ماجرای جلوگیری از خروج بهرام رادان از کشور در فرودگاه به روایت خودش + ویدیو

ماجرای جلوگیری از خروج بهرام رادان از کشور در فرودگاه به روایت خودش + ویدیو

بهرام رادان بازیگر معروف سینمای ایران شب گذشته از ممنوع الخروجی خود خبر داد. او با انتشار ویدیویی در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام این خبر را اعلام کرد.

رادان در ویدیویی که منتشر کرده می‌گوید روز جمعه ۱۳ آبان ۱۴۰۱ هنگامی که برای یک سفر چند روزه به خارج از کشور در فرودگاه حاضر شده بود، کمی پیش از پرواز از سوی دو جوان ۲۰ و چند ساله برگه ای دریافت کرد که در آن گفته شده بود اجازه خروج از کشور را ندارد. آقای رادان گفت این ماموران بدون آنکه کارت شناسایی و حکم قضایی نشان بدهند به او گفتند برای حل مشکلش باید به یکی از نهادها مراجعه کند.

ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟

رادان در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که سامانه‌ای به نام ثنا وجود دارد که با مراجعه به آن می‌توانید مطلع شوید که آیا ممنوع الخروج هستید یا خیر و می‌گوید بعد از این اتفاق به این سامانه مراجعه کرده و متوجه شده که هیچ‌گونه ممنوع الخروجی برایش ثبت نشده است.

بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی نیز شب گذشته در پستی در حساب توییتری خود خبر از ممنوع الخروجی بهرام رادان داد و از ممانعت از سفر آقای رادن تنها نیم ساعت پیش از پرواز نوشت.

ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟

رادان از زمان شروع اعتراضات اخیر بارها به‌طور مستقیم و غیرمستقیم از این موضوع حمایت و ناراحتی خود را از اتفاقات جاری در کشور ابراز کرده است.

پس از مرگ مهسا امینی دختر سقزی در پی بازداشت توسط گشت ارشاد و موج واکنش ها از سوی چهره های شناخته شده، تاکنون پاسپورت شمار زیادی از هنرمندان و ورزشکاران ازجمله همایون شجریان، سحر دولتشاهی، مانی حقیقی، مریم بوبانی، علی دایی و محمد موسوی توقیف شده است.

چطور بفهمیم ممنوع الخروج هستیم؟

کسانی که احتمال می‌دهند ممنوع الخروج باشند باید قبل از سفر خارجی، استعلام ممنوع الخروجی بگیرند. برای استعلام ممنوع الخروجی دو راه وجود دارد.

۱- سامانه «ثبت من»: برای اطلاع از ممنوع الخروجی‌ ها و رفع ممنوع الخروجی‌ های مربوط به پرونده‌های دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باید به سایت https://my.ssaa.ir/portal مراجعه کرد. البته باید توجه داشت که ممنوع الخروجی به سایر دلایل در این سامانه ثبت نمی‌شود.

به گفته ذبیح الله خداییان، رییس سازمان ثبت اسناد کشور بسیاری از ممنوع الخروجی‌ها در سامانه «ثبت من» موجود نیست و در صورتی که اشخاص فقط براساس پرونده‌های اجرایی ممنوع الخروج شده باشند، در این سامانه مطلع خواهند شد.

پس از مراجعه به این سایت افراد می‌توانند با کلیک روی گزینه «اجرای اسناد رسمی» و سپس انتخاب گزینه «استعلام ممنوع الخروجی» وضعیت خروج خود از کشور را بررسی کنند.

ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟
ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟

۲- اپلیکیشن «پلیس من»: همچنین امکان استعلام ممنوع الخروجی افراد به دلایلی مانند بدهی مالیاتی، دستور قضایی و… با استفاده از اپلیکیشن «پلیس من» فراهم است. با مراجعه به سایت اپلیکیشن «پلیس من» و دانلود اپلیکیشن همانطور که در تصاویری که در ادامه می‌بینید می‌توانید استعلام ممنوع الخروجی بگیرید.

پس از احراز هویت در این اپلیکیشن، کاربر می‌تواند با کلیک روی گزینه «گذرنامه» و سپس انتخاب گزینه «وضعیت خروج از کشور افراد دارای گذرنامه» و همچنین پرداخت هزینه، وضعیت ممنوع الخروجی و یا عدم آن را پیگیری کنند.

ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟
ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟
ماجرای ممنوع الخروج شدن بهرام رادان چیست؟ چطور بفهمیم ممنوع الخروج شده ایم؟

نکات مهم ممنوع الخروجی

ممنوعیت خروج از کشور دستور یا قراری است که از سوی مرجع قضایی و به دلیل تمهیدات خاص در دسترس بودن طرف اعمال می‌گردد و فرد ممنوع الخروج تا مدت اعتبار آن حق خروج از کشور را نخواهد داشت.

۱- نکته مهم این است که در خصوص دستور یا قرار بودن ممنوعیت خروج از کشور باید قائل به تفکیک شد.

۲- ماده ۱۸۸ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص دستور منع خروج متهم از کشور بیان می‌دارد تا هنگامی که قبل از اثبات جرم به متهم دسترسی حاصل نشده، بازپرس می‌تواند با توجه به اهمیت و ادله وقوع جرم، دستور منع خروج او را از کشور صادر کند.

۳- مدت اعتبار این دستور، شش ماه و قابل تمدید است. اعتبار قرار ممنوعیت خروج از کشور نیز شش ماه و قابل تمدید است. (قرار بعد از اثبات مجرمیت صادر می‌شود)

۴- در صورت حضور متهم در بازپرسی، صدور قرار موقوفی، ترک یا منع تعقیب، ممنوعیت خروج منتفی و مراتب بلافاصله به مراجع مربوطه اطلاع داده می‌شود و در صورت انقضای مدت، دستور منتفی می‌شود. (دستور قبل از اثبات مجرمیت صادر می‌شود.)

۵- ماده ۲۴۷ و ۲۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص ممنوعیت خروج از کشور بیان می‌دارد، بازپرس متناسب با جرم ارتکابی علاوه بر صدور قرار تأمینی می‌تواند قرار نظارت قضایی را که شامل یک یا چند مورد ذیل می‌شود برای مدن معینی صادر کند که یکی از این قرارهای نظارت قرار ممنوعیت خروج از کشور است که ظرف ۱۰ روز نیز قابل اعتراض در دادگاه صالح است. (بدوی و تجدید نظر)

۶- مراجع قضایی مکلفند در موارد قانونی پس از اتخاذ تصمیم بر ممنوعیت خروج از کشور، مراتب را به دادستانی کل کشور ارسال نمایند تا از آن طریق به مراجع ذیربط اعلام گردد.

۷- ماده ۵۰۹ قانون آیین دادرسی کیفری اشاره می‌کند که در صورت وقوع جرم هر گاه اقدامات قاضی اجرای احکام کیفری منتهی به دسترسی به محکوم علیه نشود و بیم فرار از کشور باشد، می‌تواند دستور منع خروج او را از کشور صادر کند. اما به محض حضور یا دستگیری او دستور لغو می‌گردد.(در مرحله اجرای حکم)

۸- اصولاً اشخاصی که محکومیت کیفری قطعی دارند و مجازات خود را نگذرانده‌اند ممنوع الخروج می‌باشند.

۹- رفع ممنوع الخروجی مشروط به انجام تعهد ار سوی فرد محکوم است. مثلا شوهری که به دلیل عدم پرداخت مهریه ممنوع الخروج شده است با پرداخت یا سپردن تأمین مناسب می‌تواند از آن رفع اثر نماید.

۱۰- در سایر موارد دادگاه و مراجع قضایی نیز نسبت به رفع دستور یا قرار ممنوعیت خروج از کشور اقدام می‌کنند. (ماده ۱۸۸ قانون آیین دادرسی کیفری)

یک نظر

ورود

  • مهدی آبان ۱۴, ۱۴۰۱

    ای ول پول مفت خوردند هار شدند