۹ نشانه ای که می گوید شما از هوش هیجانی بالایی برخوردارید

۹ نشانه ای که می گوید شما از هوش هیجانی بالایی برخوردارید

تست هایی وجود دارد که با کمک آن ها می توانید میزان هوش هیجانی خود را بسنجید. اما اگر بخواهید بدانید که هوش هیجانی اصلاً چیست، روانشناسان و کارشناسان می گویند فردی که هوش هیجانی بالایی دارد از ویژگی های به خصوصی برخوردار است.

در ادامه با نشانه های برخورداری از هوش هیجانی آشنا خواهیم شد.

۱- دیگران را درک می کنید

هر چه ارتباط قوی تری با احساسات خود داشته باشید، بهتر می توانید دیگران را درک می کنید. کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند می فهمند که یک فرد ممکن است در شرایط متفاوت و دشواری قرار داشته باشد. به همین دلیل به جای نادیده گرفتن احساسات دیگران، از آن ها حمایت می کنند. یکی دیگر از نشانه های برخورداری از هوش هیجانی این است که تأثیر رفتار و کردارتان بر دیگران برایتان مهم باشد و همه ی تلاش تان را بکنید که به کسی صدمه نزنید.

۲- مراقب حرف زدن تان هستید

معنایش این است که هیچ حرف بد یا ناسزایی به زبان نمی آورید. کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند در انتخاب کلمات و واکنشی که دارند با دقت و هوشمندی عمل می کنند.

متخصصان می گویند این دست آدم ها هرگز به دیگران نمی گویند «درکت می کنم». آن ها می دانند که هرگز نمی توانند احساسات کسی را به طور ۱۰۰ درصد درک کنند. به جایش روی دایره لغات و نحوه ی صحبت کردن خود کار می کنند تا بتوانند همان منظوری که دارند را به طرف مقابل خود برسانند.

۳- از تغییر استقبال می کنید

نداشتن ترس از تغییر هم نشانه ی برخورداری از هوش هیجانی است. نگاه و نظر این افراد نسبت به خود به قدری ثابت و استوار است که با قرارگیری در موقعیت های مختلف تغییر نمی کند. این افراد مشکلات را جزء جدایی ناپذیر زندگی و فرصتی برای رشد می دانند.

البته مقاومت غریزی انسان در برابر تغییر امری طبیعی است چون مغز ما هر چه که شکل روتین پیدا کند را در خود حفظ می کند، اما کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند می توانند بر این غریزه غلبه کنند.

۴- عجله نمی کنید

گذشته نگری یا نگاه به عقب یکی از بهترین کارهایی است که افراد برخوردار از هوش هیجانی در زندگی خود انجام می دهند. مثلاً به جای اینکه از فکر مناسب بودن یا نبودن شان برای یک شغل وحشت زده، نگران، یا گیج و سردرگم شوند، اندکی مکث می کنند و به خود فرصت می دهند تا آرامش به آن ها بازگردد و موقعیت را بهتر برای خود تجزیه و تحلیل کنند. با این کار می توان جلوی وقوع کشمکش و درگیری را گرفت. مدتی که بگذرد، راحت تر می توانید به یک تصمیم و نظر دقیق برسید.

۵- عملکرد شغلی بهتری دارید

افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند در شغل خود موفق ترند. این ویژگی هم برای کارفرما لازم است هم برای کارمند و وقتی بتوانید گفتگو، مذاکره و رهبری موفقیت آمیزی داشته باشید، از توانایی همچون «مهندسی انسان» برخوردار می شوید. آدم ها ترجیح می دهند با کسانی کار کنند که از آن ها خوش شان می آید و به آن ها اعتماد دارند. هوش هیجانی به ایجاد روابط قابل اعتماد کمک می کند.

۶- دوست دارید پیشرفت کنید، نه اینکه کامل و بی عیب و نقص باشید

هیچ کس کامل نیست و کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند این موضوع را کاملاً درک می کنند. شما خودتان را همانگونه که هستید و ذات و طبیعتی که دارید را می پذیرید. البته معنایش این نیست که از خودتان مراقبت نمی کنید یا رشد و پیشرفتی ندارید. بلکه دقیقاً برعکس است.

شما پیشرفت را دوست دارید اما به ضررهای تلاش مداوم برای بی عیب و نقص بودن هم به خوبی آگاهید. شما به جای شکنجه دادن خودتان، رشد و پیشرفت پیوسته را انتخاب می کنید.

۷- عقاید و احساسات خود را قاطعانه بیان می کنید

قاطعیت با پرخاشگری متفاوت است. اگر لازم است از خودتان دفاع کنید، این کار را محترمانه و بدون خشم یا انزجار انجام دهید. یک نشانه ی رسیدن به بلوغ عاطفی این است که کنترل احساسات منفی خود را داشته باشید.

با این حال، معنایش این نیست که باید احساسات خود را پنهان کنید. بلکه باید آن ها را بروز دهید اما به شیوه ای مناسب و مؤدبانه تا دیگران حرف تان را بهتر بفهمند.

۸- از انتقاد استقبال می کنید

کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند نه تنها بازخورد مؤدبانه ای به دیگران دارند، بلکه قدرت بازخورد گرفتن از دیگران را هم دارند. هدف از بازخورد گرفتن، بهبود و اصلاح شرایط است. وقتی از هوش هیجانی بهره مند باشید، این توانایی را دارید که پاسخ فرد مقابل تان را به گونه ای دهید که اثر قدرتمندی بر او داشته باشد و کسی را نرنجاند.

شما در عین حال، از انتقاد سازنده استقبال می کنید. قبول دارید که ممکن است آن انتقاد برایتان مفید واقع شود و به کمک آن عملکرد بهتری داشته باشید.

۹- ازدواج موفقی دارید

کارشناسان می گویند ارتباط عاطفی و عوامل اقتصادی نقش مهمی در برخورداری از یک رابطه عاطفی رضایتمندانه دارند. هر چه از شرایط بهتری در این موارد برخوردار باشید، ازدواج موفق تری خواهید داشت.

میان هوش هیجانی و احساس رضایت در زندگی مشترک ارتباط وجود دارد. مثلاً وقتی شریک زندگی تان از کوره در می رود، شما توانایی درک او و کنترل خودتان را دارید، به همین دلیل، دعوا زودتر به پایان می رسد. کسانی که توانایی مدیریت احساسات خود را ندارند، به یک درگیری درونی دچار هستند.

منبع: brightside
۳ نظر

ورود

  • علی مرداد ۲۴, ۱۴۰۱

    و منه ۱۴ ساله که ازدواج نکردم

  • باران مرداد ۲۵, ۱۴۰۱

    چقدر این مطالب عالی بود
    دست مریزاد