مراکز اقتصادی جهان مدتهاست که از اروپا و آمریکای شمالی به سمت آسیا متمرکز شده است. این تغییر جهانی، با کاهش موانع تجاری و آزادی اقتصادی بیشتر آغاز شد که باعث جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) شد. یکی دیگر از عوامل اصلی، بهبود زیرساخت ها و ارتباطات و افزایش پیچیدگی اقتصادی در منطقه بود. این پیش بینی های منتشر شده توسط مرکز تحقیقات اقتصاد و تجارت صورت گرفته(CEBR).
چین چه زمانی به بزرگترین قدرت اقتصادی تبدیل خواهد شد؟
انتظار میرود چین تا سال ۲۰۳۰ از ایالات متحده پیشی بگیرد. بهبود سریعتر از حد انتظار در ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ و مبارزات چین تحت سیاستهای کووید صفر باعث شده تا این کشور برای رسیدن به رتبه اول حدود دو سال عقب بیافتد. چین رشد مثبت تولید ناخالص داخلی خود را به دلیل ثبات ارائه شده توسط تقاضای داخلی حفظ کرده است. این امر در حفظ رشد اقتصادی کشور بسیار مهم است. سیاست مالی و اقتصادی چین قبل از همهگیری به دلیل ترس از افزایش محدودیتهای تجاری غرب بر این موضوع متمرکز شده بود.
هند برای رتبه سوم آماده شده است
انتظار می رود هند با پیش بینی ۱۰.۸ تریلیون دلار در سال ۲۰۳۱ به سومین کشور بزرگ از نظر تولید ناخالص داخلی تبدیل شود. با نگاهی به گذشته، هند در سال ۲۰۰۶ تنها ۹۴۹ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشت. تولید ناخالص داخلی هند به سرعت بیش از سه برابر شده است و در سال ۲۰۲۲ به ۳.۱ تریلیون دلار رسیده است. پیش بینی می شود طی ۱۵ سال آینده این رقم، دوباره سه برابر شود.
اقتصاد این کشور نسبت به سایر مراکز اقتصادی جهان، فضای بیشتری برای بهبود داشت. جمعیت نیز به نفع کشور عمل کرد. در حالی که میانگین سنی در بسیاری از اقتصادهای بزرگ، در حال افزایش است، هند نیروی کار جوانی دارد. در واقع، میانگین سنی هند ۲۰ سال کمتر از ژاپن است که در حال حاضر سومین اقتصاد بزرگ است.
طی ۶۰ سال گذشته، حدود ۵۵ درصد از تولید ناخالص داخلی هند رونق یافته است. ارتباطات راه دور، نرم افزار و فناوری اطلاعات بیشترین درآمد را در این بخش ایجاد می کنند. فناوری اطلاعات به تنهایی ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تامین می کند. نیروی کار بزرگ هندی با دانش فنی و انگلیسی زبان برای شرکتهای بینالمللی مانند اینتل، گوگل، متا، مایکروسافت، آیبیام و بسیاری دیگر جذاب است، در حالی که صحنه استارتآپهای داخلی همچنان به شکوفایی خود ادامه میدهد.
دولت هند همچنین به دنبال بودجه های مرتبط با تولید، برای شرکتهای چندملیتی است که به دنبال تنوع بخشیدن به تولید خود به دور از چین هستند. در صورت موفقیت آمیز بودن این مشوق ها، تعداد بیشتری از پنل های خورشیدی و گوشی های هوشمند جهان در داخل مرزهای هند تولید خواهد شد.
بیایید نگاهی هم به ۱۰ اقتصاد برتر تا سال ۲۰۳۱ بیندازیم:
از میان پنج اقتصاد برتر، سه اقتصاد در آسیا واقع شده اند: چین، هند و ژاپن، که نشان دهنده چگونگی تغییر قدرت اقتصادی به سمت مراکز بزرگ جمعیتی در آسیا است. اروپا چهار کشور در ۱۰ کشور برتر خواهد داشت: آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایتالیا. از آمریکای جنوبی، تنها برزیل در بین ۱۰ تیم برتر ظاهر می شود. بر اساس این پیش بینی ها، روسیه در سال ۲۰۳۱ از ۱۰ کشور برتر خارج می شود. البته باید دید که تحریم های کوبنده و انزوای جهانی چه تاثیری بر مسیر اقتصادی این کشور خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
چرا چین در ۱۰ سال آینده ابرقدرت اصلی جهان از لحاظ نظامی و اقتصادی خواهد شد؟
چین در حال برنامه ریزی برای ساخت اولین نیروگاه فضایی در سال ۲۰۲۸ است
چین هرگز اقتصاد اول دنیا نمیشه الانم که اقتصاد دوم دنیا هستش به خاطر خواست خود غربی ها بوده که بتونن از نیروی کار چین استفاده کنن آمریکا احتمالا تا ۱۰۰۰ سال دیگه ابر قدرت خواهد بود چون تمام منابعش دست نخورده هستن و آمریکا تا الان فقط از منابع کشورهای دیگه استفاده کرده درحالی که چین بیشتر منابع خودشو از بین برده حتی آب سالم هم دیگه به اندازه کافی نداره پس این مزخرفاتو کنار بزاین لطفا
ممنون به خاطر زحماتت ادمین جان…
اما چین همین الانم از نظر رشد اقتصادی (نسبی) اول هست و فقط آمریکا هست که اونم مطلق اوله ، ولی مطمئن باش اینا اندازه چین نیستند ، دلایل زیادی هست که مجال توضیح نیست