وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد که دو شرکت ابر آروان و فناوری های جهانی ابر آروان را به دلیل سانسور اینترنتی تحریم کرده است. خزانهداری آمریکا همچنین اعلام کرد که پویا پیرحسین لو و فرهاد فاطمی از بنیانگذاران و مدیران آروان کلاود را نیز در لیست تحریمهای خود قرار داده است. آروانکلاود شرکتی است با مسئولیت محدود که در دوبی ثبت شده و یکی از شعبههای شرکت ایرانی ابرآروان است.
در ۲۳ آبان ۱۴۰۱ بود اتحادیه اروپا ۳۲ فرد و نهاد ایرانی را به فهرست تحریم های خود اضافه کرد که نام ابر آروان نیز در آن به چشم میخورد؛ یک شرکت فناوری استارت آپی که پیش از این بارها به کمک به محدودسازی و فیلترینگ اینترنت توسط دولت متهم شده و این اتهامات را رد کرده است.
اتحادیه اروپا دلیل تحریم شرکت ابر آروان را حمایت از تلاش دولت برای کنترل اینترنت و ایفای نقش اساسی در پروژه های دولتی و وزارت ارتباطات به منظور ارائه اینترنت ملی در ایران عنوان کرده است.
واکنش ابر آروان به تحریم از سوی اتحادیه اروپا
پس از این اتفاق، شرکت ابرآروان با انتشار بیانیهای، این اتهامات را رد کرد. در این بیانیه آمده است:
در وضعیتی که در داخل کشور با انبوهی از مشکلات میجنگیم، بهت زدهایم که یک شرکت خصوصی ابری، به اشتباه به جای بانیان اصلی قطع و محدودسازی اینترنت آزاد معرفی میشود و هدف تحریم قرار میگیرد.
میپذیریم که در جنگ رسانهای در مقابل شایعهها و جعل واقعیت شکست خوردهایم و نتوانستهایم از حقانیت خود بهدرستی دفاع کنیم. اگرچه دشوار، تلاش خواهیم کرد راه جدیدی را برای اعاده حق بیابیم.
ابرآروان ضمن تاکید بر اینکه اتهامات نادرست از طریق رسانه های اجتماعی و خبرگزاری ها، بدون شواهد محکم، آن قدر تکرار شده که امروز مبنایی برای این تحریم ناعادلانه قرار گرفته است، اعلام کرد که همچنان بیش از پیش بر هدف اصلیاش یعنی توسعه محصولات ابری و سرویسدهی به مشتریان متمرکز خواهد ماند.
ابرآروان در فیلترینگ نقش دارد؟
اواخر مهرماه وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که سازمان امنیت و وزارت اقتصاد این کشور در حال بررسی همکاری یک شرکت آلمانی با جمهوری اسلامی ایران در اعمال محدودیت های اینترنت ایران هستند. پس از آن مجری یکی از برنامه های تلوزیونی آلمان ضمن تاکید بر این موضوع ادعا کرد شرکت ابرآروان با همکاری این شرکت آلمانی در یک ساختمان کوچک در شهر دوسلدورف آلمان این کار را انجام میدهد و در صورت اثبات این موضوع، دولت آلمان مسئله را به صورت کیفری پیگیری خواهد کرد.
آن زمان هم شرکت ابرآروان طی بیانهای اتهامات وارد شده علیه خود مبنی بر نقش داشتن در قطع، محدودیت و فیلترینگ اینترنت را رد کرد و گفت: «ابرآروان فقط و فقط زیرساخت ابری ارائه میدهد و این فناوری نه در ایران و نه در هیچ جای جهان نمیتواند نقشی در پروژههای محدودسازی یا مسدودسازی اینترنت داشته باشد.»
این شرکت همچنین در مقالهای مفصل به گفته خودش «پاسخی فنی» به ادعاهای نشریات آلمانی داد که در اینجا قابل مشاهده است.
چند هفته پیش گروه هکری انانیموس نیز اسنادی منتشر کرد که در آنها نشان داده میشد شرکت ابرآروان با دستور کمیته فیلترینگ جمهوری اسلامی، سایتهای مختلفی را مسدود کرده و حتی در یک مورد، فراتر از دستورِ داده شده، علاوه بر تارنمای یک سایت آی پی سرور آن را هم مسدود کرده بود.
ابرآروان در تاریخ ۲۹ مهر و با بالا گرفتن اتهامات علیه خود ضمن تکذیب دست داشتن در قطع و اعمال محدودیت در اینترنت، تاکید کرد که این موضوع را در دادگاه های بین المللی پیگیری میکند.
اما این اتهامات مربوط به این چند وقت اخیر نیستند و در سال ۹۸ نیز اتفاق مشابهی رخ داد و اتهاماتی به این شرکت مبنی بر همکاری در قطع اینترنت وارد شد که در آن زمان هم ابرآروان آنها را رد کرده بود.
درباره ابر آروان
ابر آروان سال ۱۳۹۴، در قالب یک استارت آپ ایرانی متولد شد تا به گفته خودش کمک کند جهان امنتر، سریعتر و در دسترستر باشد.
شرکت ابر آروان که خود را تنها عرضه کننده یکپارچه زیرساخت ابری در ایران معرفی میکند، شامل یک تیم ۲۰۰ نفره است که بخش بزرگی از کسب و کارهای آنلاین و وب سایت های ایرانی و خارجی از بستر ابری آن استفاده میکنند. بنا بر اعلام ابرآروان، بزرگترین شرکت های فعال در زمینه تجارت الکترونیک کشور، سازمان های دولتی، بانک ها، و خبرگزاری ها ازجمله استفادهکنندگان از خدمات این شرکت هستند که ازجمله آنها میتوان به مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی وزارتخانه ها، بانک های پاسارگارد، سامان، آینده، زرین پال، دیجی کالا، اسنپ، دیوار، علی بابا، نشان و … اشاره کرد.
مالک ابر آروان کیست؟
طبق آخرین تغییرات اعمال شده در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، اعضای هیئت مدیره شرکت نویان ابر آروان شامل دو شخص حقوقی با نام های شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان، شرکت زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان که هر دو از زیر مجوعه های بانک پاسارگاد محسوب میشوند، به همراه یک فرد حقیقی به نام پویا پیرحسینلو هستند.
با مطرح شدن اتهاماتی مبنی بر دست داشتن ابر آروان در محدود کردن اینترنت و اجرای طرح اینترنت ملی، پویا پیرحسینلو اوایل سال جاری در توییتر خود این ادعاها را رد کرد و طرح صیانت از فضای مجازی را تاسف بار خواند. او همچنین بارها تاکید کرده است که شرکتهای ابری مطلقا نمیتوانند تأثیری در محدودیت و مسدودیت های اینترنت داشته باشند.
ابر آروان اهداف بزرگی را برای خود تا پایان سال ۱۴۰۱ ترسیم کرده بود. به شکل مشخص فعالیت گسترده بینالمللی و همینطور راهاندازی دیتاسنترهای ابری بزرگ در ایران و حتی ورود به بازار بورس برخی از این برنامهها بودند.
به گزارش دیجیاتو، این شرکت در آخرین رویداد سوار ابرها که ۲۸ فروردین برگزار شد، از بزرگترین سرمایهگذاری تاریخ ایران در حوزه دیتاسنتر ابری در این شرکت و همچنین جذب سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومانی از فناپ و ارزشگذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی توسط این هلدینگ خبر داده بود.
محصول اصلی ابر آروان، CDN است. پویا پیرحسینلو مدیرعامل این شرکت در مهر ۱۴۰۰ در مصاحبهای به دیجیاتو گفته بود در ایران سهم کلودفلر از بازار CDN حدود ۷۰ درصد و سهم ابر آروان ۲۵ درصد است. او همچنین گفته بود ۹۵ درصد بازار ایران در اختیار کلودفلر و ابر آروان است.
در فروردین ۱۴۰۱ نیز آمارهای رسمی ابر آروان روی کدال منتشر شد. بررسی صورت های مالی یک سال گذشته ابر آروان حکایت از درآمد عملیاتی ۷۲ میلیارد تومانی و سود خالص ۲۱ میلیارد تومانی برای این شرکت داشت. دارایی های نامشهود این استارتاپ نیز حدود ۹۷ میلیارد تومان برآورد شده بود.
لعنت به این شرکت و بانیان و حامیان این شرکت که بر علیه مردم کار میکنن و تو سرکوب مردم نقش دارن
بترسید از روز قیامت و آه مظلوم که هیچکس از مردم نمیگذرن/ حتی این دنیا هم در عذاب خواهید بود
بی شرف نباشید
شما وما میدانیم که این بی ….وروسیاه های عرصه فناوری کثیف …همانند بانیان واربابانشان نان درخون مردم این سرزمین میزنند وهنوزهم باحرص وولع آن رامی بلعند ،شماوامثال شماچه وقیحانه زندگی کثیفی را زالو وار ازسرمیگذرانید.ننگ برشما…