هر کشوری فرهنگ مخصوص به خود را دارد، به همین دلیل پیش از سفر به هر کشوری باید با فرهنگ آن آشنا شد تا از ایجاد موقعیت های ناخوشایند جلوگیری شود.
۱- کره جنوبی: پوشیدن لباس های یقه باز و بندی
در کره جنوبی لباسی که قفسه سینه و شانه ها را نشان دهد را باز و بدن نما می دانند. علتش این است که در فرهنگ کره جنوبی پیدا بودن بخشی زیادی از پوست کار ناپسند و بی ادبانه ای شمرده می شود. با این حال، پوشیدن دامن های کوتاه از مقبولیت اجتماعی برخوردار است.
۲- ژاپن: دادن انعام
اگر روزی به ژاپن سفر کردید پول خردهایتان را پیش خودتان نگه دارید. در فرهنگ ژاپن، ارائه ی خدمات را بخش لاینفک یک شغل می دانند و به همین دلیل نیازی به دادن انعام برای ابراز قدردانی نیست. در حقیقت، ممکن است کار توهین آمیزی تلقی شود، چون این معنای ضمنی را دارد که شخص خدمات دهنده به امید دریافت پول بیشتر کار خود را انجام داده، نه انجام وظایف شغلی خود با افتخار.
۳- ژاپن: فین کردن در ملأعام
در ژاپن فین کردن در مکان عمومی را بسیار ناپسند می دانند چون کاری توهین آمیز و غیربهداشتی تلقی می شود. بنابراین اگر طی سفرتان به ژاپن در بینی خود احساس گرفتگی کردید، برای فین کردن حتماً به یک مکان خصوصی بروید یا تا برگشتن به اتاق هتل تان صبر کنید.
۴- ایتالیا: گرفتن ظرف از رستوران برای بردن باقیمانده غذا
اگر در ایتالیا برای خوردن غذا به رستوران رفتید، از درخواست ظرف برای بردن باقیمانده ی غذای خود پرهیز کنید چون ایتالیایی ها این کار را توهینی به غذا و فرهنگ کشور خود می دانند. غذا بخش جدایی ناپذیر تجربه ی رستوران رفتن است و بسیار مهم است که قدردانی خود را نسبت به غذایی که سرو می شود ابراز کنید.
بنابراین خود را برای لذت بردن از تک تک لقمه هایتان آماده کنید و رستوران را راضی ترک کنید. و اگر بر حسب اتفاق مقداری از غذایتان باقی ماند انتظار نداشته باشید که آن را برایتان بسته بندی کنند تا با خود ببرید.
۵- تایلند: غذا خوردن با چنگال
اگر قصد سفر به تایلند را داشتید و از قضا دوست دارید غذایتان را چنگال بخورید، بهتر است در عادت خود تجدیدنظر کنید. استفاده از چنگال برای خوردن غذا را در تایلند ناپسند می دانند. به جای این کار، خودتان را به استفاده از قاشق و چنگال عادت دهید؛ از قاشق برای برداشتن غذا استفاده می شود و از چنگال برای هل دادن غذا به سمت قاشق.
۶- مراکش: ترک محل بعد از اولین خداحافظی
در مراکش هنگام رفتن به خانه ی دیگران باید خودتان را برای خداحافظی های طولانی آماده کنید. در این کشور رسم بر انجام خداحافظی های چندباره است و ترک محل بعد از تنها یک بار خداحافظی را کار بی ادبانه ای می دانند. در حقیقت، این کار نشانه ی بی حوصلگی یا بی علاقگی تلقی می شود.
بنابراین اگر قصد سفر به شمال آفریقا را داشتید، خودتان را برای صرف وقت و خداحافظی های چند باره پیش از رفتن آماده کنید.
۷- چین: فرو کردن چاپ استیک درون برنج
در چین فرو کردن عمودی چاپ استیک درون غذای خود را بی ادبانه می دانند، چون این کار یادآور مناسک مراسم های سوگواری است. به علاوه، باید از اشاره کردن با چاپ استیک های خود پرهیز کنید، چون این کار هم ممکن بی ادبانه تلقی شود.
۸- پرتغال: استفاده از جوهر قرمز
در پرتغال استفاده از جوهر قرمز برای نوشتن را ناپسند می دانند. احتمالاً دلیلش این است که اشتباه و حسی منفی را تداعی می کند. بنابراین استفاده از جوهر قرمز ممکن است توهین آمیز تلقی شود. به همین دلیل اگر قصد سفر به پرتغال را داشتید و تمایلی هم دلخور کردن دیگران ندارید، به جای قرمز از خودکار آبی یا مشکی استفاده کنید.
۹- ویتنام: ضربدری کردن انگشتان
ضربدری کردن انگشتان در این کشور بسیار تابو است. ویتنامی ها این کار را بی ادبانه و توهین آمیز می دانند. اگر اهل خرافات هستید یا احساس می کنید به شانس بیشتری نیاز دارید، حرکات دیگری هست که در فرهنگ ویتنام آن ها را پسندیده می دانند و می توانید از آن ها استفاده کنید.
۱۰- فرانسه: بوسه ی بدون صدا هنگام روبوسی
در فرانسه رسم است که هنگام سلام و احوالپرسی با یکدیگر روبوسی می کنند. اما بوسه ی شما نباید بدون صدا باشد و خودداری از این کار ممکن است بی ادبانه تلقی شود. این صدا بخشی از مناسک سلام و احوالپرسی و روشی برای ابراز محبت و احترام خود به فرد مقابل است.
اگر با تماس فیزیکی راحت نیستید، دست دادن هم برای سلام و احوالپرسی پذیرفته است.
حالا کافیه یکی از این کارها تو ایران می شد یه عده دانشمند فیلسوف نظر میدادن که عقب مونده هستیم
مرغ همسایه براشون غازه