پشت پرده هک اخبار صدا و سیما؛ هک اینترنتی یا خرابکاری درون سازمانی؟

پشت پرده هک اخبار صدا و سیما؛ هک اینترنتی یا خرابکاری درون سازمانی؟

شب گذشته بخش خبری ۲۱ که به صورت همزمان از شبکه های یک و خبر سیما پخش می شود برای لحظاتی هک و پس از آن وبسایت تلوبیون هم برای مدتی کوتاه از دسترس خارج شد، اتفاقی که بازتاب گسترده ای داشت.

به دنبال این اتفاق که البته بی سابقه هم نبود، این سؤال مطرح شد که آیا صدا و سیما واقعاً هک شده بود یا یک خرابکاری درون سازمانی صورت گرفته بود. خبرگزاری ایسنا در واکنش به هک صدا و سیما تأکید کرد «این اتفاق در حالی رخ داده است که سیستم‌ های فنی و پخش صدا و سیما کاملاً ایزوله است و پروتکل‌ های امنیتی قابل قبولی دارد و امکان دسترسی از طریق اینترنت وجود ندارد.»

وبسایت خبرآنلاین در مطلبی به زوایای مختلف هک شب گذشته ی صدا و سیما پرداخته تا پاسخی برای سؤال مطرح شده درباره ی آن بیابد. در ادامه این مطلب را می خوانید.

اقدام خرابکارانه در حین پخش اخبار شبکه یک سیما یکی از اتفاقات شب گذشته بود که انتقادهای بسیاری را به همراه است. پرسش اساسی این است که آنچه بر آنتن معاونت سیما در شبکه خبر و در بخش خبری مهم ۹ شب رخ داده در ادامه تهدیدهای سایبری و هک است یا یک خرابکاری درون سازمانی؟

پخش تصاویر چند ثانیه ای در لابه لای گزارشی از شبکه اول سیما بازتاب های بسیاری در رسانه های اصولگرا داشت. تسنیم این اقدام را محکوم کرد و این اقدام را حرکت فانتزی اغتشاشگران پس از عدم استقبال مردم از فراخوان هایشان نامید اما ایسنا با انتقاد از ضعف امنیتی در رسانه ملی، تکرار چند باره چنین اقداماتی را متوجه مدیران ارشد رسانه ملی دانست.

بحث جدی تر اما امکان هک شبکه های سیما بود.

در ماه های گذشته، چنین اتفاقی بر بستر تلوبیون که اینترنتی پخش می شود رخ داده بود. در ماه های گذشته و همزمان با اعلام تهدیدهای سایبری، شبکه های رادیویی و شبکه اول سیما دچار حملات سایبری شدند که البته در دفعات قبلی هم بحث شیطنت های داخلی و خرابکاری برای این اتفاقات مطرح شده بود اما هیچ گاه موضع گیری دقیق و مشخصی درباره سرنوشت این اتفاقات نشده است.

اما این بار در بخش اخبار شبکه سراسری چنین اتفاقی افتاد که اساساً به صورت آفلاین فعالیت می کند و ارتباط مستقیم با شبکه اینترنت سراسری ندارد و فرستنده های زمینی خود را دارد. چهره بهت زده گوینده خبر نشان می داد که او هم از مانیتور خروجی پخش، آنچه روی آنتن رفته را مشاهده کرده است.

حسین حداد تدوینگر و کارگردان تلویزیونی هم در توئیتی نوشته است سوئیچ آنتن پخش شبکه یک به هیچ شبکه اینترنتی آنلاینی وصل نیست و نمی تواند از بیرون هک شده باشد.

در حالی که وزیر ارتباطات روز گذشته تأکید کرده بود شبکه اینترنت ملی و سرورهای داخلی کشور با نظم و به دور از دسترس حملات سایبری به فعالیت خود ادامه می دهند، بسیاری از فعالان شبکه های اجتماعی با توجه به نوع گزارش پخش شده و لوگوهای روی صفحه و زیرنویس ها معتقدند آنچه برای این بخش خبری رخ داده در گزارش پلی بک پخش شده کارگزاری شده و یک خرابکاری بوده است و به همین دلیل ناظران پخش با قطع پخش گزارش ضبط شده مانع از تداوم آن شده اند . در حالی که اگر آنچه رخ داد یک هک اینترنتی بود ابتدا تمام صفحه از مدار خارج می شد و احتمالاً رسانه ملی مجبور به قطع آنتن و خارج کردن شبکه از مدار می شد.

اگرچه هنوز رسانه ملی در این ارتباط واکنشی نداشته اما احتمالاً با بررسی های دقیق تر کارشناسی درباره این حمله خرابکارانه اطلاعات دقیق تری منتشر خواهد شد. رفتاری که در هر حال احتمال هک و حمله سایبری بودنش کمتر از احتمال یک خرابکاری است.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • امیر مهر ۱۷, ۱۴۰۱

    دینگ دینگ دینگ
    و اما بشنوید از گروهکی که از نابودی ایران و دولت،
    به پنج ثانیه هک صدا و سیما رسید!
    خودتون رو چرا خسته می کنید؟
    یه دیقه بزنید شبکه مستند؛ داره توی مستند راز بقا رجویان رو نشون میده.
    یه شیری یه جونوری رو شکار کرده چند تا لاشه خور رفتن بالا سر لاشه جانوری مرده.
    به هر حال خیلی پنج ثانیه هک صدا و سیما تغییری توی جهان و مولتی ورس ایجاد کرده است.
    #خسته نباشی دلاور

  • ایران مهر ۱۸, ۱۴۰۱

    ایشون امیر سایبری هستن . با این مزدور بحث نکنید . ایشون داره حقوق میگیره . باید اینجوری کامنت بزاره