مقایسه قدرت هسته ای روسیه و ایالات متحده؛ Satan-2 در برابر Minuteman III

مقایسه قدرت هسته ای روسیه و ایالات متحده؛ Satan-2 در برابر Minuteman III

تهدیدهای هسته ای ولادیمیر پوتین باعث شده که جهان یک بار دیگر دورنمای جنگ هسته ای و نابودی کره زمین را در برابر چشمان خود ببیند. در هفته اخیر بود که رییس جمهور روسیه دستور شبیه سازی یک حمله هسته ای بزرگ را در واکنش به حمله هسته ای به خاک کشورش داد که بر اساس آن بریتانیا و ایالات متحده به طور کامل نابود خواهند شد. این مانور نظامی یادآور ترسناکی از این واقعیت است که هر دو طرف دارای زرادخانه بزرگی از سلاح های هسته ای هستند که می توانند یک آرماگدون واقعی را رقم بزنند. در واکنش به این شبیه سازی، پنتاگون نیز دست به تست های جدید موشکی زده و گمان می رود که در حال برنامه ریزی برای روزآمدسازی و افزایش توان هسته ای خود در اروپاست.

مقایسه قدرت هسته ای روسیه و ایالات متحده در صورت وقوع جنگ هسته ای

پوتین پیش تر تهدید کرده بود که در صورت دخالت غرب در اوکراین از سلاح های هسته ای علیه آن ها استفاده نماید. و تهدید جنگ هسته ای در اوج خود قرار دارد در شرایطی که جنگ در اوکراین به نهمین ماه خود وارد می شود. پل اینگرام، کارشناس فاجعه، تصویری که پس از وقوع جنگی هسته ای بین روسیه و غرب بوجود می آید را بررسی کرده است. وی مدعی است که در صورت وقوع چنین جنگی، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان کشته خواهند شد. اینگرام، از مرکز مطالعات خطر وجودی از دانشگاه کمبریج، به شوک های بعدی در اثر جنگ هسته ای نیز اشاره کرده است: «علاوه بر مرگ های فوری، درگیری همه جانبه هسته ای چنان دود رادیواکتیو ایجاد خواهد کرد که برای چندین سال در برابر تابش خورشید مانع ایجاد خواهد کرد.

این موضوع به مرگ ۵ میلیارد نفر در سراسر جهان منجر خواهد شد». در صورتی که بخواهد تهدیدش را عملی کند، ولادیمیر پوتین زرادخانه ای به استعداد حدود ۶,۰۰۰ کلاهک هسته ای در اختیار خواهد داشت. در مقایسه، ایالات متحده ۵۴۲۸ کلاهک هسته ای داشته و فرانسه و بریتانیا نیز به ترتیب ۲۹۰ و ۲۲۵ کلاهک هسته ای در زرادخانه های خود انبار کرده اند. هر کلاهک خود یک بمب هسته ای کوچک است و برای ساخت هر سلاح هسته ای معمولاً چند کلاهک با هم ترکیب می شوند. هر کلاهک در سلاح های هسته ای مدرن دارای قدرت انفجاری به اندازه چند برابر بمب های اتمی دارد که شهرهای هیروشیما و ناگاساکی در طول جنگ جهانی دوم را نابود کردند.

مقایسه قدرت هسته ای روسیه و ایالات متحده در صورت وقوع جنگ هسته ای

سلاح های هسته ای که به احتمال فراوان، در صورت وقوع جنگ هسته ای، توسط روسیه به کار گرفته خواهند شد موشک های بالستیک قاره پیما خواهند بود، موشک هایی که از زیردریایی ها و بمب افکن های این کشور پرتاب خواهند شد. روسیه همچنین یک سری سلاح های تاکتیکی هسته ای در اختیار دارد که در میدان نبرد به کار گرفته شده یا از طریق اژدرها شلیک خواهند شد و ویرانی منطقه ای در پی دارند. اصلی ترین موشک بالستیک قاره پیمای روسیه Satan-2 نام دارد که ارتفاع آن به اندازه یک برج ۱۴ طبقه است. این موشک ۲۰۸ تنی توانایی اصابت به اهدافی در فاصله ۱۶,۰۰۰ مایلی را دارد و بدین ترتیب در عرض تنه ۲۰ دقیقه پس از پرتاب به بریتانیا اصابت خواهد کرد. همچنین روسیه موشک های مافوق صوت Kinzhal را دارد که از هواپیما پرتاب شده و قابلیت حمل کلاهک های هسته ای و غیرهسته ای را دارند.

روسیه مدعی شده که این موشک «توقف ناپذیر» است و در روزهای اول جنگ اوکراین بارها از آن علیه اهداف استراتژیک در خاک اوکراین به کار گرفته شد. در این میان، اصلی ترین سلاح هسته ای که ایالات متحده در اختیار دارد، موشک های بالستیک قاره پیمای Minuteman III است که تاریخچه ساخت آن به دوران اتحاد جماهیر شوروی و جنگ سرد می رسد. ایالات متحده حدود ۴۰۰ فروند موشک بالستیک Minuteman III در اختیار دارد و در صورت وقوع جنگ امکان پرتاب از طریق بمب افکن ها را دارد. همچنین نیروی دریایی ایالات محده امکان پرتاب موشک هسته ای از طریق زیردریایی های دوربرد کلاس اوهایو با لقب boomer را دارد.

این زیردریایی ها پنهانکار بوده و قابلیت حملات هسته ای را داشته و یک سلاح کلیدی استراتژیک و با قدرت بازدارندگی به شمار می آیند. این زیردریایی ها به موشک های Trident II D-5 مجهز بوده و در دو پایگاه در واشنگتن و جورجیا مستقر هستند. در سه گانه هسته ای ایالات متحده، بمب افکن های دوربرد B-2 و B-52  نیز می توانند موشک های کروز را حمل کنند.

ایالات متحده تنها کشور غربی دارای سلاح های هسته ای نیست که می تواند به حمله هسته ای روسیه پاسخ دهد. بریتانیا چهار زیردریایی هسته ای Trident دارد که ۲۰۰ کلاهک هسته ای در خود دارند. تعداد کلاهک های هسته ای فرانسه نیز ۲۹۰ عدد تخمین زده می شود. این سلاح های هسته ای توسط جنگنده های Rafale مستقر در پایگاه های زمینی و ناوهای هواپیمابر و چهار فروند زیردریایی هسته ای کلاس Triomphant حمل و پرتاب می شوند. چین، پاکستان، هند، اسراییل و کره شمالی دیگر دارندگان سلاح های هسته ای در جهان هستند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود