ایمپلنت مغزی ذهن خوانی که مرد کالیفرنیایی را بعد از ۱۶ سال به حرف آورد + ویدیو

ایمپلنت مغزی ذهن خوانی که مرد کالیفرنیایی را بعد از ۱۶ سال به حرف آورد + ویدیو

مرد ۳۶ ساله کالیفرنیایی، پس از اینکه در ۲۰ سالگی از گردن به پایین فلج شد با استفاده از ایمپلنت مغزی ذهن خوان توانست دوباره صحبت کند و به پزشکان خود گفت که از غذای بیمارستان متنفر است.

ایمپلنت مغزی ذهن خوان چیست؟

ایمپلنت مغزی ذهن خوان با دریافت سیگنال های الکتریکی ارسال شده توسط مغز به دستگاه صوتی هنگامی که بیمار سعی می کند کلمات را به زبان بیاورد کار می کند. یک کامپیوتر این ها سیگنال ها را به حروف ترجمه می کند و به کلمات و سپس جملات با سرعتی در حدود هفت کلمه در دقیقه بر صفحه نمایش ظاهر می شوند.

این بیمار ۳۶ ساله که با نام پانچو شناخته می‌شود، اولین کسی است که این دستگاه را آزمایش می‌کند. سازندگان آن امیدوارند ظرف یک دهه آینده آن را به طور گسترده‌تری عرضه کنند. دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند که می‌توان از آن برای افراد مبتلا به بیماری‌های دیگر از جمله فلج مغزی استفاده کرد.

ایمپلنت مغزی ذهن خوان چیست؟

پانچو در سن ۲۰ سالگی بر اثر سکته مغزی پونتین (pontine stroke) از گردن به پایین فلج شد، وضعیتی که در آن افراد فقط می توانند چشمان خود را حرکت دهند. گفته می شود که او از این دستگاه هیجان زده است و از آن برای گفتن اینکه از غذای بیمارستان متنفر است به محققان استفاده کرده است.
این دستگاه که شامل ۱۲۸ حسگر است، در سطح مغز و در زیر جمجمه کاشته می شود. برای استفاده از آن، بیمار سعی می کند کلمات رمزی از الفبای آوایی ناتو مانند آلفا، براوو، چارلی و دلتا را به زبان بیاورد.

ایمپلنت مغزی ذهن خوان چیست؟

برای مثال، برای گفتن کلمه گربه (Cat)، بیمار باید سعی کند کلمات Charlie-Alpha-Tango را به زبان بیاورد. سپس یک کامپیوتر این سیگنال ها را تجزیه و تحلیل می کند و آنها را به حرف خاصی که نشان می دهند ترجمه می کند. دانشمندان دریافتند که ترجمه هر حرف به طور متوسط ​​حدود دو ثانیه طول می کشد که معادل حدود ۲۹ کاراکتر در دقیقه یا هفت کلمه است.

ایمپلنت مغزی ذهن خوان چیست؟

حدود ۳۰ ثانیه برای گفتن جملاتی مانند «امروز چطوری؟» یا حدود ۱۰ ثانیه طول می کشد تا «سلام» را تایپ کند. در مجموع ۱,۰۰۰ کلمه توسط بیمار با کمک دستگاه هجی شده است، یعنی تقریبا ۸۵ درصد از کلماتی که هر روز به زبان انگلیسی استفاده می شود. دانشمندان گفته اند تعداد این کلمات را می توان تا ۹,۰۰۰ کلمه گسترش داد. کامپیوتر از هر ۱۶ حرف یک حرف اشتباه داشت.

شان متزگر، جراح مغز و اعصاب شرکت کننده در این مطالعه، گفت که بیمار از استفاده از این دستگاه بسیار لذت می برد زیرا می تواند به سرعت و به راحتی با ما ارتباط برقرار کند.

ایمپلنت مغزی ذهن خوان چیست؟

این بیمار قبلاً با استفاده از یک اشاره گر متصل به بالای کلاه بیسبال برای تایپ کلمات روی صفحه ارتباط برقرار می کرد. این الکترود در سال ۲۰۱۹ در مغز او کاشته شد و سپس دانشمندان آن را برای ترجمه امواج مغزی مختلف به حروف خاص آموزش دادند.

بیشتر بخوانید:

علائم سکته مغزی که دانستن آنها و اقدام فوری، از مرگ حتمی نجاتتان می‌دهد

زن متوفی در مراسم تشییع جنازه خود با عزاداران صحبت می کند + ویدیو

منبع: dailymail
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود