کدام کشورها بیشترین جمعیت را دارند؟ در مورد جمعیت روستانشین در برابر شهرنشین چه؟ و کدام کشور بالاترین تولید ناخالص داخلی یا صادرات انرژی را دارد؟ به جای مقایسه کشورها با یک معیار در ادامه این مطلب می خواهیم کشورهای جهان را بر اساس چندین معیار با هم مقایسه کنیم. این آمار در جولای سال ۲۰۲۲ از داده های بانک جهانی استخراج شده است.
۱۰ کشور برتر جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی
با تولید ناخالص داخلی نزدیک به ۲۳ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده بزرگ ترین خروجی اقتصادی را در مقایسه با هر کشور دیگری در جهان داشته است. در حالی که چین در حال حاضر در رتبه دوم این رده بندی قرار دارد اما برآوردها نشان می دهد که تا سال ۲۰۳۰، چین جای ایالات متحده در صدر بزرگ ترین اقتصاد جهان را خواهد گرفت. و در این نقشه همچنین وزن اقتصادی کشورهای اروپایی و تعداد معدودی از کشورهای آسیایی کاملاً مشهود است در حالی که باقی کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی سهم بسیار اندکی از اقتصاد جهانی را دارند.
۱۰ کشور پرجمیعت جهان
چین در صدر پرجمعیت ترین کشورهای جهان قرار داد، با جمعیتی برابر با ۱.۴ میلیارد نفر. چین در بیش از ۳۰۰ سال اخیر همواره پرجمعیت ترین کشور جهان بوده است اما این موضوع در آینده ای نزدیک تغییر خواهد کرد. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، انتظار می رود که جمعیت هند بزودی (شاید در ۲۰۲۳) از جمعیت چین پیشی بگیرد، تغییر بزرگی که عواقب آن هنوز مشخص نیست.
۱۰ کشور جهان که بالاترین جمعیت بالای ۶۵ سال را دارند
در حالی که در زمینه جمعیت پیر همچنان چین در صدر فهرست جهانی قرار می گیرد، باید گفت که ژاپن بیشترین نرخ جمعیت بالای ۶۵ سال را نسبت به کل جمعیت دارد. بر اساس آمار منتشر شده، نزدیک به ۱۲ درصد از جمعیت چین ۶۵ ساله یا بالاتر هستند در حالی که در ژاپن بیش از ۲۸.۲ درصد جمعیت بیش از ۶۵ سال سن دارند.
۱۰ کشوری که بالاترین جمعیت شهرنشین را دارند
تا زمان انقلاب صنعتی، بخش اعظم جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می کرد. اما در اوایل دهه ۱۹۰۰، شهرنشینی به سرعت رشد کرد و اکنون بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می کنند. بدنبال انقلاب اقتصادی چین در اواخر دهه ۱۹۷۰، شهرنشینی این کشور شدت گرفت. بر اساس آمار سال ۲۰۲۱، جمعیت شهرنشین چین حدود ۸۶۱ میلیون نفر است که نزدیک به ۶۳ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
10 کشوری که بالاترین جمعیت روستانشین را دارند
بسیاری از کشورهای آسیایی و شرق آفریقا در زمینه جمعیت روستانشین در صدر فهرست قرار دارند اما هند به فاصله ای فراوان بزرگ ترین سهم را در جمعیت روستانشین جهان دارد در شرایطی که ۸۹۸ میلیون نفر از جمعیت این کشور در مناطق روستایی زندگی می کنند. بر اساس آمار ۲۰۲۱، حدود ۶۵ درصد از جمعیت هند در مناطق روستایی زندگی می کنند. این عدد در مقایسه با آمار دهه ۱۹۶۰بسیار کاهش یافته است، دورانی که جمعیت روستانشین این کشور بیش از ۸۲ درصد کل جمعیت کشور بود. این اعداد در مقایسه با جمعیت روستانشین کشورهای غربی بسیار قابل توجه است. برای مثال در ایالات متحده تنها ۱۷ درصد جمعیت در مناطق روستایی سکونت دارند.
۱۰ کشوری که بالاترین میزان منطقه خشکی را دارند
وقتی پای مقایسه کشورها بر اساس مساحت به میان می آید روسیه با منطقه خشکی ۱۶.۴ میلیون کیلومتر مربعی در صدر قرار می گیرد که نزدیک به دو برابر بیشتر از مساحت خشکی چین است، کشوری که در رتبه دوم قرار می گیرد. بر اساس آمار نشنال جئوگرافیک، روسیه چنان بزرگ است که یک دهم مساحت کل زمین را به خود اختصاص داده است. روسیه دارای ۱۱ منطقه زمانی متفاوت و سواحلی در سه اقیانوس مختلف است. اما چرا کانادا در رتبه دوم این رتبه بندی قرار ندارد؟ اگر چه کانادا دومین کشور پهناور جهان است اما ۸.۹ درصد از مساحت کل این کشور از آب تشکیل شده است. در زمینه مساحت خشکی، چین و ایالات متحده در رتبه های بعدی و بالاتر از کانادا قرار دارند.
۱۰ کشوری که بیشترین صادرات سوخت را دارند
ایالات متحده رتبه اول در زمینه صادرات سوخت جهان را دارد و امارات با فاصله ای اندک در جایگاه دوم قرار دارد. بر اساس آمار موسسه نفت و گاز آمریکا، بخش نفت و گاز این کشور مسئول حدود ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. و این نقشه دیگر کشورهایی که صادرات سوخت بخش اعظم اقتصاد آن ها را تشکیل می دهد را برجسته ساخته است. این کشورها شامل کشورهای عضو اوپک مانند عربستان سعودی، ونزوئلا و ایران و همچنین دیگر کشورهای صادر کننده انرژی مانند نروژ و روسیه است.
۱۰ کشوری که بیشترین سهم را در تولید دی اکسید کربن دارند
در حالی که شیلی صدر فهرست بزرگ ترین تولید کنندگان دی اکسید کربن را به خود اختصاص داده، وقتی نرخ انتشار دی اکسید کربن به نسبت جمعیت را در نظر می گیریم، این کشور در میان ۱۰ کشور ابتدایی دیده نمی شود. چین سالانه ۱۰.۷ میلیارد تن دی اکسید کربن در اتمسفر زمین رها می کند که سهم بزرگی از تولید گازهای گلخانه ای در جهان را به خود اختصاص داده است. این عدد بیش از دو برابر سهم ایالات متحده در تولید گازهای گلخانه ای است که در رتبه دوم این فهرست قرار دارد.
یه سایت آماری میدیدم تقریبا خلاصه بگم هر چی آمار بد و مزخرف بود ایران جزو ۱۰ تا یا ۲۰ تا برتر بود! هر چی آمار برعکس، ایران جزو ۱۰ تا یا ۲۰ تای آخر بود. چرا اینطوریه آخه
چون ما خودمون انتخاب کردیم که اینجوری زندگی کنیم…
با چیزایی که ما این چهل سال کشیدیم، عادیه
عقل در میان نیست
جان در عذاب است
جواب سوالت رو از یه اخوند بگیر
فقط میتونم بگم شما دست کمی از صدا و سیما ندارید
خسته نباشین واقعا
مردم باور نمیکنن دیگه ?