ترک های‌ پوستی چرا ایجاد می‌شوند و چگونه آنها را از بین ببریم؟

ترک های‌ پوستی چرا ایجاد می‌شوند و چگونه آنها را از بین ببریم؟

ترک های پوستی یا استریا (Stretch Marks) خطوط اسکار مانندی هستند که زمانی که پوست به سرعت کشیده شده و منقبض می‌شود به وجود می‌آیند و بسیار شایع هستند. در واقع، آمارها نشان می‌دهد که ۹۰ درصد از مردم دارای ترک های پوستی هستند.

ترک های پوستی اغلب پس از بارداری، دوران بلوغ و نوسانات وزن ظاهر می‌شوند. این ترک‌ها کاملاً بی‌ضرر هستند و نیازی به درمان پزشکی ندارند. برخی از افراد با ترک های پوستی خود کاملا راحت هستند و ترجیح می دهند آنها را در آغوش بگیرند. این عالی است! اما دیگران ممکن است ظاهر آنها را دوست نداشته باشند و برای خلاص شدن از شر آنها تلاش کنند.

رابطه شما با ترک های پوستی‌تان هر‌طور که باشد، ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چه چیزی باعث ایجاد آن‌ها می‌شود، چه کسانی در معرض خطر هستند و (در صورت تمایل) چگونه باید آن‌ها را درمان کنید.

دلیل بروز ترک های پوستی چیست و چطور می‌توان آن را از بین برد؟

ترک های پوستی چه ظاهری دارند؟

همه ترک های پوستی یکسان به نظر نمی‌رسند. آنها می‌توانند بسته به محلی که در بدن ظاهر می‌شوند، مدت زمانی که آنها را داشته‌اید و علت بروز متفاوت باشند.

ترک های پوستی ممکن است بسته به رنگ پوست شما صورتی، قرمز، آبی، بنفش یا قهوه ای تیره باشند. ممکن است به صورت رگه ها یا نوارهای روشن روی پوست ظاهر شوند که با رنگ روشن تری محو می‌شوند. گاهی اوقات هم می‌توانند فرورفته به نظر برسند.

هنگامی که ترک های پوستی برای اولین بار ایجاد می‌شوند، عموما کمی برجسته هستند و ممکن است با احساس خارش همراه باشند.

آنها ممکن است روی شکم، سینه ها، ران، باسن یا سایر نقاط بدن ظاهر شوند. اغلب اوقات این ترک ها با گذر زمان محو می‌شوند اما ممکن است هرگز به طور کامل ناپدید نشوند.

دلیل بروز ترک های پوستی چیست و چطور می‌توان آن را از بین برد؟

ترک پوستی: علل و عوامل خطر

ترک های پوستی نتیجه کشیدگی و آب رفتن ناگهانی پوست هستند و زمانی رخ می‌دهند که پوست به سرعت کشیده شده و کلاژن و الاستین، پروتئین ‌های ضروری که استحکام و خاصیت ارتجاعی پوست را فراهم می‌کنند، شکسته شوند.

در طول فرآیند بهبودی پوست، ترک های پوستی ممکن است نمایان شوند.

عوامل رایج ایجاد ترک های پوستی عبارتند از:

  • بارداری
  • رشد ناگهانی در دوران بلوغ
  • افزایش یا کاهش سریع وزن
  • بدنسازی یا وزنه برداری
  • استفاده از استروئید
  • جراحی بزرگ کردن سینه

استفاده مکرر از استروئیدها می تواند باعث نازک شدن پوست شود که می‌تواند منجر به ترک های پوستی شود. این هم در مورد استروئیدهای آنابولیک که توسط بدنسازان و وزنه برداران استفاده می‌شود و هم استروئیدهای تجویزی برای درمان مسائل پزشکی، مانند بیماری‌ های بافت همبند و شرایط خاص آرتریت، صادق است.

استروئیدهای موضعی که برای درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما استفاده می‌شوند نیز می‌توانند منجر به ترک ‌های پوستی شوند، به‌ویژه زمانی که در نواحی مانند زیر بغل، قسمت داخلی ران‌ها و کشاله ران استفاده شوند.

برخی از اختلالات ژنتیکی نیز می‌توانند خطر ابتلا به ترک های پوستی را افزایش دهند. استریا در افراد مبتلا به سندرم کوشینگ شایع است، اختلالی که در آن بدن هورمون استرس کورتیزول را بیش از حد تولید می‌کند. افزایش طولانی مدت کورتیزول می‌تواند فیبرهای الاستیک پوست را ضعیف کرده و منجر به ترک‌های پوستی شود. سندرم مارفان و سندرم اهلرز دانلوس، دو اختلال در بافت همبند بدن هستند که هر دو پوست را تضعیف می‌کنند و می‌توانند منجر به ترک‌های پوستی شوند.

دلیل بروز ترک های پوستی چیست و چطور می‌توان آن را از بین برد؟

درمان ترک های پوستی

ترک‌های پوستی برای سلامت جسمانی شما بی‌ضرر هستند و اغلب به مرور زمان بدون هیچ درمانی محو می‌شوند. اما اگر این ترک ها باعث می‌شوند از ظاهرتان احساس ناراحتی کنید، مهم است که توجه داشته باشید که هیچ راه حل جادویی برای خلاص شدن از شر آنها وجود ندارد و با هیچ‌یک از درمان‌های موجود، هیچ‌کدام از آن‌ها کاملا ناپدید نمی‌شوند.

با این حال، اگر می خواهید ظاهر ترک های پوستی خود را به حداقل برسانید، می‌توانید گزینه های زیر را امتحان کنید.

پماد رتینوئید تجویزی

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که رتینوئیدها، به‌ویژه ترتینوئین قوی، ممکن است ظاهر ترک‌هایی را که کمتر از چند ماه از عمرشان می‌گذرد، بهبود ببخشد. با این حال، اثرات آن ممکن است بسیار ناچیز باشد تا حدی که چشم غیرمسلح حتی متوجه آن نشود.

ترتینوئین می تواند باعث درد، سوزش و خشکی شود، بنابراین در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی در حین استفاده از این درمان، حتما با متخصص پوست خود در ارتباط باشید.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ را می توان در مطب متخصص پوست انجام داد. روندی که شامل ضربه زدن به پوست با سوزن های نازک است که باعث ایجاد آسیب های ریز در پوست شده و به نوبه خود به تحریک رشد کلاژن و الاستین کمک می کند.

معمولاً سه تا شش جلسه درمانی در طول چند ماه طول می‌کشد تا تفاوت قابل‌توجهی ایجاد شود (اگرچه ممکن است بیشتر طول بکشد). برخی از افراد پس از میکرونیدلینگ عوارض جانبی مانند تحریک، تورم، تغییر رنگ و پوسته پوسته شدن پوست را گزارش می‌کنند. فلش سمت راست بالا

بازسازی پوست با لیزر

در طول این روش، پزشک پرتوهای نور متمرکز و ضربانی را به سمت پوست شما هدایت می‌کند تا علائم ترک ها را کاهش دهد. لیزر به طور دقیق لایه‌های پوست را برمی‌دارد یا سوراخ‌های ریز و نامرئی در پوست ایجاد می‌کند تا رشد کلاژن را تحریک کرده و ناحیه مورد نظر را صاف‌تر نشان دهد. عوارض جانبی این روش می‌تواند شامل تورم، میلیا و تغییر رنگ باشد.

درمان با لیزر عروقی

اگر ترک به رنگ قرمز یا بنفش باشد، پزشک ممکن است لیزر عروقی را توصیه کند که به طور خاص رگ های خونی مسئول ترک های پوستی را هدف قرار می‌دهد. عوارض جانبی ممکن است شامل ناراحتی موقت و کبودی در ناحیه درمان باشد و نتایج معمولاً یک تا دو هفته پس از درمان ظاهر می‌شوند.

دلیل بروز ترک های پوستی چیست و چطور می‌توان آن را از بین برد؟

درمان خانگی ترک های پوستی

در حالی که تعدادی از درمان‌های خانگی به‌عنوان درمان ترک‌های پوستی به بازار عرضه می‌شوند، حقیقت این است که هیچ‌کدام از آنها ثابت نشده‌اند. و در حالی که این یک باور رایج است که کره کاکائو، روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن بادام ظاهر ترک‌ های پوستی را کاهش می‌دهند، مطالعات نشان می‌دهند که این مواد آشپزخانه‌ای پادزهرهای مؤثری نیستند.

اما اگر دوست دارید امتحان کردن آنها ضرری ندارد اما توصیه می‌شود بلافاصله پس از ظاهر شدن ترک ها روی پوست از آنها استفاده کنید و محصول را هر روز به مدت چندین هفته روی پوست ماساژ دهید.

دلیل بروز ترک های پوستی چیست و چطور می‌توان آن را از بین برد؟

جلوگیری از ترک های پوستی

کار زیادی نمی‌توان برای جلوگیری از ترک‌ های پوستی انجام داد، و هیچ شواهد قابل‌توجهی مبنی بر اثربخشی هیچ دارویی وجود ندارد.

با این حال، توصیه می‌شود که هر روز پوست خود را با مرطوب کننده آبرسانی کنید – به خصوص در دوران بارداری – تا به انعطاف پذیری پوست برای کشش کمک کنید.

اگر ترک‌های پوستی را به‌عنوان زخم‌های روی پوست در نظر بگیریم، به‌طور بالقوه نرم‌کننده‌ها می‌توانند حداقل به برخی از مکانیسم‌های بهبودی کمک کنند.

در حالی که تحقیقات در این زمینه محدود است، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که اسید هیالورونیک، ماده‌ای که به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود، ممکن است از ترک های پوستی جلوگیری کند. اسید هیالورونیک به بسیاری از لوسیون‌ها و کرم‌های بدون نسخه اضافه می‌شود.

از سوی دیگر از آنجایی که افزایش و کاهش وزن ناگهانی می‌تواند باعث ایجاد ترک های پوستی شود، هدف خود را حفظ یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم برای جلوگیری از نوسانات سریع وزن تعیین کنید.

همچنین اگر برای شما استروئیدهای موضعی تجویز شده است، آن را فقط به صورت متناوب استفاده کنید و به طور کلی از مصرف طولانی مدت یا مداوم آن خودداری کنید.

در نهایت، اگر از استروئیدهای آنابولیک برای عضله سازی استفاده می‌کنید، مصرف آنها را متوقف کنید. آنها روش سالمی برای عضله سازی نیستند.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود