آیت الله جنتی بار دیگر رئیس مجلس خبرگان شد؛ مروری بر زندگی این شخصیت سیاسی

آیت الله جنتی بار دیگر رئیس مجلس خبرگان شد؛ مروری بر زندگی این شخصیت سیاسی

آیت‌الله جنتی در جریان برگزاری انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بار دیگر با رأی اعضا به‌ عنوان رئیس این مجلس انتخاب شد. وی از سال ۹۵ تاکنون عهده دار این مسئولیت است. او هم اکنون دبیری شورای نگهبان را نیز بر عهده دارد.

براساس آیین‌ نامه ی داخلی مجلس خبرگان رهبری، انتخابات هیئت رئیسه و کمیسیون‌ های مجلس خبرگان رهبری هر ۲ سال یک بار برگزار می‌ شود.

بیوگرافی احمد جنتی

بیوگرافی احمد جنتی

تیر ماه امسال نیز با حکم رهبر انقلاب، عضویت آیت الله جنتی به عنوان فقیه در شورای نگهبان برای یک دوره ی جدید ۶ ساله تمدید گشت. یک ماه بعد، با رأی اعضای شورای نگهبان، آیت الله جنتی به عنوان دبیر این شورا ابقا شد.

وی از سال ۵۸ عضو شورای نگهبان است و از سال ۷۱ دبیری این شورا را برعهده دارد.

تیر ماه امسال عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان شورای نگهبان در گفتگویی در پاسخ به سؤالی درباره ی سن آیت الله جنتی و عضویت طولانی مدت او در شورای نگهبان گفته بود: «آیت‌الله جنتی با حکم حضرت امام (ره) به عضویت شورای نگهبان درآمد و تنها فقیهی است که حکم عضویت خود را از امام راحل دریافت کرده‌ است. رهبر انقلاب نیز در پایان هر دوره فعالیت فقهی شورای نگهبان، این حکم را تمدید کرده‌اند و از این‌رو ایشان قدیمی‌ترین فقیه حاضر در شورای نگهبان است. بیش از ۲ دهه است که از نزدیک با ایشان کار می‌کنم. فقها و حقوقدانان دیگری هم هستند که بیش از من سابقه همکاری با آیت‌الله جنتی را دارند. همه فقها و کارشناسانی که با ایشان در ارتباط هستند به هوش بالای سیاسی و پیگیری‌هایی که در امور سیاسی دارد، اذعان می‌کنند.»

در ادامه مروری بر زندگی سیاسی و شخصی آیت الله جنتی خواهیم داشت.

بیوگرافی آیت الله احمد جنتی

بیوگرافی احمد جنتی

آیت الله احمد جنتی متولد ۳ اسفند سال ۱۳۰۵ در روستای لادان در نزدیکی شهر اصفهان است.

پدرش ملاهاشم از روحانیون به نام آن زمان روستا وو در اصفهان به تدریس علوم حوزوی مشغول بود. مادرش جلسات مذهبی را اداره و قرآن و برخی از کتب دینی را تدریس می‌ کرد.

او تنها فرزند خانواده بود، با این حال خانواده ی او با مشکلات مالی فراوانی مواجه بودند و زندگی آن ها به سختی می گذشت.

در محل زندگی او مدرسه ای وجود نداشت، به همین دلیل به مکتب خانه رفت و خود اندکی از دروس جدید را خواند و بعدها وارد حوزه علمیه اصفهان شد. تا سال ۲۴، دروس حوزوی را در حوزه علمیه اصفهان نزد پدرش و استادان آن حوزه گذراند. پس از تکمیل مقدمات، به حوزه علمیه قم رفت. وی به لحاظ تحصیلات حوزوی دارای درجه اجتهاد است.

پس از پایان تحصیلات، به مدت ۱۴ سال در مدرسه علمیه حقانی قم به تدریس دروس دوره ی مقدمات و سطح پرداخت و برخی از کتب حدیث را ترجمه کرد.

بیوگرافی احمد جنتی

فعالیت سیاسی احمد جنتی از سال ۴۲ آغاز شد. او در اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی به افشای رژیم پهلوی می پرداخت و با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اقدام به برنامه ریزی برای برپایی راهپیمایی ها، نوشتن اعلامیه‌ و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت امام خمینی می کرد.

پیش از انقلاب ۳ بار به زندان رفت و مجموعاً ۳ ماه زندانی شد. یک بار نیز دستگیر و به مدت ۳ سال به اسدآباد همدان تبعید شد.

فعالیت‌ سیاسی او پس از انقلاب با قبول مسئولیت‌ های گوناگون ادامه یافت.

نخستین مسئولیت وی پس از پیروزی انقلاب، قضاوت در دادگاه‌ های انقلاب با حکم امام خمینی (ره) در  تهران، خوزستان، اصفهان و اراک بود. وی مأمور محاکمه ی مجرمین طاغوتی بود.

در سال ۵۸ از سوی امام خمینی (ره) به عنوان فقیه به عضویت شورای نگهبان درآمد. او در تمام ادوار شورای نگهبان عضویت داشته و اکنون نیز دبیر این شورا است.

فهرست سایر مسئولیت ها:

  • دبیری‌ شورای‌ هماهنگی‌ تبلیغات‌ اسلامی
  • ریاست‌ سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی
  • امامت‌ جمعه‌ موقت‌ قم‌، کرمانشاه و تهران
  • نمایندگی‌ در مجلس‌ خبرگان‌ ‌
  • عضویت‌ در مجمع‌ تشخیص‌ مصلحت‌ نظام
  • عضویت‌ در شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی
  • عضویت‌ در شورای عالی انقلاب فرهنگی‌
  • عضویت‌ در کمیسیون‌ صدا و سیما
  • عضویت در شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بیت (ع)
  • نمایندگی در امور بوسنی و هرزگوین

بیوگرافی احمد جنتی

همسر اول آیت الله جنتی

همسران و فرزندان آیت الله احمد جنتی

آیت الله جنتی تاکنون ۲ بار ازدواج کرده است.

وی بار اول در سال ۲۷، در ایام طلبگی با صدیقه مظاهری جان نثاری ازدواج کرد و صاحب ۴ پسر به نام های علی، حسن، حسین و محمد شد.

بیوگرافی احمد جنتی

حسین جنتی

پس از اعلام جنگ مسلحانه مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی، حسین جنتی به حمایت از آنان پرداخت و با همراهی همسرش فاطمه سروری به زندگی مخفیانه روی آورد، و سرانجام در تاریخ ۲۳ خرداد ماه سال ۶۱ توسط نیروهای سپاه پاسداران در حمله ای کشته شد. پس از آن، آیت الله جنتی نوه ی خود محسن را پرورش داد، که در نوجوانی به عنوان بسیجی در یک سانحه رانندگی در حین امر به معروف و نهی از منکر از دنیا رفت.

بیوگرافی احمد جنتی

علی جنتی

علی جنتی پیش از انقلاب از همراهان شیخ محمد منتظری در مبارزات مسلحانه بود و پس از پیروزی انقلاب در دوره‌ های مختلف مسئولیت هایی را برعهده داشته است، از جمله ریاست صدا و سیمای استان خوزستان، استانداری خوزستان، استانداری خراسان، ریاست دفتر مرحوم هاشمی رفسنجانی، سفیر ایران در کویت، معاونت سیاسی وزیر کشور در دولت محمود احمدی نژاد. وی در دولت حسن روحانی وزیر فرهنگ و ارشاد شد.

بیوگرافی احمد جنتی

حسن جنتی

حسن جنتی در دیار پدری، لادان اصفهان به نجاری مشغول است.

محمد جنتی نیز کارمند سازمان تبلیغات اسلامی تهران است و پیش از این به شغل برقکاری مشغول بود.

همسر آیت الله جنتی، صدیقه مظاهری جان نثاری ۶ فروردین سال ۹۴ بر اثر کهولت سن و ایست قلبی درگذشت.

علی جنتی در سال ۹۶ خبر از ازدواج مجدد پدرش آیت الله جنتی به دلیل تنهایی داد.

۴ نظر

ورود

  • تنها شهریور ۹, ۱۴۰۱

    یه ملت خوردن حلوای ایشون را به دلشون مونده

  • . اسفند ۳, ۱۴۰۱

    ایشون مفهوم دموکراسی در ایران( ج.ا) هستند.

  • ،،،، اسفند ۳, ۱۴۰۱

    ایشون فرد شریفی هستن
    و هیچ گاه نذاشتن مسائل خانوادگی و شخصیش بر کارش تاثیر گذار باشه

  • منتظر ظهور دی ۵, ۱۴۰۲

    خدا حافظ ایشون باشه