علایمی که نشان می‌دهند از اضطراب رنج می‌برید و نحوه مقابله با آن

علایمی که نشان می‌دهند از اضطراب رنج می‌برید و نحوه مقابله با آن

تقریبا همه ما احساس اضطراب را تجربه کرده‌ایم. اما همین احساس اضطراب که همه ما هرازگاهی آن را تجربه می‌کنیم، برای برخی به یک مشکل واقعی و مزمن تبدیل می‌شود.

برخی درمانگران معتقدند اضطراب یک احساس عادی مثل غم، شادی، ترس یا نگرانی است که در طول زندگی تجربه می‌کنیم. اضطراب نرمال به ما کمک می‌کند تا با احساس عدم اطمینان کنار بیاییم و زمانی که آن لحظه نامطمئن به پایان برسد اضطراب نیز از بین می‌رود.

اما برای برخی افراد موضوع به این سادگی نیست و اضطراب می‌تواند ماندگار شود. بنابراین چگونه می‌توان فهمید که این موضوع تبدیل به یک مشکل شده و چگونه می‌توان با آن مقابله کرد؟

علایم اضطراب چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

وقتی اضطراب فراتر از یک احساس است

بدن ما از اضطراب برای واکنش به استرس استفاده می‌کند و به ما اطلاع می‌دهد که خطر بالقوه‌ای در اطرافمان و یا در پیش رو وجود دارد. به عنوان مثال در مواجهه با رویدادهای خاصی نظیر شروع یک کار جدید، ازدواج و یا نقل مکان به خانه یا کشوری جدید طبیعی است که احساس اضطراب کنیم.

مشکل از جایی شروع می‌شود که در زندگی روزمره به‌طور منظم احساس اضطراب کنیم که در این حالت عمدتا نگرانی های ما با موقعیتی که در آن قرار داریم متناسب نیست. این موضوع می‌تواند منجر به احساسات طاقت فرسا و شدید برای یک دوره زمانی طولانی شده و بر زندگی روزمره و روابط ما اثر منفی بگذارد.

علایم اضطراب چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

تفاوت اضطراب و نگرانی چیست؟

بزرگ‌ترین تفاوت بین اضطراب و نگرانی این است که نگرانی یک احساس موقتی است. ما نگران موقعیت های نگران کننده می‌شویم و از مهارت های حل مساله خود برای رسیدگی به این موضوع استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال ممکن است نگران یکی از افراد مهم زندگیمان شویم که دوران سختی را پشت سر می‌گذارد و درنتیجه برای رفع مشکل با او صحبت کرده و از او حمایت کنیم.

در مقابل، اضطراب پایدار است و حتی زمانی که نگرانی‌هایمان غیرواقعی است توانایی کاستن از آن را نداریم. اضطراب همچنین به‌طور کلی منجر به کاهش توانایی ما برای عملکردهای زندگی روزمره می‌شود.

اضطراب می‌تواند در دوره های زمانی مختلف، از چند دقیقه تا چند روز ادامه پیدا کند. برای کسی که با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کند این احساسات ممکن است تا هفته ها،‌ ماه ها و حتی سال ها از بین نرود.

علایم اضطراب چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

علایمی که نشان می‌دهد اضطراب به یک مشکل تبدیل شده است

علایم اضطراب را می‌توان در چهار بخش طبقه بندی کرد که هر فرد بسته به نوع یا علت اضطراب می‌تواند مجموعه‌ای از علایم را داشته باشد.

عاطفی

اولین مولفه عاطفی (احساس) است که شامل احساس ترس یا خطر قریب الوقوع، تمرکز پایین، احساس قضاوت شدن، احساس سرعت گرفتن یا کند شدن دنیا، احساس عدم توانایی در متوقف کردن نگرانی و یا اینکه اگر دست از نگرانی بردارید اتفاق بدی می‌افتد، به‌راحتی آزرده خاطر شدن و حساسیت به سر و صدا است.

شناختی

مولفه دوم مولفه شناختی (اندیشه) است که می‌تواند شامل نگرانی در مورد یک چیز نامشخص،‌ پیش انگاری آغشته به ترس یا ترس از وقوع بدترین‌ها، نگرانی در مورد از دست دادن کنترل و نگرانی از خجالت‌ زده شدن باشد.

علایم اضطراب چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

فیزیکی

مولفه سوم شامل علایم فیزیکی است. عواملی نظیر: خشکی دهان، مشکل در بلع، احساس خفگی، فشردگی قفسه سینه، تپش قلب، دفع مکرر ادرار یا مدفوع و یا نفخ، لرزش دست یا کل بدن، سردرد و درد عضلانی.

رفتاری

مولفه رفتاری می‌تواند شامل تنگی نفس، احساس سرگیجه، گزگز در انگشتان دست، پا یا لب‌ها و همچنین خواب بی‌ کیفیت و کابوس دیدن باشد.

علایم اضطراب چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

چطور با اضطراب مقابله کنیم؟

اگر احساس می‌کنید اضطراب برایتان به یک مساله تبدیل شده کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به خودتان انجام دهید.

روان درمانی

درمان های گفتاری که به آن خدمات روان درمانی گفته می‌شود می‌تواند در این زمینه بسیار موثر باشد. گاهی نیز پزشک برای سرکوب احساس اضطراب دارو تجویز می‌کند.

علایم اضطراب چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

عادات روزانه برای کاهش اضطراب

پیگیری زمان هایی که احساس می‌کنید تحت تاثیر امواج اضطراب هستید ایده خوبی است. یادداشت‌ برداری روزانه از کارهایی که انجام می‌دهید و احساسی که در زمان‌های مختلف دارید نیز می‌تواند به شما کمک کند که پی ببرید چه چیز باعث اضطرابتان می‌شود و سپس برای مقابله با آن اقدام کنید. با اجتناب از موقعیت های دشوار، می‌توانید مدت زمان طولانی تری خود را از شر اضطراب حفظ کنید.

همچنین می‌توانید اضطراب خود را از یک دیدگاه دیگر بررسی کنید. مثلا به خود بگویید اگر بهترین دوستتان با این مشکل مواجه بود چه توصیه‌ای به او می‌کردید.

تمرینات ذهن آگاهی یا تنفس نیز می‌توانند بر کاهش تنش و تمرکز ما بر لحظه حال مفید باشند.

آخرین اما نه کم اهمیت ترین، به اشتراک گذاشتن نگرانی‌ها با اعضای خانواده یا دوستان است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود