یک مرد بریتانیایی خطرناک ترین گیاه جهان معروف به گیاه خودکشی یا گیمپی-گیمپی (Gympie-Gympie) را پرورش داده است. در صورت تماس با این گیاه، فرد احساس می کند با اسید داغ سوخته و همزمان دچار برق گرفتگی شده است.
دنیل املین جونز ۴۹ ساله، تصمیم گرفت گیمپی-گیمپی را در خانه خود در قفسی که روی آن علامت خطر نصب کرده است پرورش دهد. این گیاه که با نام علمی Dendrocnide Moroides نامیده می شود، می تواند قربانیان خود را اگر موهای سوزاننده آن از روی پوستشان پاک نشود، برای بیش از یک سال شکنجه کند. این گیاه حتی در برخی موارد منجر به خودکشی می شود.
گزارش شده است که یک مرد پس از استفاده از برگ این گیاه به عنوان دستمال توالت، به دلیل درد دیوانه شده و خود را با شلیک گلوله کشته است.
گیمپی-گیمپی بیشتر به جنگل های بارانی استوایی شمال شرقی استرالیا و مالزی محدود می شود. این گیاه می تواند تا ۴.۵ متر ارتفاع داشته باشد، اما معمولاً تا حدود ۹۰ سانت رشد می کند. عوارض جانبی این گیاه، حتی باعث شده است که برخی از محققان مطالعه بر روی آن را کنار بگذارند.
آقای املین جونز که یک معلم آنلاین از آکسفورد است، گفت که او به این خاطر که از پرورش شمعدانی خسته شده است و می خواهد کمی هیجان به سرگرمی باغبانی خود اضافه کند، خطرناک ترین گیاه جهان را پرورش داده است.
او گفت: «من بذرهایم را از یک شرکت در استرالیا گرفتم، چیزی حدود ۶۰ دلار استرالیا قیمت داشت، بنابراین ارزان نبود. من اینها را در بهار کاشتم و رشد آنها چند ماه طول کشیده است. بر اساس اطلاعات اینترنت، ظاهراً بومیان از آن برای کمک به درمان آرتریت استفاده می کردند. من نمی دانم که چقدر درست است، یا چگونه کار می کند.»
این معلم قبلاً چند بار در معرض خطر این گیاه قرار گرفته است. او گفت: «من کمی از پشت دستکش های بلندم با آن تماس داشتم و باید بگویم خیلی افتضاح نبود. من اسید کلریدریک ۳ درصد دارم که با استفاده از آن، ناحیه ای که با گیاه تماس یافته بود را به مدت ۱۵ دقیقه خیس کردم تا نیش ها را کاهش دهد. خیلی خفیف بود، راستش خیلی آزارم نداد.»
اگر گیمپی-گیمپی را لمس کنید، سوزن های ریز مو مانند احساس سوزشی ایجاد می کنند که برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آینده تشدید می شود. این درد میتواند هفتهها یا حتی ماهها طول بکشد و باعث شود بیماران از شدت درد نتوانند بخوابند. کسانی که گزیده شده اند، درد را به عنوان بدترین چیز ممکن توصیف می کنند. قربانیان گزارش دادهاند که دچار عطسه، آلرژی، بثورات قرمز بزرگ و متورم شدن اندامهایشان شدهاند. در حالی که در برخی از موارد منجر به بستری شدن در بیمارستان می شود.
این گیاه زمانی در استرالیا کشف شد که اسب یک نقشه بردار جاده در سال ۱۸۶۶ نیش خورد، دیوانه شد و در عرض دو ساعت مرد.
گزارش شده است که محققان تسلیحات شیمیایی بریتانیایی، کارخانه ای را برای استفاده از این گیاه، به عنوان یک سلاح بیولوژیکی بالقوه ارزیابی کرده اند. در سال ۱۹۶۸، بنا به گزارش ها، مؤسسه دفاع شیمیایی پورتون داون با یک پروفسور استرالیایی تماس گرفت تا ببیند آیا می توان از این گیاه به عنوان یک سلاح شیمیایی استفاده کرد یا نه.
بیشتر بخوانید:
کشاورزی زیر دریا با «باغ نمو»؛ اولین باغ پرورش گیاه زیر دریای مدیترانه در عمق ۴.۵ متری
۶ نکته جالب و باور نکردنی در مورد گیاه «حشیش» و استفاده های غیردودی آن
بدون نظر