۱۰ قانونی که تمام همسران فرماندهان گیلیاد در سریال «سرگذشت ندیمه» باید رعایت کنند

۱۰ قانونی که تمام همسران فرماندهان گیلیاد در سریال «سرگذشت ندیمه» باید رعایت کنند

سریال سرگذشت ندیمه (The Handmaid’s Tale) یک سیستم رتبه بندی اجتماعی قابل باور را در رژیمی توتالیتر به نام گیلیاد به تصویر می کشد، جایی که شهروندانش باید نقش ها و قوانین خاصی را ایفا کنند تا بتوانند به استانداردهای اخلاقی برسند که به باورشان به رضایت خداوند منجر شده و آن ها را به درهای بهشت نزدیک تر خواهد کرد و همزمان مشکلات عمده جهانی مانند ناباروری گسترده و بحران محیط زیستی را نیز حل می کند. در این سریال به طور خاص زنان به شدت تحت فشار و محدودیت قرار دارند و بازیگرانی مانند الیزابت ماس، یوون استراهوفسکی، آن دود، سمیرا ویلی و آماندا بروگل هر کدام نقش های منحصربفردی را در جامعه گیلیاد بازی می کنند.

این سریال که فصل پنجم آن اکنون در حال پخش است، عمدتاً در مورد نقش زنان در سرزمین گیلیاد است، به ویژه در شرایطی که مردان در رأس قدرت قرار داشته و زنان در جایگاهی پایین تر و عمدتاً در خانه به کار گرفته می شوند. یکی از بلندمرتبه ترین زنان در گیلیاد قدرت های خاص خود را دارد اما زن بودن بدین معناست که او نیز وظایف خود را در خانه، نسبت به شوهر (فرمانده) و خدای خود دارد. زندگی یک زن در گیلیاد می تواند به شدت خسته کننده و یکنواخت باشد، به خصوص اگر خود نتواند فرزند بیاورد، زندگی کسالت باری که با لبخندهای مصنوعی، تنهایی و تلخی های بسیار همراه است و همگی باعث شده که زنان در جایگاهی پایین تر از مردان قرار داشته باشند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ قانونی آشنا کنیم که همسران زن باید در دنیای گیلیاد سریال سرگذشت ندیمه رعایت کنند.

10 قانونی که زنان فرماندهان در سرگذشت ندیمه باید رعایت کنند

۱۰- همسران باید لباس هایی به رنگ کله غازی بپوشند

تحت ساختار قدرت گیلیادی، زنان باید در لباس پوشیدن خود بسیاری قوانین را رعایت کنند که مناسب جایگاه اجتماعی شان باشد، به این خاطر که با هر شخصی متناسب با جایگاهش رفتار شود. برای همسران فرماندهان گیلیاد، ظاهر نقش مهمی در نقششان در اجتماع دارد، جایی که هر رفتاری می تواند ظاهرشان را خدشه دار کند و جایگاهشان را تخریب نماید. همسران باید لباس هایی ساده و بدون تجملات با بن مایه آبی و کله غازی بپوشند که نمایانگر «عفت» شان به عنوان بی گناهان است (در مقایسه با رنگ قرمزی که نشانه باروری اما خشونت است و توسط ندیمه ها پوشیده می شود).

در این طیف رنگی نیز شاهد سایه ها و تنوع هایی هستیم و رنگ های تیره تر به زنانی تعلق دارد که جایگاه اجتماعی بالاتری داشته (شوهرانشان جزو نفرات ارشد و فرماندهان حکومت گیلیاد هستند) در حالی که رنگ های روشن تر توسط زنانی پوشیده می شود که با نیروهای موسوم به فرشته ها (Angels) یا چشم ها (Eyes که نیروهای امنیتی هستند) ازدواج کرده اند.

10 قانونی که زنان فرماندهان در سرگذشت ندیمه باید رعایت کنند

۹- نگرانی و مسئولیت اصلی آن ها مادر شدن است

بر اساس قوانین مذهبی سختگیرانه ای که در گیلیاد دیکته می شود، اهمیت فرزندآوری در حدی است که وظیفه اصلی زنان به شمار می آید و به دلیل نابارور شدن اکثر زنان است که استفاده از ندیمه ها ضرورت پیدا کرده است، اگر چه بیشتر از آن ها به عنوان برده های جنسی استفاده می شود. بدون توجه به این که یک همسر در دنیای گیلیاد بتواند خود بچه دار شود یا برای فرزندآوری به ندیمه ها وابسته باشد، تربیت فرزند مهم ترین و تنها وظیفه رسمی یک همسر است، کسی که باید از نوزادان خود یا شوهرش مراقبت کند و آن ها را به شکلی بار بیاورد که به همسران مفیدی برای فرماندهان آینده گیلیاد تبدیل می کند.

بین دوره لقاح یا بارداری است که همسران زمانی را برای آماده سازی ندیمه ها برای زایمان فراهم کرده و از آن ها مراقبت می کنند. آن ها باید در هنگام برقراری رابطه جنسی همسرانشان با ندیمه ها نیز که ظاهراً صرفاً برای فرزند آوری است حضور داشته و در این رابطه نقش میانجی را داشته باشند تا هدف صرف آن نه لذت بردن طرفین بلکه تولید فرزند است، موضوعی که رنجی مضاعف را به همسران فرماندهان گیلیاد تحمیل می کند.

۸- آن ها باید کاملاً مطیع و فرمانبردار همسرانشان باشند

بیشتر به عنوان یک انتظار اجتماعی تا یک نقش تعریف کننده جایگاه، همسران باید در تمام دوران زندگی روزمره شان در کنار همسرانشان باشند. این بدان معناست که هرگز از شوهرشان سوال نکرده و تصمیمات و حرف های او را به چالش نکشند، هرگز سعی نکنند صحبت های همسرشان را تصحیح کنند یا رفتارها و دستورهای آن ها را به چالش بکشند و هر دستوری که شوهران صادر می کنند را انجام دهند.

زنان گیلیادی باید تمامی اعمال و دستورات فرماندهان را بپذیرند، حتی اگر خیانت و بیرحمی باشد و هر تنبیهی که از جانب شوهرشان برای آن ها در نظر گرفته می شود را نیز بپذیرند. با توجه به قوانین رتبه بندی اجتماعی که می گوید تنها مردان باید در رأس امور تصمیم گیری باشند، از زنان انتظار می رود کاملاً مطیع مردان باشند. رابطه بین یک زن و همسرش در گیلیاد توازن و برابر نیست و به فرماندهان امکان می دهد که از قدرتشان سوء استفاده کنند، حتی علیه زنان خودشان.

۷- زنان حق خواندن و نوشتن ندارند

یکی از خنده دارترین و باورنکردنی ترین قوانین در گیلیاد این است که همه زنان (غیر از خاله ها) باید از قانون ممنوعیت خواندن و نوشتن در هر شکلی پیروی کنند. مجله، روزنامه و هر گونه نوشتاری در گیلیاد در برابر چشم زنان قرار نمی گیرد (غیر از کتاب مقدس). حتی در فروشگاه ها نیز به جای کلمات و حروف و جملات از نمادها و سمبل ها استفاده شده است. اگر چه جامعه گیلیاد به شدت مذهبی است، نفی حق خواندن و نوشتن در مورد متون مقدس نیز برای زنان دردسرساز می شود، حتی برای زنان فرماندهان که قدرتمندترین زنان هستند و نمونه اش را در فصل دوم سریال دیدیم، جایی که سرینا به خاطر زیر پا گذاشتن این قانون اساسی و تلاش برای تغییر آن، در برابر کمیته ای از فرماندهان ارشد حاضر شده و در نهایت یک انگشتش را به خاطر خواندن آیه ای از کتاب مقدس با صدای بلند از دست می دهد.

در حالی که هیچ بهانه قابل قبولی برای این قانون در گیلیاد وحود ندارد، به نظر می رسد این قانون، تاکتیکی از جانب مردان حاکم در گیلیاد برای محدود کردن زنان و «نگه داشتن آن ها در جایگاه کنونی شان در خانه» باشد تا نتوانند به اسنادی دست پیدا کنند که بتوانند از آن ها علیه شوهران فرمانده شان استفاده نمایند.

۶- زنان باید استانداردهای مذهبی را رعایت نمایند

بنیادی ترین و اصلی ترین دلیل برقرار حکومیت گیلیاد، نیاز به بازگرداندن ارزش های مذهبی به جامعه بود که با گناهان هر روزه افراد به «فساد» کشیده شده بود. بدین ترتیب، همسران زن در گیلیاد باید بالاترین استانداردهای مذهبی را بر اساس قوانین و اصول تعیین شده توسط دولت گیلیاد رعایت نمایند. اما همزمان، این زنان باید زیاده روی ها و انحرافات شوهرانشان از این قوانین را ذیل اصول وفاداری و فرمانبرداری نادیده بگیرند. بر اساس قوانین مذهبی گیلیاد، همسران زن باید لباس های ساده پوشیده و تنها در فعالیت های زنانه شرکت کنند، میل به فرزندآوری و تربیت فرزند داشته و بر اساس قوانین گیلیاد با دیگر شهروندان بلندمرتبه کشور رفتار کرده و البته دائماً برای داشته هایشان دعا کرده و شکرگزار باشند.

۵- در صورت نابارور بودن باید یک ندیمه برای شوهرشان انتخاب کنند

یکی از نگرانی های اصلی سیاسی و اجتماعی-اقتصادی که گیلیاد در زمان تشکیل خود امیدوار بود آن را برطرف نماید معضل جهانی کاهش نرخ زاد و ولد بود در شرایطی که تعداد سقط جنین های ناخواسته یا بدنیا آمدن نوزادان ناقص به شدت افزایش یافته بود. گیلیاد با مقصر دانستن لاقیدی جنسی و دسترسی به داروهای ضدحاملگی و سقط جنین آزادانه، ایده سیستم ندیمگی را مطرح می کند که به زنان دستگیر شده ای مربوط می شود که در سن فرزندآوری بوده یا از قبل فرزند داشته و بارور بوده و تحت قانون جدید، به عنوان معشوقه در اختیار فرماندهان کشور جدید قرار می گیرند.

در سن باروری، همسران زن همچنان یک زندگی لاکچری را دارند، تا زمانی که به هر شکلی بتوانند صاحب فرزند شوند. برای کسانی که دیگر سن باروری شان گذشته و یائسه شده اند، یا زنانی که نابارور هستند، این زنان باید یک ندیمه مناسب برای شوهران فرمانده خود انتخاب کرده یا به داشتن آن رضایت بدهند تا همسرانشان بتوانند از طریق باردار کردنشان صاحب فرزند شوند. فرزند نداشتن در گیلیاد یک تابو است و به مثابه این است که زنان وظیفه خود را انجام نمی دهند و بدین ترتیب باید به ایده سیستم ندیمه داشتن رضایت دهند.

10 قانونی که زنان فرماندهان در سرگذشت ندیمه باید رعایت کنند

۴- نباید وارد گفتگوهای مردانه شوند

یک قانون غیررسمی و نانوشته دیگر در گیلیاد به جایگاه زنان در سیستم سیاسی کشور، حکمرانی و دیگر امور مهم اشاره دارد. با تسلط مردان بر سیستم حکمرانی و قانون گذاری گیلیاد، فرماندهان هر راهی که در آن زنان بتوانند حقوق بیشتری نسبت به آن ها داشته باشند را بسته اند، تا جایی که مخالفت کردن یا حتی صحبت کردن در مورد اموری که ذره ای «مردانگی» در خود داشت نیز طبیعتاً ممنوع بوده و تقبیح می شد. علیرغم همسران زن و خاله های بسیاری که نقش مهمی در تاسیس کشور گیلیاد داشتند- همانند سرینا جوی که کتاب مذهبی راست گرایانه او به نام «جایگاه زن» (A Woman’s Place) به مبنایی برای به انقیاد درآوردن زنان و بازنگری در نقش های مردان و زنان متناسب با کتاب مقدس شد- زنان خواسته ها و صدایشان را سرکوب کرده اند تا زندگی جدیدی با فرمانبرداری مطلق نسبت به شوهرانشان داشته و هر چیزی که حکومت از آن ها انتظار دارد را بدون مقاومت و اعتراض بپذیرند.

۳- همسران برای سرگرم کردن خود دو انتخاب دارند

بدنبال مستثنی شدن زنان از تصمیم گیری ها و بحث های سیاسی غیر از گفتگوهای شایعه گونه بین خودشان، همسران فرماندهان باید یک زندگی تکراری و کسل کننده داشته باشند. زنان آن ها حق ندارند کارهای روزمره خانه مانند پخت و پز و تمیز کردن و خرید و غیره را انجام دهند زیرا چنین کاری مناسب جایگاهشان نیست و به همین خاطر این کارها به عهده خدمتکارها (مارتاها) و ندیمه هاست. اگر زن مقامات ارشد گیلیاد فرزندی نداشته باشد، سطح استقلال و کنترل آن ها بر امور کاهش می یابد و باید وقتشان را به کارها و سرگرمی هایی اختصاص دهند که از لحاظ سنتی زنانه هستند، مانند باغبانی یا قلابدوزی. آن ها بدون همراهی شوهرانشان یا با هدفی غیر از زایمان ها یا امور مقدس دیگر، اجازه خروج از خانه را ندارند و بدین ترتیب در دیوارهای خانه هایشان زندانی هستند.

۲- زنان باید در هنگام برقراری رابطه جنسی شوهرانشان با ندیمه ها حضور داشته باشند

قطعاً ناخوشایندترین و منفورترین قانون در گیلیاد در مورد آماده سازی برای یک تجاوز ماهانه پرطمطراق به نام «مراسم» (Ceremony) است که در آن به امید فرزند دار شدن، فرماندهان در حضور همسرانشان با ندیمه ها رابطه جنسی برقرار می کنند. همانطور که گفته شد، همسران زن نیز باید در طول مراسم حضور داشته باشند، از لحظه قرائت آیاتی مرتبط از کتاب مقدس تا زمانی که رابطه جنسی صورت می گیرد، تا این مراسم بر طبق قوانین دینی گیلیاد انجام شده باشد زیرا در صورت عدم حضور همسران زن، در دسته تجاوز قرار خواهد گرفت.

در مراسم، زنان باید در قسمت بالای تخت نشسته و بدن ندیمه را بین پاهایشان قرار دهند، و به نشانه ارتباط عرفانی بین فرمانده، واسطه (vessel که همان ندیمه است) و خودشان، دست های ندیمه را بگیرند. این قانون توسط فرمانده پرایس پیشنهاد شده است، با این توضیح که حضور زنان از حس خشونت در رابطه جلوگیری کرده و باعث خواهد شد که این روابط جنسی ظاهراً خارج از ازدواج به چشم زنا در نظر گرفته نشده و تنها هدف آن ها بارداری ندیمه و فرزند آوری باشد.

۱- زنان باید با همسرانشان بمانند تا زمانی که مرگ آن ها را از هم جدا می کند

و در شرایط دشوار و سختگیرانه ای که زنان در گیلیاد تحت آن زندگی می کنند، آن ها حق برخورداری از آزادی های دنیای مدرن و به طور خاص حق طلاق گرفتن را ندارند. از آنجایی که ازدواج وظیفه مقدس زنان و مردان است، زنان مجبورند هر گونه خیانت، اذیت و آزار و قانون شکنی شوهرانشان را نادیده گرفته و برای حفظ ظاهر جامعه با آن کنار بیایند. به زنان القا می شود که شوهرانشان برای آن ها امنیت و پشتیبانی فراهم می کنند و در صورتی که از مرزهای تعیین شده عبور کنند، ندیمه یا مارتا شده یا به کلونی ها فرستاده شده و حتی اعدام خواهند شد. تنها در صورتی که شوهر آن ها بمیرد، این زنان می توانند با یک فرمانده جدید ازدواج کنند و مجرد ماندن یک زن در گیلیاد قانون شکنی و تابوست.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲۸ نظر

ورود

  • امیر آبان ۱۱, ۱۴۰۱

    شست و شوی مغزی میدونید به چی میگن؟
    به این سریال مزخرف که تمام دردش این بود که به جهان بگه: فمینیست عالیه.
    اصلا بزرگ ترین گروه تروریستی جهان چیه؟
    داعش؟ برو بابا.
    نازی ها؟ لطفا مسخرمون نکنید.
    فمینیست؟ بله قطعا فمینیست.
    یه چند تا شباهت داعش و نازی و فمینیست رو بررسی کنیم؟
    داعش میگه من باید روی همه چی تسلط داشته باشم؛ فمینیست رادیکال میگه باید تمامی ساختار های مردانه جهان ی جهان تخریب شن و زنان به قدرت برسند.
    نازی میگه یهود نباید زندگی کنه؛ فمینیست لزبینیسم میگه زنان جهان فقط دو دسته اند: زنان لگبت، زنان معمولی.
    زنان معمولی نباید با مردان ازدواج کنند و باید با هم ازدواج کنند.
    داعش می کشه تا به خداش برسه فمینیست می کشه (سقط جنین) تا … نمی دونم به چی برسه.
    اصلا کدوم جونوری حاضره بچه ای رو توی شکم مادر بکشه که اینها بهش افتخار می کنند؟ فقط توی پنجاه سال توی آمریکا با استناد به آمار فاکس نیوز ۶۴ میلیون بچه کشتن!
    داعش میگه هیچ دینی جز دین من قبول نیست؛ فمینیست آئتیست میگه اصلا خدایی وجود نداره و همه ی دین دار ها قصد بردگی کشیدن از زنان رو دارند (افکار نجسی که به ساخت این سریال آشغال منجر شده است.)
    می بینید؟ می بینید عزیزان؟
    هر زمینه ای رو که در نظر بگیرید فمینیست صد قدم وحشی تر از نازی و داعشه.
    داعش و نازی بدبخت کلا روی هم بیست میلیون آدم نکشتند.
    فمینیست فقط تو آمریکا طی یک ابرنسل کشی عظیم بیش از ۶۰ میلیون بچه رو کشته! وامصیبتا از اینکه توی کل جهان چند نفر رو کشته!
    یک روزی خواهد رسید که مردم جهان شانه به شانه هم و متحد همانطور که نازی و داعشی جماعت را پایین کشیدند این گروه تروریستی را منحل کرده و اثری ازش در هیچ جای جهان نخواهند گذاشت.

    • ناراتو آبان ۱۳, ۱۴۰۱

      شستشوی مغزیو که چهل اندی ساله داربم میبینیم، مارو نخندون
      بزرگترین گروه تروریستی جهانو هم که همه میشناسیم نخوا که اسمشو بگم
      خودتم که ماشالا داری در مورد فمنیست رادیکال افراطی حرف میزنی، خب پیرو هر عقیده ای اگه رادیکال افراطی باشه خیلی بد میشه. برو خود فمنیسم رو در موردش چهارتا کتاب درست بخون ببین چقدر دچار وحشت و انحراف ذهن شدی.
      آره اون روز میاد که ریشتونو از این خاک بکشیم بیرون چیزی نمونده

  • راوی آبان ۱۱, ۱۴۰۱

    فقط بیماری ای به نام “فمینیسم” می تونه یک ذهن رو اینقدر آلوده کنه که چنین هذیانهایی ازش خارج بشه. چه اون مارگارت آتوود و چه نویسندگان این سریال که هذیانهای آتوود رو به مرحله ای بالاتر بردند.
    برخلاف تمام ادعاهای تب آلود و پارانویایی فمینیستها هیچ وقت، چه در گذشته و چه اکنون، هیچ ظلم سیستماتیک و برنامه ریزی شده ای از طرف مردان به زنان وارد نشده. اگر شرایط زندگی سخت بوده یا هست برای هر دو جنسیت هست ولی به شکلهای مختلف. “مردسالاری” یک واژه تحریف شده زاییده ذهن فمینیستها است. در همه دوران چیزی که وجود داشته، داره و احتمالا خواهد داشت الیگارشی و توانگر سالاری است. اینکه جنسیت اون گروه اقلیت توانگر (قدرتمند و ثروتمند) تماما مرد یا زن یا حتی تعداد برابر از هردو جنس باشه هیچ تاثیری در شرایط گروه اکثریت (چه مرد و چه زن) نداره چرا که اصولا اونها که قدرت رو در دست دارند هیچگاه به فکر گروه اکثریت نبوده و نیستند.
    تغییراتی که در نقش زنان طی ۱۵۰ سال گذشته دیده ایم (مثل ورود بیشتر به بازار کار) ناشی از ساده تر شدن فیزیکی بسیاری از کارها، پیشرفت پزشکی و کاهش خطرات بارداری و زایمان، فرصت سوء استفاده سرمایه داران از نیروی کار ارزان تر و وقوع دو جنگ جهانی بوده و بطور طبیعی اتفاق می افتاده. دخالت فمینیسم و سیاستمدارانی که از فمینیسم بهره برده اند تنها باعث بوجود آمدن اختلال در این روند طبیعی (مثلا اجبار به ورود زنان به برخی حوزه ها که علاقه چندانی به آن ندارند) شده و برخلاف ادعای اونها کمکی به این روند طبیعی و بهبود شرایط زنان نکرده.

    • نیکا آبان ۱۵, ۱۴۰۱

      فمینیسم؟ پس یچیزی شنیدی فقط. میبینم که فمینیسم لرزه در استخوان هاتون انداخته. آره جون خودت حرف زدن از طرف زنان در حالتی که یک مردی و ادعا کردن از جای گرم خیلی آسونه. اگه دختر بودی و زن بودی و در ایران زندگیت حروم و در بند یه تعداد قوانین سفت و سخت مردسالارانه پایمال و نابود میشد، و مثل یک مرد، آزاد نمیبودی و هر غلطی که دلت میخواست به اسم طبیعت مرد نمیکردی، خفه میشدی و دیگه حرف نمیزدی

  • pejman آبان ۱۲, ۱۴۰۱

    سلام بچه ها، برای منی که ۵۰۰ تا سریال تو این ۲۰ سال دیدم و میتونم یجورایی قضاوت کنم ، زیباترین و تکان دهنده ترین سریال زندگیم بود. به این نظرات مردسالارانه و حکومت زده توجه نکنین اینها از افشای حقیقت میترسن . خودتون سریالو ببینید و به هیچ دلیلی از دستش ندید

  • وطن پرست آبان ۱۲, ۱۴۰۱

    دم روزیاتو گرم که آزاد مینویسه. هر کی این سریالو ببینه دیگه آدم سابق نمیشه .نظرات ابن سایبریارو که میخونم حالم از اینکه با اینا تو یه جامعه زندگی میکنم بهم میخوره چقدر تعصب آخه به چه قیمتی ناموسا اینا همون گیلیاد هستن.

    • حقیقت آبان ۱۳, ۱۴۰۱

      خیلی احمقی اگر انتقاد از فمینیسم رو معادل سایبری بودن و طرفدار حکومت بودن می دونی. یعنی اینقدر رسانه های فمینیستی شستشوی ذهنی دادنت که از واقعیت کلا پرتی. برو ببین توی کشورهای غربی و دموکرات نظر مردان و حتی بسیاری از زنان در رابطه با فمینیسم چیه. فمینیسم تبدیل شده به یک ایدئولوژی به شدت نفرت پراکن، جنسیت زده و مرد ستیز (هر چند از ابتدا هم بوده ولی اثراتش رو کسی جدی نمی گرفت). برو ببین توی توییتر فمینیستها چطور با نفرت اعلام می کنند “همه مردان رو بکشید” (#KAM) و حتی پستهاشون حذف هم نمیشه. برو ببین چرا در هیچکدوم از این کشورهای آزاد و دموکرات هیچ سازمانی برای مقابله با خشونت علیه مردان وجود نداره در حالیکه طبق آمار رسمی خودشون (بدون احتساب بسیاری از مردان که صداشون هیچوقت شنیده نمی شنوه) بیش از یک سوم موارد خشونت از طرف زنان به مردان صورت میگیره. برو ببین چرا در قوانین بسیاری از این کشورها تجاوز زنان به مردان کلا تعریف نشده است. برو ببین چند درصد مردان طلاق گرفته حتی اجازه دیدار با فرزندانشون رو ندارند در حالیکه طبق حکم دادگاه ملزم به پرداخت مقرری هستند. برو ببین چند درصد خودکشی ها در این کشورها مربوط به مردان هست. برو ببین چند درصد مرگ و میرهای حین کار مربوط به مردان هست. تا شب می تونم این لیست رو ادامه بدم هرچند امثال تو هیچوقت نمی فهمید و به نفرت پراکنی تون ادامه خواهید داد. اسم خودت رو هم گذاشتی “وطن پرست” درحالیکه باید میگذاشتی “زن پرست”. ما هم از اینکه مجبوریم کنار امثال تو در این جامعه زندگی کنیم حالمون بهم می خوره.

      • ناراتو آبان ۱۳, ۱۴۰۱

        تو چی هستی؟ یه فحاش که از بیداری و آگاهی و حق طلبی زنان به وحشت افتاده. اگه از فمنیسم اینقدر بیزاری و در حمله و تخریبش میای طومار مینویسی، چرا از منیسم(مردسالاری) که عمری تو جامعه و حکومت آرمانی و امام زمانیت، جلوی چشات اتفاق افتاده هیچ حرفی نزدی و لال موندی؟
        بر حسب کدوم آمار بفهمم (نظر مردان و حتی بسیاری از زنان در رابطه با فمینیسم) چیه که جنابعالی فهمیدی؟
        اینو نمیتونی بفهمی که یک عقیده رو نباید با تندروهاش قضاوت کرد؟ خوبه من تو بچه مسلمون رو با داعش یکی کنم؟ خوشت میاد؟ که تو میای فمنیسم افراطی رادیکالو با اصل فمنیسم یکی میکنی و اینطوری از سر خصم هجوم میبری؟
        خب بچه ی خوب، خودت میگی یک سوم خشونت از طرف زنان به مردان هست، با حرف تو حساب کنبم، این یعنی دو سوم خشونت از طرف مردان به زنان اتفاق میفته و این با هدفت منافات داره!
        تجاوز زن به مرد؟! بله فراوان شنیده ایم! اگه از بیولوژی و هورمون ها و تفاوت های اساسی بین دو جنس تحصیلاتی داشتی و چیزی حالیت بود، میفهمیدی این مسخره بازی و جوکی بیش نیست که مردسالارهایی مثل تو بوجودش آوردن
        اینکه در طول تاریخ، تقریبا همه ی منصب ها و مقام ها، قوانین سیاسی، قوانین دینی!، قوانین اجتماعی و قواعد فرهنگی و چهارچوب عرف و سنت ها، [توسط] مردان و به [نفع] مردان نوشته و ایجاد، و مقام ها توسطشان اشغال شده، و حتی امروزه هم ناعدالتی بین جنسیت در مقدار دستمزد، فرصت برای ارتقا مقام، پست های مهم مثل ریاست جمهوری یا پایین تر و غیره و غیره حتی در کشورهای پیشرفته و دموکراتیک جهان وجود داره(تو کشورهای دیگه که بیداد میکنه..)، اینا همش الکیه اره؟. اینکه زنان یک عمر در تاریخ حجاب بر سر کردن و حق رابطه جنسی آزاد نداشتن مگه نه اسمشون میشد …و فاحشه، در صورتی که خودتم میدونی اکثریت مردان اینکارو راحت و بدون ترس میکنن و هیچ برچسبی بهشون نمیچسبه و اسمشون میشه زرنگ و جوون، اینکه عمری زن ها رو کتک زدن و زنان زیر خشم مردان مثل کارخونه بچه تولید و بزرگ کردن و استعدادهاشون تو خونه از بین رفته، و جاهای زیادی علاوه بر کار کمرشکن خونه، بیرون تو زمین های کشاورزی هم پا به پای مردان کار کردن و غیره. و تقریبا همیشه این مردها بودن و هستن که به زنانشون خیانت میکنن، چون فقط دنبال … هستن. اینا اصلا مهم نیست نه؟ اینکه زنان رو به خیلی جاها راه نمیدادن و هنوزم در کشورهای همسایه میبینیم زن بدون اجازه شوهر خیلی کارها نمیتونه بکنه، یا فرزندی که مادر بوجود آورده، بدنیا آورده و با خون دل بزرگش کرده رو باید پدر اجازه ی ازدواج بده بهش!
        باشه برادر شما راس میگی، دو روز عمره هممون که بالاخره قراره بریم زیر خاک، بخاطر دو روز دنیا و پول و منفعت تعصب نباف و چشم به واقعیت نبند

        • حقیقت آبان ۱۳, ۱۴۰۱

          این همه آسمون و ریسمون بهم بافتی ولی دریغ از یک حرف منطقی. من نه مسلمونم و نه مثل تو بچه.
          خزعبلات و دروغهای فمینیستی رو که شب و روز داریم از همه رسانه ها می شنویم. تکرار کردنش فقط به درد امثال خودت میخوره. این شما فمینیستها هستید که از آگاهی مردان و زنان می ترسید. از اینکه مردم ذات ایدئولوژی فمینیسم رو بفهمند می ترسید. از اینکه دروغ بودن “مردسالاری” که باهاش هر حرکت جنسیت زده و ضد مردی که دلتون می خواد انجام میدید معلوم بشه وحشت دارید.
          هیچ وقت در طول تاریخ قوانین به نفع مردان نبوده. هیچ وقت در طول تاریخ زنان توسط مردان سرکوب نشده اند و مورد ظلم قرار نگرفته اند. همگی چه زن و چه مرد توسط حاکمان و پادشاهان و قدرتمندان مورد ظلم قرار گرفتند و هنوز هم می گیرند. این دروغ رو که مردان بطور عام زنان رو مورد ظلم و سرکوب قرار دادند فمینیستها با همین فیلمها و سریالهای خوش آب و رنگشون توی کله امثال تو کردند. اون زمانی که زنها توی خونه ها بچه می آوردند مردها توی بدترین شرایط مشغول انجام کارهای فیزیکی ای بودند که حتی اکثر مردهای امروزی هم براشون قابل تصور نیست. اون زمانیکه مکتشفین و مخترعین مرد جونشون رو برای یک کشف و اختراع به خطر می انداختند زنان راحتی خونه و پرهیز از ریسک و خطر رو انتخاب کرده بودند. (همین ماری کوری که در قرن بیستم هم بود جونش رو به خاطر کارهای علمیش از دست داد. می تونم صدها دانشمند رو نام ببرم که به خاطر کارهاشون سخت ترین زندگی رو داشتند) به محض پیشرفت تکنولوژی و غیر فیزیکی تر شدن کارها زنان هم وارد بازار کار و علم شدند و به جز اندک مقاومتی که برای هر تغییری طبیعیه با مخالفتی از جانب مردان مواجه نشدند. در مورد حق رای، حق مالکیت و … هم به همین شکل بوده. با فاصله اندکی پس از اینکه زنها با اختیار خودشون وارد جامعه شدند و مسئولیتهای مدنی رو به عهده گرفتند تمام این حقوق رو هم بدست آوردند. سایر دروغها مثل تفاوت دستمزد واقعا اینقدر پاسخ داده شده که اگر اندک فهم و درکی بود دوباره تکرار نمی کردید. طبق آمار تنها علل تفاوت دستمزد ساعت کاری کمتر زنان، مرخصی بیشتر و قبول اختیاری کارهایی با دستمزد کمتر از نرخ معمول توسط اونها هست. مثل همیشه شما فمینیستها فقط با میانگین گرفتن دستمزد زنان و مردان ادعا می کنید زنان مورد ظلم قرار گرفته اند بدون اینکه علل و عوامل این تفاوت میانگین دستمزد رو بیان کنید. حوصله خوندن کامل طوماری که نوشتی رو نداشتم ولی مطمئن بودم این دروغها توی حرفهات هست چون مغز شما فمینیستها (مثل پیروان هر ایدئولوژی دیگه) مثل یک نواره که فقط چیزهایی رو که توش پر کردند تکرار میکنه.
          بعلاوه تمام این صحبتها حتی در کشورهای بدوی ای مثل ایران نهایتا مربوط به ۶۰-۷۰ سال پیشه چه ارتباطی داره به الان؟ این حرکتهای ضد مردی که گفتم مربوط به تعداد انگشت شمار فمینیستها نیست بلکه جمعیت غالبشون رفتار و بیانشون همینطوره (چه
          فمینیستهای شاخص ایرانی مثل نسرین افضلی و چه هزاران فمینیست شاخص خارجی حرفهاشون پر از مردستیزیه). خودت هم نمونه ای از این جماعت هستی. مغلطه اسکاتلندی واقعی هم دیگه خیلی نخ نما شده. وقتی از یک مسلمون می پرسند میگه داعشیها مسلمون واقعی نیستند. از یک کمونیست می پرسند میگه استالین کمونیست واقعی نبود. از فمینیست می پرسند میگه اینهایی که آرزوی مرگ مردان رو دارند فمینیست واقعی نیستند.
          من اگر به برابری زن و مرد معتقد نبودم هیچوقت خودم رو نه درگیر جواب دادن به فمینیستهای مردستیزی مثل تو می کردم و نه در مقابل زن ستیزان می ایستادم.

          • سرمدی آبان ۱۳, ۱۴۰۱

            با حرفهات موافقم. به قول شیخ بهایی «در خانه اگر کس است، یک حرف بس است» بحث کردن با کسانیکه تلاش زیادی در نفهمیدن دارند هیچ فایده ای ندارد. صحبتهای این روزها باعث شده یک عده رو جو حقوق زنان بگیره و خیال کنند باید حق شون رو از حلقوم مردان بیرون بکشند. در حالیکه درک نمی کنند کسانیکه حق آنها رو خوردند حق مردان این سرزمین رو هم خوردند (اگر بیشتر نه مسلما کمتر هم نه)، حق حیوانات و گیاهان و آب و خاک این سرزمین رو هم خوردند. به جای دشمنی کردن با همدیگر و برچسب زدن به هم بهتره علیه دشمن مشترک متحد بشیم.

          • ناراتو آبان ۱۴, ۱۴۰۱

            ولی من برعکس تو، همه ی نظرت رو با حوصله و دقت خوندم، حداقل بخاطر وقتی که صرف کردی و اطلاعاتتو با عشق (یا شاید نفرت) به اشتراک گذاشتی. حرف منطقی که بود کم لطفی میکنی. همین نخوندن کامل نظر من قسمتیش بخاطر تعصب و بستن گوش ها و چشم ها به روی مخالفه. قسمتیش هم بخاطر خستگی میدونم.. من طالب حقیقتم و از مطالب شما هم یاد گرفتم. من هم بدنبال عدالت جنسیتی(به عنوان یکی از شاخه های عدالت) هستم و از افراط و تفریط در این مورد و هر موردی بیزارم. واقعیتش حوصله ی نوشتن ندارم مگر نه یکسال میتونم این بحث رو ادامه بدم و جواب بدم تا هر دو به سمت جهان بینی درست تر حرکت کنیم. ولی امیدوارم من و شما هرگز نظر دیگری رو ایگنور نکنیم و نادیده نگیریم مگر نه پیشرفت نمیکنیم و ممکنه دچار تعصب بشیم و در اتاق پژواک خودمون گیر کنیم. از فحش دادن برحذر باشیم و احترام بزاریم و دشمنی نکنیم. چون زمین و زمان دشمن ماست.. میدونی که…… و ما مشتاقان حقیقت تنها و تنها دوستان همیم. امیدوارم خشم امثال منو درک کنی. موفق باشی. تا بعد دوست من..

        • امیر آبان ۱۴, ۱۴۰۱

          آمپر جنسی شما خیلی زده بالا! که دردت داشتن رابطه آزاد جنسی هست.
          کاش یکم ذهنتون از زیرشکم خارج شه و ببینید فمینیست چه کوفتیه.
          شهوت چشماتون رو در مقابل حقایق فمینیست کور کرده.

          • مصطفی آبان ۱۴, ۱۴۰۱

            نچ، دیگه این برچسب ها نمیچسبه. آلت های سرگردانی چون شما هستند که همه رو مثل خودشون میپندارن. این برای همه ثابت شده که شما از همه فیوز پریده ترید برادر. حیف نمیشه اینجا ر….د تو هیکلت مگر نه جوابتو میدادم

        • رامین آبان ۱۴, ۱۴۰۱

          تویی که در مورد عدم آزادی رابطه جنسی زنان در تاریخ نوشتی اگر اندکی اطلاعات تاریخی عمومی و درک منطقی داشتی باید می‌دونستی که ابزارهای جلوگیری از بارداری طی قرن گذشته ابداع و متداول شده‌اند و همچنین با توجه به عدم پیشرفت پزشکی، نرخ مرگ و میر ناشی از بارداری تا اوایل قرن بیستم بسیار زیاد بود و زنانی که روابط جنسی متعدد داشتند به ندرت به بیست و چند سالگی می رسیدند و علاوه بر این‌ها تا چند دهه قبل هیچ آزمایش مطمئن و قطعی‌ای برای اینکه مشخص بشه پدر بیولوژیک یک بچه چه کسی هست و چه کسی باید مسئولیت تامین خورد و خوراک و مایحتاج زندگی یک کودک رو به‌عهده بگیره وجود نداشت. با چنین شرایطی طبیعیه که بشر به این سمت بره که چارچوب‌ها و هنجارهای اجتماعی رو بر‌مبنای کنترل روابط جنسی زنان (و حتی مردان) قرار بده وگرنه جوامع و تمدن بشری اصلا امکان شکل‌گیری نداشتند. این چارچوب‌ها و هنجارها رو نه مردان بلکه هر دو جنسیت و برای بقای خودشون و جامعه‌شون وضع کردند. متاسفانه فمینیسم همواره تلاش داشته مسائل رو به شکلی بیان کنه که با تحریک احساسات زنان اون‌ها رو متقاعد کنه که مردان دشمنان قسم خورده و شماره یک اون‌ها بوده و هستند. موارد زیاد دیگری هم از نقش شرایط تاریخی و فیزیولوژی متفاوت زنان که عامل اصلی شکل گیری شرایط زنان در گذشته و حال بوده وجود داره که فمینیسم یکسره اون‌ها رو نادیده می‌گیره و فقط مردان رو عامل تمام سختی‌ها و ناراحتی‌های زنان معرفی می‌کنه. به کرات در صحبت‌های افراد فمینیست دیدم که حتی ناراحتی‌های جسمی طبیعی ناشی از پریود و بارداری رو هم مقصرش رو مردان عنوان می‌کنند و به دنبال انتقام از اون‌ها هستند.

  • مهسا آبان ۱۲, ۱۴۰۱

    کاش میشد این سریالو بدی همه ببینن من از دنیای سریال دانلود کردم با وضعیت نت تهران از هیچا نمیشد دان کرد

  • مرتضی آبان ۱۲, ۱۴۰۱

    این سریال به شدت فرهنگ مرد ستیزی رو تبلیغ می کنه و جوری القا می کنه که اگه ذات واقعی مردها همینه
    گول این سریال رو نخورید فیمینیسم سال هاست از مسیر اصلی خودش خارج شده و تبدیل شده به منبعی برای نفرت پراکنی علیه مردان
    به جاش سعی کنید آثار فاخر رو دنبال کنید نه این آثار زباله

    • عاریایی آبان ۱۳, ۱۴۰۱

      باشه سایبری

      • ضد مردستیزی آبان ۱۳, ۱۴۰۱

        فمینیست بدبخت. شما فمینیستها و این حکومت لنگه همدیگه هستید. هرکی حرفی برخلاف عقایدتون بزنه خفه اش می کنید. اونها برچسب محارب و ضد دین میزنند شما برچسب سایبری و مردسالار. این خاصیت ایدئولوژیهاست که تحمل حرف مخالف رو ندارند.

        • ناراتو آبان ۱۳, ۱۴۰۱

          خودتم که برچسب زدی! ضد و نقیض یعنی همین
          ماها نهایت نتونیم عقیده مخالفو تحمل کنیم، شما ها که مخالفو دار میزنین چی میگین

    • ناراتو آبان ۱۳, ۱۴۰۱

      آثار فاخر مثل تولیدات استفراغی صدا سیمای میلی و صنعت هرزه نگاری سینمای رانتی و مافیایی ایران ،اوکی

  • famile door آبان ۱۳, ۱۴۰۱

    من فقط اینو میدونم این تاریخ. جنایت بارو مردا ساختن و تصمیمشو گرفتن و زنا تا یکی دو قرن اخیر تو اکثر جاهای دنیا تقریبن هیچ نقشی تو تاریخ و سرنوشتشون نداشتن و تابع محض مردا بودن و فقط کار م یکردن و بچه بزرگ میکردن جنبش فمنیسم هم بهمین خاطر به وجود آمد تا یک نقطه پایانی به این تبعیض جنایت بار و زورگویی و تعرض جنس مرد باشه

    • سرمدی آبان ۱۳, ۱۴۰۱

      اولا اگر تاریخ به قول تو جنایت بار رو مردان ساختند تمام این پیشرفت و تکنولوژی و فرهنگ رو هم مردان ساختند. دوما زنها خودشون نخواستند نقش بیشتری در ساخت تمدن بشری ایفا کنند. دوستمون کاملا درست گفت زنان تا سالها که پیشرفت بشر همراه با سختی و به خطر انداختن جانشون بود ترجیح دادند توی خانه بمانند و ریسک نکنند. به محض اینکه کارها خطرش از بین رفت و می توانستند به راحتی و بدون به خطر انداختن جانشون وارد معرکه بشن یک دفعه انگار ارث پدری شون رو طلب داشتند هجوم آوردند و مردان رو متهم کردن که شما نگذاشتید ما نقش بیشتری داشته باشیم وگرنه ال و بل می کردیم. والا مردان هم حرفی نداشتند و ندارند. خیلی هم خوشحال میشیم که زنان مسئولیت بیشتری قبول کنند و نقش بیشتری در جامعه داشته باشند. ولی متاسفانه راه و روشی که فمینیسم پیش گرفته بستن شمشیر از رو و گرفتن انگشت اتهام به سوی مردان هست. همین الانش هم فمینیستها هیچ وقت نمیان بگن چرا هنوز تقریبا تمام کارگران معدن مرد هستند. نمیگن چرا هنوز اکثر سربازانی که به مناطق جنگی اعزام میشن مرد هستند. فقط میان دست میگذارند روی شغلهای مدیریتی و مقامات ارشد دولتی و اونجا خواستار سهمیه بندی جنسیتی برای بیشتر شدن تعداد زنان هستند. از همین حرف زدن تو هم طرز تفکر فمینیستی کاملا مشخصه. زورگویی و تعرض جنس مرد؟! واقعا متاسفم براتون.

      • شاکی آبان ۱۵, ۱۴۰۱

        نه بابا؟! وقتی کل جامعه دست مردها بوده باشه معلومه که زن از ایفای نقش در پیشرفت و تکنولوژی محروم میمونه! داری افتخار میکنی به این جنایت؟؟!! فرهنگو مردا ساختن؟ فرهنگ خشونت و جنگ و وحشیگری و غارت و اعدام و د.ین و تبهکاری و جنایت و خیانت و آدمکشی و استبداد منظورته؟ یا چیزای دیگه که اینجا جاش نیست بگم؟
        زنا خودشون نخواستند نقش بیشتری در ساخت تمدن بشری ایفا کنند؟ کجا و چطوری این گزاف گویی هارو تو مغز پوسیده ی متحجرت چپوندن ؟ حیف صد حیف که فعلا زبونمون کوتاهه ولی عیب نداره آزادی که رسید حرف میزنیم

  • امیر آبان ۱۳, ۱۴۰۱

    !Kill All Men# یا #همه ی مردان را بکشید!
    یک هشتگ فمینیستی است که از گوگل تا توئیتر و اینستاگرام همه جا حضور دارد.
    #غرب وحشی
    #با فمینیسم واقعی آشنا شوید.
    به واقعیت خوش آمدید.

    • شاکی آبان ۱۵, ۱۴۰۱

      !kill Israel#
      یک شعار منیستی حک…. اس…. جه….. تر…. است که نزدیک نیم قرنه به بهانه ی این شعار یک کشورو تا ته چاپیدن و هنوز عده ای سر در کاسه توالت
      #شرق اهلی
      #با منیسم واقعی آشنا شوید
      به تحریف واقعیت خوش آمدید

  • برای ایران آبان ۱۴, ۱۴۰۱

    سلام به نویسندهای دوست داشتنی روزیاتو و جمع دوستان. خوندن نظرات در کنار تاسف نسبت به بعضی از کاربران که خیلی راحت فحش میدن و برچسب میزنن و حرفهای نخ نما و ویروسی حاکمیت رو تکرار میکنن، در کل خوشحالم کرد. اینکه هموطنان چقدر آگاه تر از گذشته هستن و دارن در مورد موضوعات حساس و پیچیده ای بحث میکنن . اما لطفا به دو تا نکته توجه بشه:

    ۱- از هیچ جنسی طرفداری نکنیم. هر دو توسط حاکمان و قلدران و الیگارش های تاریخ ظلم دیده اند ولی خب زنان در مجموع از های بیشتری ستم دیده اند، از واقعیت نگذریم.

    ۲- این سریال موضوعش بسیار فراتر از فمنیسم هست. واقعا تعجب میکنم کسی با دیدن دو قسمت بیاد اینجا کل سریالو که حدود ۵۰ قسمته قضاوت کنه. مخصوصا تا نیمه های فصل ۳ اصلا اونطور نیست که میگید. واقعا عجیبه. مسائل شدیدا عمیق و فوق‌العاده ای در این سریال وجود داره که دیدنش برا همه واجبه و کسایی که فقط فمنیسم رو دیده اند، بهتره بگم سریالو اصلن ندیدن.
    یک دلیل این که:
    از طرفی زن های ظالم و پلید، و از طرف دیگر مردان درستکار و دوست داشتنی زیادی در این سریال وجود دارند. اگر حرف شما درست است و این سریال فمنیسم رادیکال رو ترویج میکنه، که نباید اینطور بود. واقعا این قضاوت شما از سر نفرت هست، نه چیز دیگر. برید حداقل تا نیمه های فصل ۳ این اثر زیبا و شاهکار رو ببینید بعد قضاوت با شما

  • آزاد آبان ۱۵, ۱۴۰۱

    هشداااااااااااار
    اونایی که کل این سریال رو در فمنیسم خلاصه میکنن، احساس میکنم خیلی از مفاهیم خارق‌العاده ی این سریال و افشای طرز کار گیلیاد و شبه گیلیاد ها وحشت دارن. اینطور نیست ؟ :))