آیا می‌توان دایناسورها را از روی DNA آن‌ها دوباره زنده کرد؟

آیا می‌توان دایناسورها را از روی DNA آن‌ها دوباره زنده کرد؟

این سوال همواره از دیرینه شناسان، دانشمندانی که زندگی باستانی را مطالعه می‌کنند، پرسیده می‌شود. هرچه باشد دانشمندان پارک ژوراسیک و بعد از آن دنیای ژوراسیک از DNA برای بازسازی ده‌ها دایناسور استفاده کردند. اگر این فیلم ها را دیده باشید ممکن است با خودتان فکر کنید که آیا در واقعیت هم دانشمندان می‌توانند این کار را انجام دهند؟

DNA چیزی است که در هر سلول از هر موجود زنده ای که تا کنون روی زمین زیسته، ازجمله دایناسورها، وجود دارد. بهتر است به دی ان ای به چشم مولکول‌هایی نگاه کنید که حامل کد ژنتیکی هستند، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها که به رشد و شکوفایی بدن و ذهن کمک می‌کند.

یافتن DNA در قطعات نرم حیوانات، اندام ها، رگ های خونی، اعصاب، عضلات و چربی ها، بسیار آسان‌تر است. اما بخش‌ های نرم یک دایناسور مدت‌هاست که از بین رفته‌اند؛ یا تجزیه شده‌ و یا توسط دایناسور دیگری خورده شده‌اند.

بازسازی دایناسورها از روی DNA آنها ممکن است؟

آیا DNA در فسیل ها وجود دارد؟

فسیل دایناسورها تنها چیزی است که از این حیوانات ماقبل تاریخ باقی مانده است. این فسیل ها که ده ها میلیون سال در گِل، مواد معدنی و آب غوطه ور شده‌اند از قسمت های سخت دایناسور یعنی استخوان ها، دندان ها و جمجمه آنها به دست می‌آیند.

فسیل دایناسورها را در زمین، بستر رودخانه و دریاچه ها و در کناره صخره ها و کوه ها و گاه در حیاط پشتی خانه ها پیدا می‌کنیم. اغلب آنها کاملا نزدیک سطح هستند و معمولا در سنگ های رسوبی نهان می‌شوند.

بازسازی دایناسورها از روی DNA آنها ممکن است؟

مشکل DNA دایناسورها

اما دانشمندان هنگام تلاش برای یافتن دی ان ای در فسیل دایناسورها با مشکل بزرگی روبه‌رو هستند.

مولکول های DNA در نهایت تجزیه می‌شوند. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که DNA در نهایت پس از حدود ۷ میلیون سال از بین می‌رود. این زمان به نظر طولانی می‌رسد اما بهتر است بدانید آخرین دایناسور روی کره زمین در پایان دوره کرتاسه تلف شد؛ یعنی بیش از ۶۵ میلیون سال پیش.

اگر امروز یک فسیل کشف کنید متوجه می‌شود که هرگونه دی ان ای درون آن مدت‌هاست که از بین رفته است. این بدان معنی است که تا جایی که دانشمندان می‌دانند حتی با استفاده از بهترین فناوری های موجود امروز نمی‌توان یک دایناسور را از DNA آن ساخت.

بازسازی دایناسورها از روی DNA آنها ممکن است؟

اگرچه برای یافتن دی ان ای دایناسور خیلی دیر شده، اخیرا دانشمندان چیزی تقریبا به همان اندازه جالب یافته‌اند. آنها بخش هایی از دی ان ای را در فسیل های نئاندرتال و دیگر پستانداران باستانی نظیر ماموت ها کشف کردند. اینجا قضیه به نظر منطقی می‌رسد زیرا این قطعات کمتر از دو میلیون سال سن دارند، خیلی قبل از آنکه تمام دی ان ای بخواهد تجزیه شود.

بیشتر بخوانید:

هیجان زدگی دانشمندان از کشف بقایای دایناسور «ادوارد دست قیچی» با پنجه های ترسناک

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۹ نظر

ورود

  • جلیل شهریور ۲, ۱۴۰۱

    این دانشمندا احمقند .به جاش برید نژاد چیزهای دیگه رو اصلاح کنید که به نفع بشریت باشه . حالا مثلا بشه این کارو کرد باید انجامش بدین ؟‌ میخواهین ی غلطی بکنید بعد توش بمونید . اگه خدا میخواست نسلشون رو منقرض نمیکرد . بعدش همون دنبالتون میکنه پدرتونو در میاره مثل همون فیلما میشه

  • ناهید شهریور ۳, ۱۴۰۱

    دانشمندای عزیز که برای بقای نسل ما کاری نمیکنن همه کارهاشون در راستای ریشه کن کردن نسل انسانه دایناسورهارم زنده کنید همه رو بخورن راحت شین والا بخدا

  • علی شهریور ۴, ۱۴۰۱

    بچه دانشمند توکه نه کلفت توهم نمیتونه موجودی رو از روی جسد اون زنده کنه این توان رو فقط خداوند سبحان داره نه بشر واینک برید کارهای مهم تر رو انجام بدین نه اینک دنبال کاری باشید که به هییییییچ وج شدنی نیستو نخواهد بود شماادم های گمراهی هستید که خدا در قرآن از شماها نام برده

  • Eren شهریور ۴, ۱۴۰۱

    خیلی هم فوق العاده میشود بدون دانشمندان بشر تا این اندازه بیشرفت نمی‌کرد شما احمق ها که چیزی از علم زمین شناسی و ژنتیک نمی‌دانید بهتره حرف نزنید اگه همین دانشمندان نبودن شما احمق ها دنیا را به لجن و نابودی میکشید در پارک ژوراسیک قسمت اول زن دایناسور ها را از روی پشه های که از خون دایناسور ها خورده بودن و در شیره درختان به دام افتاده بودن دایناسور ها را بازسازی کردند و ۹۸ در صد از فسیل دایناسورهاDNA هایشان از بین رفته اما در آینده چطور

  • Eren شهریور ۴, ۱۴۰۱

    خیلی هم فوق العاده میشود بدون دانشمندان بشر تا این اندازه بیشرفت نمی‌کرد شما احمق ها که چیزی از علم زمین شناسی و ژنتیک نمی‌دانید بهتره حرف نزنید اگه همین دانشمندان نبودن شما احمق ها دنیا را به لجن و نابودی میکشید در پارک ژوراسیک قسمت اول ژن دایناسور ها را از روی پشه های که از خون دایناسور ها خورده بودن و در شیره درختان به دام افتاده بودن دایناسور ها را بازسازی کردند و ۹۸ در صد از فسیل دایناسورهاDNA هایشان از بین رفته اما در آینده چطور

  • :) شهریور ۴, ۱۴۰۱

    خو مگه مرض دارن؟|:

    • حسین اسدی شهریور ۵, ۱۴۰۱

      کاملا بات موافقم چون دانشمندان اگر این کار را بکنند حماقت محض کردند چون اولین کسانی که می خورد و می کشد همان آزمایشگاه و دانشمندانی اند که آن موجود را دوباره ساختند…

  • حسین اسدی شهریور ۵, ۱۴۰۱

    از علم و فناوری هیچ کاری بعید نیست و بله می شود دایناسورها را با تغییرات ژنیتیکی‌ زنده کرد و با تکنولوژی الان هم می شود چه برسد در آینده ولی از نظر اخلاقی درست نیست چون یک قاتل به الفطره را زنده کردیم و آنوقت نسل انسان در می آید و به همین دلیل تا حالا نکردند وگرنه الان هم می توانند انجام دهند…

  • حسین اسدی شهریور ۵, ۱۴۰۱

    ساخت دایناسورها از ساختن بم هیدروژنی که می تواند یک قاره را درجا بکوباند و هزار برابر یک بم اتمی قوی است خطرناک تر و ویرانگر تر است…