علت افتادگی پلک چشم چیست و چطور درمان می‌شود؟

علت افتادگی پلک چشم چیست و چطور درمان می‌شود؟

اگر از عارضه پتوز یا افتادگی پلک چشم رنج می برید و نمی دانید علت افتادگی پلک چشم شما چیست خواندن این مقاله روزیاتو را به شما توصیه می کنیم. در این عارضه، پلک بالایی به دلایل مختلفی روی چشم می افتد و حتی در برخی موارد روی بینایی شما هم تاثیر می گذارد.

اگر دنبال راهکاری برای پیشگیری از افتادگی پلک یا علل آن هستید ما در این مطلب به طور کامل به سوالات شما جواب داده ایم پس تا آخر با ما باشید.

۱- کهولت سن

عضله “بالابر” پلک شما را بالا نگه می دارد. پوست و بافت اطراف آن با افزایش سن کشیده و ضعیف تر می شود و ممکن است به مرور زمان باعث افتادگی پلک های شما شود. ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید. اما اگر به خوبی نمی بینید یا از ظاهر آن خوشتان نمی آید، می توانید برای بالا بردن پلک خود جراحی پلک انجام دهید. حتی پوست پلک می تواند روی پلک شما آویزان شود. به این عارضه درماتوکالازیس نامیده می گویند و می تواند شبیه پتوز باشد. پزشک شما باید قادر باشد تفاوت را تشخیص دهد.

۲- آسیب چشم

ممکن است شما به طور تصادفی به عضله بالابر خود آسیب بزنید یا آن را ضعیف کنید. اگر کسی یا چیزی به چشم شما برخورد کند ممکن است این عارضه اتفاق بیفتد. استفاده از لنزهای تماسی برای چندین سال یا مالش زیاد چشم نیز می تواند باعث آن شود. اگر افتادگی به خودی خود بهتر نشد یا با گذشت زمان بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید. جراحی ممکن است در درمان مفید باشد.

۳- جراحی چشم

چشم شما ممکن است پس از جراحی آب مروارید، گلوکوم یا لیزیک افتادگی پیدا کند. پزشکان مطمئن نیستند که چرا این اتفاق می افتد. برخی فکر می کنند ابزاری که در حین جراحی پلک شما را عقب نگه می دارد ممکن است عضلات چشم شما را کشیده یا آسیب برساند. جراحی می تواند باعث تورم پلک شما شود. این نوع پتوز معمولاً به خودی خود بهبود می یابد. اگر بعد از ۶ ماه بهتر نشد، با پزشک خود صحبت کنید.

۴- مشکل مادرزادی

برخی از نوزادان با یک یا دو پلک افتاده به دنیا می آیند. این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌ نگهدارنده پلک به درستی شکل نگیرد. کودکان مبتلا به پتوز ممکن است دید کمتری در قسمت بالای چشم خود داشته باشند. گاهی ممکن است سر خود را به عقب خم کنند تا بهتر ببینند. و گاهی نیز به آمبلیوپی یا “تنبلی چشم” مبتلا می شوند. در این حالت امکان دارد پزشک شما جراحی را برای بالا بردن پلک پیشنهاد دهد.

۵- میاستنی گراویس

این مشکل زمانی به وجود می آید که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه سیگنال بین اعصاب و ماهیچه های شما را تضعیف می کند و شامل مواردی می شود که پلک ها، صورت، گلو و فک شما را کنترل می کنند. پتوز شما ممکن است در شب یا زمانی که خسته هستید بدتر شود. داروها یا جراحی ممکن است به عملکرد بهتر عضلات شما کمک کند.

۶- سندرم هورنر

سندروم هورنر زمانی است که آسیب به مسیرهای عصبی خاصی باعث افتادگی پلک شما می شود. چشم آسیب دیده ممکن است مردمک کوچکتری داشته باشد و بخشی از صورت شما عرق نکند. برخی از افراد با سندرم هورنر متولد می شوند. اما تومورهای غیرسرطانی (خوش خیم) یا سرطانی، مانند تومورهای مغز، سر یا ریه‌ها نیز می‌توانند به این اعصاب آسیب بزنند. پزشک شما بیماری هایی را بررسی می کند که جریان خون را در سر و گردن شما محدود می کند.

۷- سردردهای جدی

اگر میگرن یا مشکلی در عصب سه قلو دارید، ممکن است علائم سندرم هورنر را داشته باشید. این عصب عصبی است که از صورت و فک شما عبور می کند. با برطرف شدن سردرد، چشم شما احتمالاً به حالت عادی باز می گردد. اما گاهی اوقات ممکن است در بین حملات فروکش کند. با پزشک خود در مورد داروها یا سایر روش های درمانی برای مدیریت علت سردرد خود صحبت کنید. احتمال دارد پزشکان وجود مشکل جدی تر را رد کنند.

۸- تومور پلک

پزشک شما ممکن است تورمور پلک را پتوز مکانیکی بنامد؛ یعنی وجود چیزی که پلک شما را سنگین می کند. اگر یک اختلال ژنتیکی به نام نوروفیبروماتوز نوع ۱ (NF1) داشته باشید، ممکن است تومور روی پلک شما رشد کند. این معمولا سرطانی نیست، اما ممکن است برای خلاص شدن از شر آن به جراحی یا پرتو درمانی نیاز داشته باشید. هیچ درمانی برای NF1 وجود ندارد.

۹- عفونت چشم

چشم صورتی (ورم ملتحمه) یا گل مژه می تواند چشم شما را متورم کند. احتمالاً با بهبودی پلک شما به حالت عادی باز می گردد. ممکن است ۱ تا ۲ هفته یا بیشتر طول بکشد. خودتان باید به خودی خود بهتر شوید. اگر چشم شما متورم شده است یا درد، چرک یا تب دارید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است برای تخلیه مایعات به آنتی بیوتیک یا جراحی نیاز داشته باشید. در این بین، اشک مصنوعی یا کمپرس گرم یا خنک ممکن است به احساس بهتر چشم شما کمک کند.

۱۰- سکته

اگر رگ خونی پاره شده یا توسط لخته مسدود شود، مغز شما نمی تواند اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت کند. این عارضه باعث سکته و افتادگی یک طرف صورت شما – از جمله پلک ها – می شود. در عرض ۳ ساعت پس از اولین علائم کمک بگیرید. مراقب بی حسی/ضعف یا مشکل در صحبت کردن، دیدن یا راه رفتن باشید.

برای کاهش احتمال سکته، ورزش کنید و خوب غذا بخورید. برای مدیریت دیابت، کلسترول و فشار خون با یک پزشک کار کنید. و اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید.

۱۱- خونریزی در مغز شما

آنوریسم مغزی قسمت ضعیفی از رگ خونی است که می تواند پاره و باعث سکته مغزی هموراژیک شود. این مشکل می تواند باعث خونریزی زیر عنکبوتیه شود. آن وقت است که اطراف مغزتان خونریزی می کند. این حالت یک حالت اورژانس است که می تواند باعث غش یا تشنج شود. اگر درد شدید سر یا چشم، تغییرات بینایی، یا ضعف و بی حسی در یک طرف بدن دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک ممکن است بتوانند آنوریسم شما را با جراحی درمان کنند.

۱۲- مشکلات عضلانی

افتادگی پلک می تواند نشانه ای از دیستروفی عضلانی چشمی باشد. این یک بیماری عضلانی در چشم و گلوی شما است. شما با آن متولد شده اید، اما علائم ممکن است تا بعد از ۴۰ سالگی ظاهر نشود. هر دو پلک ممکن است افتادگی داشته باشند. ممکن است نتوانید به خوبی ببینید و مشکلات زبان و گلو ممکن است غذا خوردن را سخت کند. جراحی می تواند به رفع پتوز شما کمک کند. اگر سایر قسمت های بدن شما تحت تأثیر قرار گرفته باشد، ممکن است به کاردرمانی یا جراحی دیگری نیاز داشته باشید.

۱۳- دیابت

با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند به عروق خونی و اعصاب داخل و اطراف چشم آسیب برساند. ممکن است همراه با دوبینی دچار افتادگی پلک شوید. این عارضه می تواند با فلج عصب سوم دیابتی اتفاق بیفتد. زمانی که دیابت خود را مدیریت می کنید، علائم گاهی بهتر می شوند. اما اگر پتوز بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد و بیش از ۶ ماه طول بکشد، ممکن است پزشک جراحی را پیشنهاد کند.

۱۴- بوتاکس

سم بوتولینوم (بوتاکس) می تواند عضلات شما را فلج کند؛ مانند آنهایی که باعث ایجاد چین و چروک می شوند. ممکن است با بوتاکس هیچ مشکلی نداشته باشید. اما ممکن است سم وارد ماهیچه ای شود که پلک بالایی شما را کنترل می کند. پتوز شما باید با از بین رفتن بهتر شود، اما قطره چشمی آپراکلونیدین ممکن است مفید واقع شود. پزشک به شما کمک می کند تصمیم بگیرید چه درمانی برای شما مناسب است.

۱۵- میوپاتی های میتوکندریایی

بیماری های ژنتیکی می تواند کار میتوکندری را سخت کند. این همان چیزی است که به اکثر سلول های بدن شما نیرو می دهد. چشم ها و پلک های شما ممکن است ضعیف شوند. حتی شاید باعث مشکلات خفیف بینایی در بزرگسالان شود. کودکان مبتلا به مشکلات میتوکندری باید اغلب معاینه چشم انجام دهند. پزشک ممکن است مکمل های غذایی مانند کراتین، کارنیتین یا کوآنزیم Q10 را برای کمک به میتوکندری به شما بدهد. تحقیقات بیشتری برای دانستن اینکه این مکمل ها چقدر خوب کار می کنند مورد نیاز است.

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید:

افتادگی پلک مادرزادی چیست و چه درمانی دارد؟

با ۷ روش ساده و طبیعی افتادگی پلک ها را رفع کنید

معرفی بهترین کرم‌های دور چشم

 

منبع: webmd
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود