۱۶ اشتباه رایج در استفاده از لوازم خانگی که عمرشان را کم می کند

۱۶ اشتباه رایج در استفاده از لوازم خانگی که عمرشان را کم می کند

استفاده ی صحیح از لوازم خانگی کار پیچیده ای نیست. معمولاً قبل از اولین باری که می خواهیم از دستگاه استفاده کنیم، راهنمای استفاده از آن را می خوانیم. اما در مجموع اغلب بدون فکر از لوازم خانگی مان استفاده می کنیم، امری که می تواند به آن ها صدمه بزند یا ما را از رسیدن به نتیجه ی دلخواه بازدارد.

در ادامه از اشتباهات رایج در استفاده از لوازم خانگی خواهیم گفت که از عمر آن ها می کاهد.

۱- بعد از اتو کردن، آب داخل اتو را خالی نمی کنیم

با مراقبت صحیح از اتو می توان عمر آن را به میزان قابل توجهی بیشتر کرد. برای این منظور کافی است چند نکته ی ساده را رعایت کنید. اول آنکه، توصیه می شود از آب فیلتر شده استفاده کنید تا اتو جرم نگیرد. مورد دوم، کاری است که بیشترمان انجام نمی دهیم؛ اینکه بعد از هر بار استفاده آب درون اتو را خالی کنیم تا قسمت های داخلی اتو زنگ نزند.

۲- آب اتوی ایستاده را خالی نمی کنیم

مخزن آب اتوی ایستاده را هم باید بعد از هر بار استفاده خالی کرد. اول آبی که از قبل باقیمانده را خالی کنید و سپس آب تازه در مخزن بریزید. بعد از آن اتو را اندکی تکان دهید تا اگر جرمی باقیمانده جدا شود و سپس دوباره آب را خالی کنید. مخزن اتو اگر تخلیه نشود، کپک می زند.

۳- داخل فر، فویل می گذاریم

بعضی از ما تصور می کنیم گذاشتن یک ورق فویل در کف فر بهترین راه برای این است که هم از آن مراقبت کنیم هم مجبور نباشیم بعد از هر بار استفاده تمیزش کنیم. اما این کار در واقع می تواند بسیار خطرناک باشد.

فویل نه تنها حرارت را منعکس می کند، امری که باعث داغ شدن بیش از اندازه ی غذا می شود، بلکه می تواند المنت های حرارتی فر را هم بسوزاند. فویل باعث محدود شدن حرارت و جریان هوا می شود و ممکن است حتی داخل فر را ذوب کند. به همین دلیل بهتر است فر را با یک دستمال تمیز و از استفاده از فویل خودداری کنید.

۴- دستگاه قهوه ساز را جرم گیری نمی کنیم

دستگاه قهوه ساز هم مانند دیگر وسایل آشپزخانه به رسیدگی و مراقبت مداوم نیاز دارد. فارغ از برند و مدل قهوه ساز، این دستگاه را باید هر چند ماه یک بار تمیز کرد. جرم گیری دستگاه و پاک کردن روغن و باقیمانده ی قهوه از آن امری ضروری است. این کار به ویژه درمورد مناطقی اهمیت دارد که آب آن ها از نوع سخت است.

قهوه ساز اگر به طور مرتب تمیز نشود، آسیب می بیند و این امر می تواند حتی بر روی مزه ی قهوه هم اثر بگذارد. برای تمیز کردن قهوه ساز می توانید از یکی از این مواد به دلخواه خود استفاده کنید: اسید سیتریک، سرکه سفید یا محصولات جرم گیر صنعتی. با این حال، فراموش نکنید که سرکه و اسید سیتریک را باید به نسبتی که بر روی بسته بندی آن ها ذکر شده، با آب رقیق کنید.

۵- در ِ مایکروفر روشن را باز می کنیم

با اینکه اغلب مایکروفرها دکمه ی خاموش دارند، اما خیلی از ما از آن استفاده نمی کنیم. به جایش، وقتی مایکروفر روشن و مشغول کار است، در ِ آن را باز می کنیم، امری که می تواند به دستگاه صدمه بزند. با این کار مدار قدرت مایکروفر را قطع و عملکرد کل سیستم را مختل می کنیم.

۶- ظرف های خیلی سنگین در مایکروفر می گذاریم

این یکی دیگر از اشتباهاتی است که بیشتر اوقات در استفاده از مایکروفر مرتکب می شویم. کمتر کسی راهنمای استفاده از ماکروفر را می خواند و از محدودیت وزنی که برای سینی گردان آن تعیین شده باخبر است. این محدودیت اما وجود دارد و قرار دادن چیزی سنگین تر بر روی سینی گردان می تواند مشکل ساز شود.

۷- مخلوط کن را بلافاصله بعد از استفاده نمی شوییم

اگر دستگاه غذاساز، آبمیوه گیری یا مخلوط کن داشته باشید، می دانید که تمیز کردن آن ها چقدر می تواند کار دشواری باشد. با این حال، عدم شستشوی این دستگاه ها بلافاصله بعد از استفاده هم فکر خوبی نیست، چون ذرات غذا می تواند در گوشه و کنار دستگاه گیر کند.

این امر می تواند به مرور به عملکرد دستگاه صدمه بزند، تیغه های آن را کُند سازد و دستگاه را به محلی برای رشد باکتری ها تبدیل کند. بعد از آنکه کارتان با مخلوط کن تمام شد، کاسه ی آن را با آب گرم بشویید. می توانید از یک مسواک قدیمی هم برای تمیز کردن قسمت هایی که دسترسی به آن ها دشوار است استفاده کنید.

۸- برای خارج کردن خرده های نان از توستر، آن را تکان می دهیم

بعد از هر بار استفاده از توستر، خرده های نان درون آن جمع می شود. انباشت این خرده های نان نه تنها روی کارایی دستگاه تأثیر می گذارد، بلکه می تواند باعث آتش سوزی هم شود. بنابراین هر بار که کارتان با توستر تمام می شود، باید آن را از برق بکشید و خرده های نان را از آن پاک کنید. فراموش نکنید که سینی توستر را که بیشتر خرده های نان در آنجا جمع می شود، بیرون آورید.

با این حال، بیشتر ما صرفاً دستگاه را سر و ته می کنیم و با شدت آن را تکان می دهیم. این کار اما اشتباه است و تنها وضع را بدتر می کند چون اینگونه ممکن است خرده های نان میان المنت های حرارتی دستگاه گیر کند.

بهتر است توستر را در ۲ مرحله تمیز کنید: بعد از استفاده، صبر کنید تا خنک شود و سپس به آرامی آن را سر و ته کنید و با ملایمت تکانش دهید تا بیشتر خرده های نان بیرون بریزد. بعد از آن، یک قلم موی شیرینی پزی یا نقاشی بردارید و خرده های باقیمانده را از درون توستر پاک کنید.

۹- از تنظیمات روی توستر استفاده نمی کنیم

این یکی دیگر از اشتباهات رایجی است که درمورد توستر مرتکب می شویم. نان را که در توستر می گذاریم، بعد از مدتی اهرم دستگاه را فشار می دهیم تا نان بالا بیاید و بررسی اش کنیم. با این حال، نان هنوز آماده نیست، به همین دلیل، دوباره اهرم را فشار می دهیم تا نان کمی بیشتر حرارت ببیند اما به کلی فراموشش می کنیم و این بار نان می سوزد.

بهترین راه برای جلوگیری از این مشکل این است که کار با تنظیمات توستر را یاد بگیرید، از آن ها به شکل درست استفاده کنید و اجازه دهید دستگاه در آرامش کار خود را انجام دهد.

۱۰- فیلترهای هود را به موقع عوض نمی کنیم

بیشتر اوقات یادمان می رود که فیلترهای هود را به موقع عوض کنیم. کار این فیلترها جذب بخار اضافه و جلوگیری از مسدود شدن دریچه ی هود توسط روغن و ذرات مواد غذایی است، امری که به ما کمک می کند آشپزخانه ی خود را تمیز و عاری از بوهای ناخوشایند نگه داریم.

بسته به مدل و میزان کارایی هود، فیلترهای آن باید هر ۶ تا ۸ ماه تعویض شود. هر چه هود در معرض روغن و حرارت بیشتری باشد، فیلترهای آن را باید زودتر عوض کرد.

۱۱- غذای داغ در یخچال می گذاریم

مطمئناً هیچکس غذای تازه پخته شده ای که روی گاز بوده را در یخچال نمی گذارد، اما خیلی از ما غذایی که به طور کامل خنک نشده را در یخچال می گذاریم. این امر باعث بالا رفتن دمای داخلی یخچال می شود. به همین دلیل، یخچال برای اینکه بتواند کار خود را انجام دهد، مجبور به مصرف انرژی و برق بیشتری می شود. بنابراین، قبض برق مان بالا می رود. به علاوه، افزایش دمای داخلی یخچال، می تواند بر روی مواد غذایی دیگری که در آن قرار دارد هم اثر بگذارد.

۱۲- ظرف ها را قبل از گذاشتن در ماشین ظرفشویی آب می کشیم

ما در استفاده از ماشین ظرفشویی هم بیشتر اوقات دچار اشتباه می شویم. مثلاً ظرف های کثیف را قبل از گذاشتن در ماشین ظرفشویی آب می کشیم. اما بیشتر ماشین های ظرفشویی به سنسورهایی مجهزند که میزان کثیفی ظرف ها را تشخیص می دهند و بر اساس آن پمپ آب ظرفشویی را تنظیم می کنند. بنابراین اگر ظرف ها را از قبل آب بکشید، ممکن است ماشین ظرفشویی به اشتباه بیافتد و تصور کند که ظرف هایتان به یک شستشوی مختصر نیاز دارند.

۱۳- از مایع جلادهنده استفاده نمی کنیم

بیشتر ما فکر می کنیم استفاده از شوینده برای ماشین ظرفشویی کافی است. اما این تصور درست نیست چون مایع جلادهنده موادی درون خود دارد که کشش سطحی قطرات آب را کاهش می دهند. به لطف همین امر، آب مدت کوتاه تری روی ظرف ها باقی می ماند، در نتیجه ظرف ها کمتر لک می شوند.

۱۴- ماشین ظرفشویی را کامل پر نمی کنیم

در ماشین ظرفشویی، شوینده همه ی قسمت ها را تمیز می کند. این شوینده می تواند آسیب زیادی به ظرف ها بزند و وقتی ماشین ظرفشویی را کامل پر نمی کنید، شوینده خود ظروف را مورد هدف قرار می دهد، نه باقیمانده ی مواد غذایی روی آن ها را. استفاده از ماشین ظرفشویی به صورت نیمه پر از جهت زیست محیطی هم مضر است، چون فرقی نمی کند چه تعداد ظرف در آن گذاشته باشید، ماشین ظرفشویی همیشه به یک اندازه آب و انرژی مصرف می کند. بنابراین بهتر است همیشه ماشین ظرفشویی را به طور کامل پر کنید.

۱۵- فیلتر سشوار را تمیز نمی کنیم

همه ی سشوارها از یک دریچه ی فیلتردار برخوردارند که از موها در برابر المنت های حرارتی درون دستگاه محافظت می کند و جلوی ورود گرد و غبار به درون آن را می گیرد. وقتی این فیلتر مسدود شود، هوا دیگر جریان پیدا نمی کند و به همین دلیل، سشوار بیش از حد داغ می شود.

تمیز کردن سشوار کار بسیار ساده ای است. سشوار را از برق درآورید. سپس فیلتری که روی دریچه قرار دارد را جدا کنید. فیلتر را آب بکشید تا آلودگی هایش پاک شود. بعد از آنکه به طور کامل خشک شد، فیلتر را سر جایش برگردانید. بسته به میزان استفاده تان از سشوار، فیلتر آن باید بین هر یک تا ۳ هفته یک بار تمیز شود.

 ۱۶- دستگاه تصفیه هوا را جای درستی نمی گذاریم

بیشتر افراد دستگاه های تصفیه هوا را جلوی دیوار یا یک گوشه از اتاق می گذارند چون دستگاه ظاهر زیبایی ندارد و با دکوراسیون اتاق هماهنگی ندارد؛ بعضی از این دستگاه ها هم بسیار سنگین هستند.

با این حال، دستگاه های تصفیه هوا باید با فاصله ی زیادی از دیوار قرار داده شوند و اگر از نوع سیلندری هستند باید تا جایی که می شود در نزدیکی مرکز اتاق قرار گیرند. علتش هم ساده است. این دستگاه برای اینکه بتواند هوا را بگیرد و به محیط پس دهد، به فضا نیاز دارد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود