحرای عربستان نگاه کنند که چندین دقیقه پس از ساعت غروب آفتاب، همچنان خورشید را می بینند.
این حالت پیامدهایی برای جمعیت مسلمان در ساختمان داشته است. در نتیجه تفاوت زمانی درک شده، کسانی که در طبقات بالاتر برج زندگی می کنند باید قبل از افطار در هنگام غروب آفتاب در ماه رمضان چند دقیقه بیشتر منتظر بمانند. آل در کتابش نوشته است که روحانیون دبی تصمیم گرفتند که ساکنان بالای طبقه ۸۰ باید دو دقیقه دیگر صبر کنند تا افطار کنند. کسانی که بالای طبقه ۱۵۰ هستند باید سه دقیقه دیگر صبر کنند.
همچنین طبقات بالای این ساختمان از درجه حرارت و آب و هوای محلی زمین فراتر می رود. به این دلیل که برج آنقدر بلند است که نیمه بالایی آن گهگاه از بالای ابرها بیرون می زند و بارانی که پایین آن می بارد بر آن تأثیر نمی گذارد.
طبق این کتاب، بالای ساختمان، دمای بیرون ۶ درجه سانتیگراد خنک تر از سطح زمین است. از آنجایی که هرچه بالاتر میروید هوا خنکتر میشود، میتوانید در سطوح بالا از این اختلاف ارتفاع بهره ببرید، چراکه میتوانید از هوای خنکتر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
دومین برج بلند جهان در کوالالامپور مالزی سر به آسمان سایید
برج جمیره؛ برج غول پیکر جدید دُبی با ۵۵۰ متر ارتفاع که در سال ۲۰۲۳ افتتاح خواهد شد
بدون نظر