در سال ۲۰۲۲، مقیاس پلتفرمهای مِتا هنوز به لطف دسترسی جهانی آنها غالب است، اما تعدادی از شبکه های اجتماعی کوچکتر برای گرفتن سهم بیشتری از بازار مبارزه میکنند.
در اینجا نگاهی به پلتفرم های محبوب، از بزرگترین تا کوچکترین پایگاه کاربر فعال آورده شده است:
در همین حال، در اینجا ۱۰ رسانه اجتماعی و پلت فرم پیام رسان برتر که توسط کاربران فعال ماهانه در دسترس عموم قرار دارد، آمده است:
یوتیوب تنها رقیب واقعی در مقیاس و دسترسی، مِتا است. مرکز محتوای ویدیویی آلفابت (Alphabet)، ماهانه بیش از دو میلیارد کاربر فعال دارد. تامین اقتصادی تولید کنندگان محتوا در یوتیوب، این پلتفرم را بیشتر به قلمرو رسانه های اجتماعی خالص سوق میدهد.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می شود، چین اکوسیستم خود را از پلتفرم های اجتماعی و پیام رسان های بزرگ دارد که بزرگترین آنها وی چت است.
تنها پلتفرم در بین ۲۰ پلتفرم برتر، که در ایالات متحده یا چین مستقر نیست، برنامه پیام رسان متمرکز بر حریم خصوصی، تلگرام است. این شرکت مستقر در دبی سابقه منحصر به فردی دارد. این شرکت پس از آن ایجاد شد که بنیانگذاران شبکه اجتماعی روسی VK پس از مقاومت در برابر فشار دولت برای انتشار دادههای کاربران این شبکه اجتماعی در اوکراین، این کشور را ترک کرد.
امروزه تعدادی پلتفرم کوچکتر با ویژگی هایی خاص نیز وجود دارند. برای مثال OnlyFans بر تولیدکنندگان محتوای بزرگسالان تمرکز دارد. Parler و Truth Social برای کاربرانی که خواهان محدودیت کمتری برای محتوایی که پست میکنند و می بینند، جذابیت دارد. BeReal قصد دارد با ترغیب کاربران با ارسال یک عکس در یک زمان تصادفی هر روز، لحظات معتبرتر و بدون ظاهرسازی را خلق کند.
مشکل بزرگ در متاورس کوچک
پس از جنجال هایی، زاکربرگ با تغییر نام کل شرکت خود به مِتا و تمرکز آن بر روی ایده رو به رشد متاورس، قمار چند میلیارد دلاری را انجام داد. بخشی از موفقیت کوتاه مدت مِتا به این بستگی دارد که هدست های واقعیت مجازی خود را به سرعت در اختیار کاربران قرار دهد. ارزان ترین هدست مِتا ۴۰۰ دلار است که می تواند در شرایط اقتصادی امروز فروش سختی داشته باشد.
البته، هنوز زود است که بفهمیم آیا قمار زاکربرگ نتیجه خواهد داد یا خیر. مثل همیشه، وقتی یک برنامه تجاری شروع به کار کرد و سودآور شد، همه اشتباهات بخشیده می شود.
توییتر تاریخچه پیچیده ای دارد
این شرکت در سایه رشد عظیم فیس بوک راه اندازی شد و با انتظاراتی مواجه شد که برآورده کردن آن دشوار بود. اگرچه توییتر مخاطبان درگیر و تأثیرگذاری دارد، اما کسب درآمد از آنها در سطح پلتفرم های مِتا موفق نشده است. معرفی توییتر آبی در سال ۲۰۲۱ در مقیاسی که شرکت امیدوار بود موفقیت آمیز نبود و اساساً به عنوان یک آزمایش شکست خورده در نظر گرفته شد.
علاوه بر این، توییتر، آهنربایی برای انتقاد و بحث پیرامون آزادی بیان گردیده، که علتش جایگاه مرکزی آن در گفتمان سیاسی است. این مسائل مستقیماً با فروش اخیر این شرکت به ایلان ماسک مرتبط است. در حال حاضر توییتر خود را در میان یک بازسازی داخلی جنجالی قرار داده است. اگر گزارشهای مربوط به دلارهای تبلیغاتی را باور کنیم، آینده یکی از تأثیرگذارترین پلتفرمهای رسانههای اجتماعی جهان میتواند در خطر باشد.
تیک تاک
رسانه های اجتماعی همیشه تحت سلطه فیس بوک و برنامه های مرتبط با آن بوده اند. وقتی یک رقیب جدید از راه می رسید، فیس بوک یا آن را به دست می آورد مانند اینستاگرام و واتس اپ، یا ویژگی های آن ها را از آن خود می کرد مانند اسنپ چت. اما تیک تاک اولین چالشی است که شتاب و رشد خود را حفظ کرده است، حتی اگر اینستاگرام ویژگی های بسیار مشابهی را ارائه کند.
تیک تاک همچنین یک مورد نادر از ورود یک محصول فناوری چینی به بازارهای غربی است. با این حال، برتری تیک تاک بدون بحث حرف و حدیث نیست. سوء ظن در مورد دسترسی چینی ها به داده های کاربران همچنان هم در ایالات متحده و هم در سایر بازارهای بزرگ سراسر جهان یک مسئله است. به عنوان مثال، تیک تاک از سال ۲۰۲۰ در هند ممنوع شده است. با وجود این بادهای مخالف، تیک تاک همچنان محبوبیت زیادی دارد.
شبکههای اجتماعی محلهمحور
در سالهای اخیر، شبکههای اجتماعی محلهمحور شکل گرفته و مورد توجه قرار گرفتهاند. NextDoor از ایده نامههای فیزیکی ارسال شده به آدرسهای مجاور برای افزایش رشد خود استفاده کرد، در حالی که Neighbors بر امنیت تکیه کرده است. اگرچه اعضای آن در مورد موضوعات مانند گربههای گمشده و محل پیدا کردن یک لولهکش خوب پست هایی میگذارند، اما جرم و جنایت نیز موضوعی رایج است.
برنامه هایی مانند Neighbors و Citizen تمرکز آشکار تری بر جرم و جنایت و ایمنی دارند. در حالی که رشد این برنامهها نشاندهنده علاقه آشکار به پیشگیری از جرم است، منتقدان خاطرنشان میکنند که وجود تجهیزات نظارت شخصی و انجمنهایی که صرفاً حول محور ایمنی عمومی ساخته شدهاند، فرهنگ سوء ظن را در جوامع ترویج میکنند.
این نوع شبکههای اجتماعی هنوز کاملاً جدید هستند، بنابراین باید دید که آیا آنها در جوامع خاص باقی میمانند یا به چیزی بزرگتر تبدیل میشوند.
سوال چند میلیارد دلاری این است که نارضایتی از پلتفرمهای بزرگ موقتی است، یا شبکههای نوظهوری مانند Mastodon یا BeReal و پیام رسان های جدید، به انتخاب اصلی برای کاربران آنلاین تبدیل خواهند شد. زمان همه چیز را روشن می کند.
بیشتر بخوانید:
محبوب ترین وب سایت ها جهان از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۲۲ + ویدیو
نتایج نظرسنجی جدید ایسپا از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در ایران
چرا اینقدر دروغ تحویل مردم میدهید؟
محبوب ترین ها در کل دنیا یکی روبیکا هستش و یکی هم سروش و لاغیر
زارت
البته از دره عقب صندلی وسط
خیلی کامل بود مرسی
اسم خیلیا رو نشنیده بودم حتی