گزارش اخبار ۲۰:۳۰ از صحبت های پدر مهسا امینی درباره مرگ دخترش + ویدئو

گزارش اخبار ۲۰:۳۰ از صحبت های پدر مهسا امینی درباره مرگ دخترش + ویدئو

در حالی که خانواده مهسا امینی تاکنون حاضر به مصاحبه با صدا و سیما نشده اند، بخش خبری ۲۰:۳۰ در گزارشی جدید با انتشار بخش هایی از صحبت های پدر مهسا امینی در بیمارستان کسری، بر ادعای مرگ این دختر جوان سقزی بر اثر بیماری زمینه ای تأکید کرده است.

در این گزارش تصاویری از امجد امینی، پدر مهسا امینی در بیمارستان کسری، زمانی که دخترش هنوز در کما بود پخش می شود. بر اساس این تصاویر، امجد امینی در حضور مقام قضایی گفته بود دخترش در کودکی یک عمل جراحی در بیمارستان میلاد تهران داشته.

در ادامه تصاویری از جلسه کمیسیون پزشکی قانونی پخش می شود که روز جمعه گزارش نهایی خود درباره ی علت مرگ مهسا امینی را اعلام کرد. پزشکی قانونی در این گزارش اعلام کرد علت مرگ مهسا امینی نه وارد شدن ضربه، بلکه افت ناگهانی هوشیاری و اختلال ریتم قلب بوده است.

در گزارش ۲۰:۳۰ همچنین ادعا می شود پدر مهسا امینی در گذشته در نامه ای به محل کارش خواستار عدم جا به جایی محل خدمت خود به علت بیماری دخترش که نیاز به مراقبت دائمی داشته، شده بود.

در انتهای گزارش تأکید می شود که امجد امینی هم در بیمارستان گفته بود ضربه ای به سر دخترش وارد نشده است.

ترجمه روانشناسی گزارش پزشکی قانونی درباره علت مرگ مهسا امینی

روزنامه شرق در مطلبی قابل تأمل به تشریح بخشی از گزارش پزشکی قانونی درباره ی علت مرگ مهسا امینی پرداخته که گویای وارد شدن فشار روانی به این دختر جوان و تأثیر این مسأله بر سلامت جسمی وی است. در ادامه این گزارش را می خوانید.

بالاخره پس از حدود سه هفته، گزارش سازمان پزشکی قانونی درباره مرگ تأسف‌بار مهسا امینی منتشر شد و این سازمان در اطلاعیه‌ای کوتاه بخش‌های مهمی از این گزارش را منتشر کرد.

مهدی ملک محمد، روانشناس در این باره نوشت:در بخشی از اطلاعیه پزشکی قانونی کشور آمده است که «متوفیه پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن هشت‌سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (ازجمله آدرنال و تیروئید) شده است. به‌ علت این بیماری زمینه‌ای متوفیه تحت‌ درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است. ایشان در تاریخ ۲۲/۶/۱۴۰۱ از ساعت ۱۹:۵۶‌ به‌طور ناگهانی دچار اُفت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین می‌افتد که با توجه به بیماری زمینه‌ای، متوفیه توانایی لازم جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجادشده را نداشته، لذا در شرایط مذکور دچار اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون و متعاقب آن کاهش سطح هوشیاری شده که به‌ دلیل انجام عملیات احیای قلبی ـ تنفسی غیرمؤثر در دقایق حساس اولیه، دچار هیپوکسی شدید و در نتیجه آسیب مغزی شده است…».

درباره‌ این بخش از گزارش که سازمان پزشکی قانونی علت این رویداد غم‌انگیز را بیان می‌کند، چند سؤال از منظر علوم روان‌شناسی، روان‌پزشکی و عصب‌شناسی مطرح می‌شود که خوب است از ریاست محترم سازمان پزشکی قانونی که خود روان‌شناس بالینی و دانشیار رشته روان‌شناسی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند، بپرسیم.

جناب آقای دکتر مسجدی‌آرانی! در گزارش سازمان متبوع‌تان قید شده است که «مهسا امینی به دلیل جراحی تومور دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس-هیپوفیز بوده است و به دلیل همین اختلال سه دارو برای او تجویز شده». شما نیک می‌دانید که یکی از مهم‌ترین کارکردهای محور ذکرشده در مغز، ارائه پاسخ جنگ یا گریز به وقت مواجهه با فشار روانی است. این پاسخ از طریق ترشح هورمون کورتیزول که با عنوان هورمون استرس شناخته می‌شود، صورت می‌گیرد. اشاره به این نکته لازم به نظر می‌رسد که هورمون کورتیزول که هنگام مواجهه با فشار روانی در بدن افزایش می‌یابد، از طریق تأثیر بر متابولیسم و افزایش قند خون نقش مهمی در کاهش التهاب بدن دارد.

ترجمه گزارش سازمان پزشکی قانونی این است که خانم مهسا امینی در هنگام مواجهه با فشار روانی ایجادشده به دلیل اختلال در محور هیپوتالاموس- هیپوفیز ناتوان از ترشح هورمون هیپوفیز بوده که در نتیجه چنین امری آدرنالین بالا رفته و او را دچار تروما کرده است. حال این سؤال از شما قابل طرح است که اگر متوفیه در آن زمان، فشار روانی را تجربه نمی‌کرد و به‌طور طبیعی نیازمند سطح بالای هورمون کورتیزول نبود،‌ آیا باز هم با چنین ترومایی مواجه می‌شد؟

علاوه‌ بر ‌این،‌ در بخشی از گزارش سازمان متبوع‌تان اشاره به سه داروی «هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین» شده‌ است که جناب‌عالی بهتر از بنده می‌دانید کارکرد این داروها چیست. این داروها برای تولید کورتیزول در افرادی که به دلیل اختلال‌های مختلف به صورت طبیعی ناتوان از تولید این هورمون هستند،‌ تجویز می‌شود. باز هم ترجمه این بخش این است که متوفیه همان‌طور که پیش ‌از ‌این گفته شد، به‌ویژه هنگام تجربه استرس به‌شدت نیازمند کمک دارویی برای ترشح هورمون کورتیزول و در نتیجه انطباق با شرایط پراسترس بوده است.

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۳ نظر

ورود

  • Ali مهر ۲۰, ۱۴۰۱

    دیگه نباید اجازه بدیم کورتیزول(هورمون مقابله با استرس)اینا بره بالا و گرنه میرن لالا!!!!!!!!
    انتظارات اغتشاشگران جهان سوم: پیشبینی بیماری هر شخص و داشتن قرص های همان شخص در هر بعد زمان-مکان قبل از دیدار و‌ صحبت نکردن احتمالی با خانوم های جوان دارای سابقه جراحی مغز و غده تیروئید ازکارافتاده به خاطر عوارض جراحی که نتیجه اش میشه اختلال در ترشح هورمون کورتیزول بیمار تا ابد

    • حامد مهر ۲۱, ۱۴۰۱

      اون مغز کوچیکت رو اگه به کار بندازی شاید یه چیزایی بفهمی
      انتظار ما اینه که دختر مردم رو وسط خیابون بدون هیچ اشتباهی دستگیر نکنن و جنازش رو تحویل خونوادش ندن
      ارزش داره پولی که برای خونشویی مردم میگیری؟

      • PH مهر ۲۱, ۱۴۰۱

        این اقا حامد اگر خود مهسا از اون دنیا تماس بگیره که دادش داری اشتباه میزنی کوتاه نمیاد
        که این اخلاق ایشون نشانه چند چیزه:
        ۱.سنشون پایینه و شاد اموزه(تاثیر دیدن فیلم و سریال های که رده سنی شون بیشتر از سن ایشونه)
        ۲.مغزشون قدرت تجزیه و تحلیل ندارن
        ۳.توهم توطعه دارن که این مورد برمیگرده به گزینه ۱ فیلم زیاد میبینه!
        ۴.چون ضد و اپوزیسیون بودن این روز ها مد شده اینم می خواد از قافله عقب نمونه(حتی بدون فکر کردن و فقط باز کردن دهن)
        نهایتا با توجه به ادبیات ایشون در کامنت ها مشخصا نشان دهنده سطح شخصیت و ادب خانوده شون هستن چون به همه توهین میکنن که حتما در خانوادشون این مورد جاریه ?