توربین غول پیکر ۳۳۰ تنی ژاپن برای تولید انرژی نامحدود در عمق اقیانوس

توربین غول پیکر ۳۳۰ تنی ژاپن برای تولید انرژی نامحدود در عمق اقیانوس

در اعماق امواج، منبعی از نیرو وجود دارد که شبیه هیچ منبع نیروی دیگری نیست. مهندسان ژاپنی برای بهره گرفتن از آن یک هیولای دریایی واقعی ساخته‌اند؛ جانوری که قادر است در برابر قوی ترین جریان های اقیانوسی مقاومت کند تا جریان آن را به منبعی عملا بیکران از برق تبدیل کند.

شرکت صنایع سنگین ایشیکاواجیما-هاریما که با نام اختصاری آی اچ آی (IHI) شناخته می‌شود، بیش از یک دهه است که در حال برقراری پیوند با این فناوری است و از سال ۲۰۱۷ با سازمان توسعه فناوری های صنعتی و انرژی های جدید (NEDO) برای آزمایش طرح‌های خود شریک شده است.

در ماه فوریه، این پروژه با تکمیل یک آزمایش میدانی موفقیت آمیز سه و نیم ساله در آب های سواحل جنوب غربی ژاپن، نقطه عطف مهمی را پشت سر گذاشت.

ژاپن به امید دستیابی به انرژی نامحدود، یک توربین غول پیکر را به اقیانوس می‌اندازد

نمونه اولیه ۳۳۰ تنی با نام Kairyu از بدنه‌ای ۲۰ متری تشکیل شده که توسط یک جفت سیلندر با اندازه مشابه که هرکدام یک سیستم تولید برق متصل به یک پره توربین ۱۱ متری را در خود جای داده‌اند کار می‌کند.

Kairyu طوری طراحی شده که تقریبا ۵۰ متر زیر امواج شناور شده و همان‌طور که به سمت سطح شناور می‌شود، کشش ایجادشده گشتاور لازم را روی توربین‌ها فراهم خواهد کرد. هریک از تیغه‌ها در جهت مخالف نیز می‌چرخند تا دستگاه را نسبتا پایدار نگه دارند.

هنگامی که این دستگاه توسط یک خط لنگر و کابل‌ های برق به کف اقیانوس متصل می‌شود، با تنظیم خود، کارآمدترین موقعیت را برای تولید برق از فشار جریان آب در اعماق پیدا کرده و آن را به شبکه هدایت می‌کند.

ژاپن به امید دستیابی به انرژی نامحدود، یک توربین غول پیکر را به اقیانوس می‌اندازد

ژاپن کشوری است که به شدت به واردات سوخت‌ های فسیلی برای تولید مقدار قابل توجهی از انرژی خود وابسته است. پس از فاجعه هسته‌ ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ و تشدید احساسات عمومی نسبت به انرژی هسته ای، ژاپن در صدد است تا از تمام توان فنی خود در جهت استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده کند.

یکی از چیزهایی که این کشور از آن بهره‌مند است، پهنه وسیع آب های ساحلی است. IHI تخمین می‌زند در صورت استفاده از انرژی موجود در جریان آب، می‌توان حدود ۲۰۵ گیگاوات برق تولید کرد؛ رقمی هم‌سطح با مقدار تقریبی تولید برق فعلی این کشور.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، احتمالا در دهه آینده مزرعه‌ای از ژنراتورهای برق را خواهیم دید که برق شبکه را تغذیه خواهند کرد. اینکه آیا Kairyu واقعا می‌تواند ارتقا یا توسعه پیدا کند یا خیر، سوالی است که باید منتظر پاسخ آن ماند.

بیشتر بخوانید:

مجموعه تصاویری خیره کننده از تولید انرژی پاک در بیابان های ایالت کالیفرنیا

The Shape ؛ قایق تفریحی ۸۰ میلیون دلاری با «حفره ای عمیق» و سوخت پاک

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • امید کاظمی شاد تیر ۳, ۱۴۰۱

    انرژی و ماده نه خلق و نه نابود میشوند بلکه از شکلی به شکل دیگر تغییر میکنند ، این قانون پایستگی ماده و انرژی در فیزیکه که در دوران دبیرستان همه ما خوانده ایم ، اینگونه پروژه ها گرچه انرژی ارزان در اختیار انسان میگذارند اما این استحصال این انرژی در طولانی مدت یک جایی اثر خود را میگذارد و نظم طبیعی سیاره را بهم میزند و عوارض جبران ناپذیری بجا میگذارد

    • پیام تیر ۵, ۱۴۰۱

      داداش حالت خوبه خودت جواب خودتو دادی
      میگه از فشار آب زیر دریا داره استفاده میکنه. انرژی از اونجا میگیره تبدیل به برق میکنه حالا این چه ربطی داشت به بهم خوردن نظم طبیعت. یعنی الان با توربین بادی برق تولید میشه نظم موجود در اتمسفر داره بهم میریزه.

  • امیر تیر ۵, ۱۴۰۱

    خدایا الان ما هم باید مثل ژاپن بودیم حتی شاید پیشرفته تر

  • امیرحسین عرب پور تیر ۷, ۱۴۰۱

    من دنبال اسپانسر برای تولید برق خورشیدی هستم بیرجند زمین به اندازه کافی موجود هست فقط یه اسپانسر برای تهیه صفحات خورشیدی لازم دارم
    من این موضوع رو چند بار مطرح کردم از ۱۲ ماه سال ۱۰ماه هوا آفتابی هست.
    باتشکر

  • امیرحسین عرب پور تیر ۷, ۱۴۰۱

    این هم شماره تماس من ۰۹۳۸۵۴۷۳۹۳۰
    به جای اینکه آفتاب به خاک بزنه کاری کنیم که نهایت بهره وری رو بکنیم و چه بهتر که تبدیل به برق بشه
    به جای اینکه بزنه روی خاک و سنگ که گرما تولید بکنه.