نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۲ در روزهای پنج شنبه و جمعه ۲۹ و ۳۰ دی ماه و کنکور کارشناسی ارشد نیز در روزهای ۱۱ و ۱۲ اسفند جاری برگزار خواهد شد و در فاصله کوتاه تا این دو کنکور مهم، وزیر ارتباطات از قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور خبر داده است.
آیا اینترنت کل کشور همزمان با برگزاری کنکور قطع خواهد شد؟
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات، امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: «سازمان سنجش به دنبال این بود که همزمان با برگزاری کنکور، اینترنت به شکل سراسری قطع شود که ما مخالفت کردیم». وی در ادامه تاکید کرد که تصمیم گرفته شد صرفاً اینترنتهای تلفن همراه و آن هم در محدوده حوزه امتحانی و با اطلاعرسانی قبلی قطع شود.
زارع پور در ادامه تصریح کرد:
اعتقاد داریم اینترنت مثل هوا میماند و به تمام زندگی مردم وابسته شده، از اقتصاد، آموزش، فرهنگ و سرگرمی پس نمیشود اینترنت را قطع کرد. اینترنت طبقاتی به این معنا که یک طبقه خاصی اینترنت پرسرعت داشته باشد، نداریم و همه مردم برای ما خاص هستند. اما برخی از سایتها تحریم شدهاند و ما در حال فراهم کردن ابزارهایی برای برنامهنویسان هستیم تا سایتهایی که ما را تحریم کردهاند و دسترسیهای خاصی احتیاج دارند، یا برای گیمرها شنبه یا یکشنبه ابزار جدیدی را رونمایی میکنیم که پینگ بازیها برایشان پایینتر بیاید، آیا اسم چنین چیزی را باید اینترنت طبقاتی گذاشت؟ ما امکانات جدیدی را برای دسترسی بهتر قشر خاصی فراهم میکنیم.
زارع پور در مورد وضعیت قطع شدن اینترنت در هنگام برگزار کنکور ارشد نیز اعلام کرد:
ما به شدت با قطع سراسری اینترنت مخالفت کردیم و اعتقاد داریم اینترنت مثل هوا میماند و به تمام زندگی مردم وابسته شده، از اقتصاد، آموزش، فرهنگ و سرگرمی پس نمیشود اینترنت را قطع کرد. درخواست سازمان سنجش در این زمینه بررسی شد و با چند شرط با آن موافقت شد که صرفاً در محدوده حوزههای امتحانی و فقط اینترنت همراه، آنهم با اطلاعات قبلی باشد . کسانی که در این محدوده هستند از پیش پیامی دریافت میکنند تا آمادگی داشته باشند. صرفاً هم در ساعت برگزاری کنکور این امر به شکل خیلی محدود انجام شود تا نگرانیها برای حفظ سلامت کنکور رعایت شود. البته اعتقاد داریم روشهای پیشرفتهتر و فناورانهای برای مبارزه با تقلب وجود دارد که سازمان سنجش به سمت آن حرکت میکند.
اما کنکور ۱۴۰۲ که دو نوبتی بوده و در دی ماه جاری و تیرماه سال آینده برگزار می شود، شرایط و نحوه محاسبه نمرات چگونه خواهد بود؟ با ماه همراه باشید.
نحوه محاسبه نمره کل کنکور ۱۴۰۲ چگونه است؟
هر داوطلب مختار به شرکت در یک نوبت و یا در دو نوبت آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ ( دی ماه و تیر ماه) است و در صورتی که گروه آزمایشی داوطلب در هر دو نوبت یکی باشد، سازمان سنجش آموزش کشور، آزمونی را که داوطلب در آن نمره بالاتری کسب کرده لحاظ میکند اما اگر داوطلب در دو گروه آزمایشی متفاوت آزمون داده باشد، نمرهکل نهایی مربوط به گروه آزمایشی که داوطلب قصد انتخاب رشته دارد ملاک عمل قرار میگیرد. نمره کل نهایی داوطلب، متشکل از نمره کسب شده در آزمون با اعمال سوابق تحصیلی است.
نحوه محاسبه نمره کل
برای هر داوطلب یک نمرهکل سابقه تحصیلی و یک نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ساخته میشود (اگر داوطلب در هر دو نوبت آزمون اختصاصی شرکت کرده باشد دو نمره کل آزمون اختصاصی دارد). نمره کل سابقه تحصیلی، میانگین وزنی نمرات تراز شده دروس (اعم از دروس عمومی و تخصصی) سابقه تحصیلی است که این نمرهکل توسط وزارت آموزش و پرورش محاسبه شده و برای ساخت نمره کل نهایی به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال خواهد شد. نمره کل آزمون اختصاصی، میانگین وزنی نمرات تراز شده آزمون اختصاصی (کنکور) است. در واقع ضریب هر یک از دروس آزمون اختصاصی، وزن آن درس است. پس از محاسبه این دو نمرهکل (نمره کل سابقه تحصیلی و نمره کل آزمون اختصاصی) از ترکیب آنها نمره کل نهایی داوطلب محاسبه میشود.
ضرایب دروس تخصصی و عمومی
سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوزادهم نظام ۳-۳-۶ در گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به میزان ۴۰ درصد با تأثیر قطعی است. میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم نظام سالی – واحدی/ ترمی – واحدی در گروههای آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ ،۳۰ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی نظام سالی – واحدی/ترمی – واحدی ۱۰ درصد (درمجموع ۴۰ درصد) با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی است.
سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوزادهم نظام ۳-۳-۶ یا دیپلم و پیشدانشگاهی نظام سالی – واحدی/ترمی – واحدی در گروههای آزمایشی هنر و زبانهای خارجی آزمون سراسری سال۱۴۰۲ ،به میزان ۲۶ درصد با تأثیر قطعی و فقط شامل دروس عمومی سابقه تحصیلی است و مابقی به سهم نمره کل آزمون اختصاصی(کنکور) اضافه میشود.
محاسبه سوابق تحصیلی دانشآموزان نظام قدیم و یا فارغالتحصیلان هنرستانی
طبق ابلاغیه شماره /۱۴۰۱/۱۲۳۵۲ دش مورخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی که در تاریخ ۱۶ آبان ماه سال جاری در سایت سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعرسانی عمومی شده است، همه داوطلبان باید دارای سوابق تحصیلی کامل دروس عمومی و تخصصی مربوط به گروه آزمایشی درخواستی باشند.
بر این اساس داوطلبانی که فارغالتحصیل هنرستان یا نظام قدیم بوده یا داوطلبانی که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی غیرمرتبط با نوع دیپلم خود هستند یا داوطلبان فارغ التحصیل نظام سالی/ ترمی واحدی که سال اخذ دیپلم آنها قبل از ۱۳۸۴ و یا سال اخذ مدرک پیشدانشگاهی آنها قبل از ۱۳۹۱ بوده است و در همه یا تعدادی از دروس، سابقه تحصیلی ندارند، باید نسبت به تولید نمرات سوابق تحصیلی از طریق وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند. به عبارت دیگر همه داوطلبانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند (اعم از دانش آموزان و فارغالتحصیلان شاخههای نظری، فنی و حرفهای و کار و دانش در تمام نظامهای آموزش و پرورش و طلاب) باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی دروس عمومی و تخصصی براساس برنامه اعلامی وزارت آموزش و پرورش اقدام نمایند.
در صورتی که داوطلبی در امتحانات نهایی که وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد سوابق تحصیلی پیشبینی میکند، شرکت نکرده و اقدام به ایجاد سوابق تحصیلی در دروس عمومی و تخصصی نکند، نمره آن درس که سابقه تحصیلی ندارد، صفر (۰) لحاظ میشود. برای داوطلبانی که سابقه تحصیلی ناقص دارند و یا کلاً سابقه تحصیلی ندارند، سهم نمره کل سابقه تحصیلی قابل جایگزینی با نمرهکل آزمون اختصاصی نیست.
نحوه محاسبه دروس عمومی درآزمون سراسری ۱۴۰۲
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمون سراسری ۱۴۰۲ فقط برای دروس تخصصی هر یک از گروههای آزمایشی برگزار میشود. اما دروس عمومی در سابقه تحصیلی داوطلبان وجود داشته و در نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ میشود لذا همه داوطلبان ( اعم از دانش آموزان و فارغ التحصیلان شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کارودانش، تمامی نظام های آموزش و پرورش و طلاب حوزه علمیه) باید دارای دروس عمومی سابقه تحصیلی باشند و در صورت عدم وجود، باید برای ایجاد آن از طریق آموزش و پرورش اقدام نمایند. بدیهی است در صورت عدم وجود نمره سوابق تحصیلی برای هریک از دروس عمومی نمره آن درس، صفر لحاظ میشود.
امکان تغییر گروه آزمایشی
داوطلبان میتوانند در یکی از سه گروه اصلی ( علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) مختلف در دو نوبت آزمون (دی ماه و تیرماه) شرکت کنند ولی در صورت تغییر گروه آزمایشی در نوبت دوم آزمون، باید گروه مورد نظر را برای پذیرش در دانشگاه ( در مرحله انتخاب رشته ) انتخاب کنند و امکان انتخاب رشته از هر دو گروه اصلی میسر نیست. البته باید توجه داشته باشند که سوابق تحصیلی کامل مربوط به گروه آزمایشی مورد نظر را نیز باید دارا باشند و درصورتی که در یک یا چند درس، سابقه تحصیلی لازم برای گروه آزمایشی درخواستی را نداشته باشند نمرات آن دروس صفر لحاظ میشود.
بدون نظر