حتما برای شما هم پیش آمده که در حال تماشای یک فیلم یا سریال باشید و در میانه آن یک موسیقی که در آن گنجانده شده به نظرتان زیبا بیاید و دوست داشته باشید آن را دانلود کرده و بهطور کامل گوش کنید. اما وقتی هیچ اطلاعاتی از نام موزیک و خواننده آن ندارید و به خاطر سپردن متن ترانه آن برایتان دشوار است چه کار میتوانید بکنید؟
خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی، برنامه های زیادی ساخته شدهاند که تنها با لمس یک دکمه هنگام پخش موسیقی مورد علاقهتان، به راحتی میتوانید به اطلاعات آن دست پیدا کنید. به علاوه وب سایت هایی هم برای پیدا کردن آهنگ بدون داشتن نام و شعر آن نیز در دسترس قرار دارد. در ادامه با بعضی از بهترین سایتها و اپلیکیشن های کاربردی برای شناسایی آهنگ آشنا خواهیم شد.
اپلیکیشن Shazam
اپلیکیشن شازم (Shazam) یکی از سریعترین و پراستفادهترین برنامههای تشخیص موسیقی است. کار کردن با این اپلیکیشن بسیار ساده است و تنها با یک کلیک میتوانید جستجو برای موسیقی مورد نظر خود را آغاز کنید. برای این کار کافی است هنگامی که آهنگ مورد نظر شما در حال پخش شدن است، برنامه را باز کرده و روی دایرهای که با فلش به آن اشاره کردهایم کلیک کرده و چند ثانیه آن را نگه دارید. پس از کلیک کردن، برنامه به شنیدن و آنالیز موسیقی پخش شده میپردازد و همزمان بهصورت خودکار، کار جستجو را برای شما انجام میدهد. در واقع پس از اجرای برنامه، تنها کاری که باید بکنید فشردن کلید زیر است:
از قابلیتهای دیگر این نرمافزار میتوان به ایجاد کتابخانهای شامل جستجوهای قبلی اشاره کرد. ویژگی شگفتانگیز و کاربردی دیگری که در مورد اپلیکیشن جستجوی موزیک شازم باید به آن اشاره کرد این است که شما میتوانید این برنامه را بهصورت یک افزونه به اپلیکیشنهای موردعلاقهی خود (مانند اینستاگرام، تیک تاک و…) اضافه کنید، از اینرو شما یک دستیار تشخیص موسیقی در کنار استفاده از اپلیکیشنهای خود دارید و در صورت مواجهه با آهنگهای مختلف که بر روی کلیپهای تصویری قرار دارند و اسمی از صاحب اثر و یا مشخصات آهنگ برده نشده، میتوانید بهسرعت نام آهنگ و مشخصات کامل آلبوم و سازندگان آن را بهدست بیاورید.
خصوصیت دیگر برنامه شازم، کاوش متن آهنگ برای شماست. در صورتی که جستجوی آوایی نتیجهبخش نبود، میتوانید قسمتی از متن ترانه را بدون مراجعه به گوگل جستجو کنید. یکی دیگر از امکانات منحصربهفرد شازم – که البته در ایران دسترسی به آن میسر نیست – این است که به کمک این برنامه میتوانید از کنسرتهای آینده باخبر شوید و حتی از طریق همین برنامه برای خرید بلیط اقدام کنید.
اپلیکیشن Music Recognition
این اپلیکیشن تشخیص موسیقی یکی از دیگر برنامههایی است که تنها در چند ثانیه، آهنگی را که در محیط در حال پخش است جستجو کرده و نام هنرمند و قطعه و سایر اطلاعات را در مورد موزیک مدنظرتان به شما ارائه میدهد. گفتنی است که این برنامه پس از کلیک روی دکمه زیر شروع به جستجو میکند و در صورت پیدا کردن موارد مشابه، آنها را به شما نمایش میدهد:
یکی از امکانات قابل توجه این برنامه، ارجاع شما به پلتفرم موسیقایی اسپاتیفای (Spotify) است. اگر از کاربران اسپاتیفای هستید و از این پلتفرم برای گوش دادن به موسیقی استفاده میکنید، این اپلیکیشن میتواند گزینه مناسبی برایتان باشد. در واقع این اپلیکیشن پس از پیدا کردن موسیقی مد نظرِ شما، علاوه بر اینکه اطلاعات آن را در اختیار شما قرار میدهد، لینک دسترسی به آن – در اسپاتیفای – را نیز به شما ارائه میدهد تا در صورت نیاز، بهراحتی و بدون جستجوی اضافی، آن را به پلیلیست خود در اسپاتیفای اضافه کنید. از دیگر مزایای این برنامه میتوان به تاریخچه جستجو اشاره کرد که به شما این امکان را میدهد تا فهرستی از آهنگهایی که تاکنون توسط این برنامه جستجو کردهاید را در اختیار داشته باشید.
اپلیکیشن SoundHound – Music Discovery
یکی دیگر از برنامههای بسیار محبوب، سریع و دقیق در جستجوی آوایی، اپلیکیشن SoundHound یا شکارچی صدا است. با استفاده از طریق این برنامه میتوانید آهنگی را که به دنبال آن هستید با دقت و سرعت بالایی پیدا کنید. این برنامه همچنین به شما این امکان را میدهد که در صورت وجود، به متن آهنگ دسترسی پیدا کنید و با جزئیات دیگر آن آشنا شوید. روش کار با این برنامه نیز همچون سایر برنامههایی که در این مقاله به شما معرفی شد بسیار ساده و سریع است و پس از باز کردن برنامه با فشردن دکمهای که در زیر با اشارهگر مشخص شده است، شنیدن و جستجوی موسیقی شما آغاز میشود.
این برنامه هم مثل مورد قبلی قابلیت ارجاع به اسپاتیفای و اضافه کردن خودکار موزیک را دارد. همچنین، همانطور که در تصویر بالا میبینید، این برنامه موزیکهای برتر روز را پس از دستهبندی آنها در ژانرهای مختلف به شما پیشنهاد میدهد. یکی دیگر از قابلیتهای این برنامه، دارا بودن تاریخچه جستجو بوده که به شما این امکان را میدهد تا فهرستی از آهنگهایی که تاکنون جستجو کردهاید را در اختیار داشته باشید.
اپلیکیشن BeatFind
BeatFind یکی دیگر از برنامه های محبوب اندروید است که آهنگی که اطرافتان در حال پخش است را تشخیص میدهد. این برنامه با پخش موسیقی همگام میشود و از طریق چراغ قوه گوشی شما جلوه های نوری را به نمایش میگذارد. برای تشخیص هر آهنگی، کاربران باید روی نماد جستجوی واقع در پایین صفحه ضربه بزنند.
اپلیکیشن Genius
اگر به دنبال یک برنامه اندرویدی هستید که بتواند نه تنها آهنگی را که در اطراف شما پخش میشود تشخیص دهد، بلکه متن ترانه را نیز نمایش دهد، Genius میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
اپلیکیشن Music Recognition – find the name of songs and artist
این برنامه همچون برنامههایی که پیشتر به آنها اشاره شده بهسادگی هرچه تمامتر به جستجوی آوای مدنظر شما پرداخته و در صورت پیدا کردن موارد مشابه، آنها را با جزئیات دقیق به شما معرفی میکند. برای استفاده از این برنامه، کافی است تا هنگامی که موزیک مدنظر شما در محیط در حال پخش شدن است، دکمهای که در تصویر زیر با اشارهگر مشخص شده است را فشار دهید تا موسیقی توسط برنامه شنیده و جستجو شود.
اپلیکیشن Music Finder – songs and lyrics
برنامه Music Finder نیز همانطور که از اسم آن پیدا است، برای جستجوی آوایی و ارائه مشخصات و متن ترانهی موسیقی در حال پخش در محیط توسعه یافته است و تنها با فشردن دکمهای که در تصویر زیر با اشارهگر مشخص شده است، شروع به جستجوی موسیقی پخششده کرده و در کمترین زمان ممکن، نتایج را به شما اعلام میکند.
همانطور که اشاره شد، این برنامه در کنار پیدا کردن آهنگ، متن ترانه آن را نیز به شما تحویل میدهد. یکی از مزایای دیگر برنامه Music Finder که بسیار کاربردی بوده و کار کاربر را آسان میکند این است که پس از پیدا کردن آهنگی که در محیط در حال پخش شدن است، لینک مستقیم آن را در برنامهها و پلتفرمهایی همچون یوتیوب، اسپاتیفای، ویکی و… در دسترس شما قرار میدهد. از این طریق شما میتوانید آهنگ موردعلاقهی خود را در پلیلیست اسپاتیفای اضافه کنید یا در صورت وجود، موزیکویدیوی آن را بدون جستجوی اضافی در یوتیوب تماشا کنید.
اپلیکیشن Song Finder – find and identify songs and music
این اپلیکیشن محیطی شبیه به دیگر برنامههای لیست حاضر داشته و سهولت در استفاده، یکی از مزایای آن به شمار میرود. برای جستجوی آهنگ مورد نظرتان تنها کافی است روی دکمهای که در تصویر زیر با اشارهگر مشخص شده، کلیک کنید تا برنامه به آن گوش کرده و قطعه موسیقی مدنظر شما را پیدا کند:
این برنامه علاوهبر پیدا کردن آهنگ مورد نظر شما، امکان ایجاد یک کتابخانهِ شخصی را برای شما فراهم میکند. از دیگر مزایای این برنامه این است که در کنار شناساییِ آهنگی از یک آلبومِ موسیقی خاص، دیگر قطعههای آلبوم را به شما نمایش میدهد. در این برنامه همچنین میتوانید در قسمت چارتهای ارائه شده، برترین آلبومها، هنرمندان و آهنگهای برتر هفته را مشاهده کنید.
اپلیکیشن Music IQ
برنامه Music IQ نیز مانند دیگر برنامههای تشخیص موسیقی از نظر رابط کاربری، طراحی سادهای داشته و امکان پیدا کردن موسیقی مورد نظر را بهسادگی یک کلیک و تنها در چند ثانیه برای شما فراهم میآورد. برای انجام این کار، در حالی که آهنگ مدنظرتان در حال پخش شدن است روی دکمهای که در تصویر زیر با اشارهگر مشخص شده کلیک کنید تا برنامه کار خود را بهصورت خودکار آغاز کند.
این برنامه نیز در فهرست برنامههایی قرار میگیرد که امکان دسترسی به لینک موسیقی یافته شده را در پلتفرمهای موسیقایی به شما عرضه میکند و با استفاده از آن میتوانید از اتلاف زمان و جستجوهای اضافی بپرهیزید. بهعبارتی، این برنامه موسیقیِ یافتهشدهی شما را در اسپاتیفای، یاندکسموزیک، ویکی، اپلموزیک، دیزِر و گوگلموزیک نیز پیدا کرده و به شما ارائه میدهد تا به آسانی هرچه تمامتر به شنیدن موسیقی مد نظرتان بپردازید.
اپلیکیشن Song Finder and Recognition
نرمافزار Song finder and recognition در کنار قابلیت پیدا کردن آهنگ موردنظر شما که در محیط در حال پخش است، امکانات دیگری را نیز برای شما فراهم میآورد که در ادامه به آنها میپردازیم. روش کار با این برنامه نیز همچون سایر برنامههایی که در این مقاله معرفی کردهایم بسیار ساده بوده و بهسرعت انجام میشود. با فشار دادن و نگهداشتن دکمهای که در تصویر زیر مشخص شده است، برنامه، شروع گوش دادن و جستجوی آهنگ شما میکند.
از امکانات کاربردی این برنامه از یک طرف میتوان به یافتن متن آهنگ اشاره کرد؛ از طرف دیگر این برنامه لینکهای موزیک مد نظر را در اسپاتیفای، یاندکس و دیگر برنامههای مشابه به شما ارائه میکند. یکی از قابلیتهای کاربردی دیگر این برنامه این است که پس از پیدا کردن آهنگ مورد نظر شما و ارائه مشخصات کامل آن، امکان مشاهده سایر آثار سازنده اثر و یا خواننده آن را برای شما فراهم آورده و سایر قطعات موسیقی در آلبوم آن را به شما نمایش میدهد. علاوهبر این شما میتوانید در صورت وجود، موزیکویدیو آهنگ یافتهشده را در درون خود برنامه و بدون مراجعه به مرورگر و یا یوتیوب مشاهده کنید.
اپلیکیشن Song Finder and Identifier
نرمافزار Song finder and Identifier یکی دیگر از راحتترین برنامههای تشخیص آهنگ است که تنها با یک کلیک، موسیقی پخش شده را تشخیص داده و اطلاعات آن را در اختیار شما قرار میدهد. روش استفاده از آن نیز همچون سایر برنامههای این فهرست، کلیک کردن روی دکمه جستجو است.
یکی از مزایای این برنامه این است که قابلیت ایجاد یک کتابخانه شخصی موسیقی را در اختیار شما میگذارد. همچنین پس از پیدا کردن آهنگ مد نظرتان، سایر قطعات موسیقی حاضر در آلبوم آن را به شما نمایش میدهد. شایان ذکر است که این برنامه لینک اسپاتیفای و یوتیوبِ آهنگِ مدنظر را به شما ارائه داده و قابلیت به اشتراکگذاری آسان آن را برایتان فراهم مینماید.
اپلیکیشن musiXmatch
طرز کار این نرم افزار نیز مانند موارد قبل است. این برنامه برای اندروید و ios (سیستم عامل اپل) موجود است. البته این نرم افزار ویژگی های جالب دیگری مانند نمایش متن آهنگ هنگام پخش را نیز دارد و در عین حال یک پخش کننده موزیک برای گوشی هم به حساب میآید. توجه کنید در این اپلیکیشن ابتدا لازم است حساب کاربری ایجاد کنید. نام این اپلیکیشن در بین بهترین اپ های اندروید در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ دیده میشود.
اپلیکیشن Tanino
یکی از اپلیکیشن های فارسی و بومی ایرانی که در زمینه یافتن موسیقی های در حال پخش و آن دسته از موزیک هایی که به دنبال آنها میگردید ولی نام آن و خواننده اش را نمیدانید میتواند به شما کمک کند برنامه طنینو است. این نرم افزار در کنار قابلیت هایی که تمام نرم افزار های خارجی از آن بهره میبرند دارای ویژگی های دیگری نیز هست که مختص ایران طراحی شدهاند. از جمله این ویژگی ها می توان به جست و جوی نام موزیک بر اساس نام ناقص و یا اشتباهی است که شما در اختیار برنامه قرار میدهید. با توجه به این که این برنامه مختص ایران طراحی شده است در سرچ صوتی آهنگ های ایرانی اطلاعات دقیقی به شما ارائه خواهد داد این در حالی است که در صورت استفاده از برنامه های خارجی اطلاعات محدودی از آهنگ های ایرانی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
پیدا کردن آهنگ با صدا با استفاده از مرورگر گوگل
یکی از سادهترین راههای پیدا کردن یک موسیقی استفاده از سایت گوگل است. ممکن است در جایی به آهنگی گوش کنید ولی امکان و یا زمانِ کافی برای باز کردن یک اپلیکیشن خاص و جستجوی آهنگ را نداشته باشید؛ چرا که این اپلیکیشنها ممکن است کند باشند و یا دسترسی به آنها برای کاربران در ایران محدود و یا مسدود شده باشد. خبر خوب این است که گوگل این مشکل را برای شما حل کرده است!
یکی از ویژگیهای کاربردی جستجوی آهنگ گوگل این است که شما حتما به خودِ موسیقی برای پیدا کردنش نیازی ندارید و میتوانید تنها با زمزمه کردن ملودی آن و یا نواختن آن با دهان، آهنگ دلخواهتان را پیدا کنید. روش استفاده از موتور جستجوی موسیقی گوگل بسیار ساده بوده و برای این کار فقط کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- برنامهی گوگل خود را باز کنید.
- در قسمت جستجو بر روی آیکون میکروفون کلیک کنید. این آیکون در تصویر زیر با فلش زردرنگ مشخص شده است:
- پس از کلیک بر روی آیکون میکروفون صفحه زیر به شما نمایش داده خواهد شد که عبارت Listening در آن قابل مشاهده است. این عبارت بدان معناست که جستجوگر در حال شنیدن آهنگ است. لذا کافی است تا در محیطی که آهنگ در حال پخش شدن در آن است قرار داشته باشید و یا یک تکه از آهنگ را پخش کنید و در قسمت پایین برگه بر روی گزینه Search a song کلید کنید.
در صورتی که به آهنگ مورد نظر دسترسی ندارید، تنها کافی است یا ملودی آن را با آواز بخوانید و یا با سوت زدن و زمزمه کردن آن را به برنامه گوگل بفهمانید. پس از کلیک کردن روی گزینهای که گفته شد، گوگل به جستجوی آهنگ شما در اینترنت پرداخته و در صورت وجود، تمام اطلاعات آن را به شما اعلام میکند.
وبسایت Acrcloud.com
در این وب سایت شما می توانید به صورت روزانه اطلاعات ۱۰ آهنگ را با استفاده از سرچ صدای در حال پخش آن به دست آورید. این وب سایت با در اختیار قرار دادن افزونه قابل نصب بر روی کروم کار شما را راحت تر کرده تا برای استفاده از خدمات آن لزومی به مراجعه به وب سایت آن نداشته باشید و بتوانید با استفاده از افزونه آن نیز موزیک های مورد علاقه خود را بیابید.
وبسایت Midomi.com
یکی دیگر از وب سایتهایی که در زمینه پیدا کردن نام و اطلاعات موزیک در حال پخش میتواند به شما کمک کند Midomi.com است. شما با فشردن دکمه ضبط صدای موجود در ابتدای این وب سایت میتوانید صدای موزیکی که در اطرافتان در حال پخش است را ضبط نموده و به کمک آن اطلاعات آهنگ در حال پخش را از این وب سایت دریافت نمایید. همچنین میتوانید از آرشیو موجود بر روی سایت نیز به راحتی استفاده کنید.
وبسایت Audiotag.info
وبسایت Audiotag.info را میتوان یکی از کاملترین وبسایتها در زمینه یافتن موسیقی دانست. شما میتوانید به دو روش آپلود فایل صوتی ۱۵ الی ۴۵ ثانیه ای آهنگ و همچنین ارائه لینک صفحه ای که تمام یا بخشی از موزیک را در آن شنیده اید در یوتیوب ، کلوب و … به این وب سایت، اطلاعات آن موزیک را دریافت نمایید تا بتوانید با دانلود آن از شنیدنش لذت ببرید.
وبسایت WatZatSong
گاهی پیش می آید که آهنگ مورد نظر، ریمیکس شده یا تنظیم آن تغییر کرده باشد. در این موارد گاهی نرم افزارها خوب کار نمیکنند و نمیتوانند نام آهنگ را بیابند در حالیکه که اگر کسی آهنگ اصلی را شنیده باشد راحت نام آن را تشخیص میدهد.
در این حالت شما میتوانید بخشی از موزیک خود را در این سایت آپلود کنید. دیگر اعضای سایت فایل شما را بررسی میکنند و در صورتی که نام آهنگ را بدانند آن را زیر پست برایتان مینویسند. این سایت بیشتر شبیه یک فروم است و زمانیکه کاربری پاسخ بدهید برای شما یک ایمیل ارسال میشود. شما هم میتوانید فایل های دیگران را چک کنید. برای استفاده از این سایت لازم است در آن عضو باشید.
بدون نظر