مراسم اهدای جوایز موسیقی گرمی صبح روز دوشنبه برگزار و برندگان شصت و پنجمین دوره جوایز گرمی مشخص شدند. در جایزه ویژه ای با عنوان «آهنگ برای تغییر اجتماعی» که در مراسم امسال رونمایی شد، ترانه «برای» شروین حاجی پور، خواننده جوان ایرانی به عنوان برنده اعلام شد.
مراسم اهدای جوایز گرمی شب گذشته در سالن کریپتو دات کام لس آنجلس برگزار شد. پیشتر اعلام شده بود که در سال ۲۰۲۳ جایزه ویژه ای با عنوان «آهنگ برای تغییر اجتماعی» رونمایی خواهد شد؛ تنها بخش از جایزه گرمی که با رای مردم انتخاب میشود. و سرانجام ترانه «برای…» که از سوی ۹۵ هزار نفر به عنوان نامزد دریافت این جایزه ویژه معرفی شده بود، به عنوان برنده انتخاب شد.
آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط که به گرمی معروف است اعلام کرد از ۱۱۵ هزار درخواست ثبت شده، ۸۳ درصد از شرکت کنندگان، شروین حاجی پور را انتخاب کردند. این جایزه توسط جیل بایدن، بانوی اول ایالات متحده اهدا شد.
آهنگ «برای» شروین حاجی پور که در روزهای ابتدایی اعتراضات سراسری در ایران در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود، در کمتر از دو روز بیش از ۴۰ میلیون بار دیده و خیلی زود به ترانهای محبوب تبدیل شد. اما این خواننده و ترانه سرا بعد از انتشار این ترانه در هفتم مهرماه جاری بازداشت و آهنگ «برای» از صفحه اینستاگرامش حذف شد که بعد از چند روز خبر رسید به قید وثیقه آزاد شده است.
استقبال از آهنگ «برای» شروین حاجی پور به حدی بود که کلدپلی (Coldplay)، گروه موسیقی راک بریتانیایی دو شب پیاپی در کنسرت بوئنوس آیرس خود با صدای گلشیفته فراهانی، بازیگر سینما، آن را اجرا کرد.
محبوبیت ترانه «برای» شروین حاجی پور، رسانه های داخلی را نیز بر آن داشت تا با کپی برداری از آن، نماهنگ جنجالی «برای دختر همسایه» را منتشر کنند که نسخه افغانستانی آهنگ معروف «برای» است و انتقادات زیادی به آن شد.
واکنش شروین حاجی پور به کسب جایزه گرمی
شروین حاجی پور که بعد از ماجرای بازداشتش فعالیتی در صفحات اجتماعی خود نداشت بعد از اینکه برنده جایزه ویژه گرمی شد بعد از ماه ها سکوت پستی در اینستاگرام منتشر کرد و اینطور واکنش نشان داد:
ویدیویی هم در شبکه های اجتماعی دست به دست میشود که لحظهای را به تصویر میکشد که این خواننده و ترانه سرا در کنار دوستان خود در حال تماشای مراسم اهدای جوایز است و هنگامی که نامش به عنوان برنده اعلام میشود صدای تشویق اطرافیان به گوش میرسد.
واکنش ها به کسب جایزه گرمی توسط شروین حاجی پور
پس از اعلام نام شروین حاجیپور، خواننده ترانه «برای» به عنوان برنده جایزه «بهترین ترانه برای تغییر اجتماعی» در مراسم جایزه گرمی سال ۲۰۲۳، موجی از واکنشهای حمایتی از سوی چهره های معروف به راه افتاده است.
هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، روز دوشنبه در توییتی نوشت که بیانسه (خواننده آمریکایی آلمانیالاصل) برنده ۳۲ جایزه گرمی شده، اما جایزه شروین حاجیپور مطمئنا مهمترین جایزه امسال است.
ابی، خواننده ایرانی نیز نوشت: «زنده باشی که اینچنین پرچم موسیقی ایران را بالا بردی و با هنرت صدای مردم کشورت را به گوش جهان رساندی.»
کیهان کلهر، گوگوش، داریوش و بسیاری چهره های دیگر نیز در شبکه های اجتماعی پیام های تبریکی برای شروین حاجی پور منتشر کردند.
حمله سردبیر روزنامه همشهری به جایزه گرمی شروین حاجی پور
سردبیر روزنامه همشهری درباره شروین حاجیپور که برنده جایزه گرمی، از معتبرترین جوایز دنیای موسیقی، شد یادداشتی نوشته و مدعی شده اهدای این جایزه داوری نمیشود و ترانه حاجیپور دارای آن شان و منزلتی نیست که جایزه گرمی «اصلی» به او اهدا شود.
دانیال معمار نوشته:
بعضیها نمیخواهند مهمترین ابزار دشمن علیه کشورمان را ببینند. تنها اسلحه تحریم است و تا توانستند از این ابزار استفاده کردند. وقتی سراغ آشوبسازی داخلی رفتند که این سلاح تقریبا از کار افتاد. تأثیر واقعی تحریم از بین رفت؛ تأثیر ذهنیاش نه. حالا هم با همان تأثیر ذهنی تحریم میخواهند بر آتش ناآرامیها بدمند. تحریم سپاه و نهادها و شخصیتها، اثری ندارد، اما در حمایت ذهنی از اغتشاش مؤثر است. نمیگذارد آتش بهطور کامل خاموش شود.
امروز هم گروهی نمیخواهند سیاسی بودن جایزه شروین حاجیپور را بپذیرند. ماجرا همان ماجراست. طراحی دشمن مثل روز مشخص است. قرار نیست به اثری جایزه داده شود که شأن و منزلت هنری دارد؛ چون اساسا داوری نمیشود. ماجرای یک نظرسنجی است که فقط ۱۳۵هزار نفر در آن شرکت کردهاند. کمتر از ۱۰۰هزار نفر ترانه «برای» را برای اهدای جایزه جدید «بهترین ترانه تغییر اجتماعی» پیشنهاد دادهاند. اصل این جایزه هم ظاهرا اهمیتی ندارد و برای نخستینبار است که اهدا میشود و جزو جوایز اصلی «گرمی» نیست، اما میتوان با آن در آشوبهای اخیر ایران اثر ذهنی گذاشت. میتوان کاری کرد که خبرش مثل بمب میان مردم بیخبر صدا کند. چطور؟ با اهدای این جایزه کماهمیت توسط زن رئیسجمهور آمریکا.
یادتان نرود که تنور اغتشاش حداقل در ذهنها نباید خاموش شود؛ این دستور کار همان کسانی است که این آتش را روشن کردند.
حمله آمنه سادات ذبیح پور به جایزه شروین حاجی پور
آمنه سادات ذبیح پور، خبرنگار جنجالی بخش خبر ۲۰:۳۰ نیز در واکنش به کسب این جایزه بین المللی توسط شروین حاجی پور توییتی به این شرح به اشتراک گذاشت:
پس از این حملات، شروین حاجی پور توییتی با این مضمون منتشر کرد:
دو ایرانی دیگر برنده جایزه گرمی ۲۰۲۳
همچنین حمید سعیدی، آهنگساز و نوازنده ایرانیتبار ساکن آمریکا نیز با گروه خورشید سپید برای دومین بار برنده جایزه گرمی در بخش «عصر نو» شد. اولین بار در سال ۲۰۱۹، حمید سعیدی، نوازنده ایرانی در میان برندگان جوایز موسیقی گرمی به همراه گروه افیون ماه دیده شد.
صهبا مطلبی نوازنده و آهنگساز ایرانی نیز همراه با گروه موسیقی الجا برنده گرمی شد. در مراسم جوایز گرمی، جایزه بهترین آلبوم موسیقی جاز لاتین به گروه موسیقی الجا به سرپرستی آرتورو اوفریل، هنرمند کوبایی آمریکایی رسید. صهبا مطلبی، نوازنده و آهنگساز ایرانی که در قطعههای مختلف این آلبوم تار نواخته، همراه یا سایر هنرمندان در این افتخار سهیم است.
هری استایلز (Harry Styles) برای ترانه خانه هری (Harry’s House) برنده جایزه گرمی آلبوم سال شد و سامارا جوی (Samara Joy) عنوان بهترین هنرمند جدید را از آن خود کرد.
همچنین بیانسه (Beyonce) با کسب چهار جایزه گرمی از جمله بهترین ترانه R&B رکورد بیشترین دریافت جایزه را در تاریخ گرمی شکست. با احتساب جایزههایی که بیانسه شب گذشته کسب کرد، تعداد کل جایزه های گرمی این هنرمند به ۳۲ جایزه رسید.
در این مراسم همچنین، ادل (Adele) جایزه بهترین اجرای پاپ را برای ترانه به من آسون بگیر (Easy on Me) دریافت کرد و تعداد جایزههای گرمی خود را به ۱۶ جایزه رساند. کندریک لامار (Kendrick Lamar) نیز در سه بخش بهترین اجرای رپ، بهترین ترانه رپ و بهترین آلبوم رپ به عنوان برنده معرفی شد.
در مراسم اهدای جوایز گرمی ۲۰۲۳، لیزو (Lizzo) نیز جایزه بهترین ضبط سال را برای درباره زمان لعنتی (About Damn Time) به خود اختصاص داد. جایزه بهترین ترانه سال نیز برای ترانه درست آنشکلی (Just Like That) به بانی ریت (Bonnie Raitt) رسید.
فهرست کامل برندگان جوایز گرمی ۲۰۲۳
برندگان جایزه گرمی ۲۰۲۳ در حوزه موسیقی از این قرارند:
آلبوم سال
Harry Styles – Harry’s House
بهترین هنرمند جدید
Samara Joy
بهترین ضبط سال
Lizzo – About Damn Time
ترانه سال
Bonnie Raitt – Just Like That
بهترین اجرای انفرادی پاپ
Adele – Easy on Me
بهترین آلبوم رقص/الکترونیک
Beyoncé – Renaissance
بهترین آلبوم رپ
Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers
بهترین آلبوم موسیقی شهری
Bad Bunny – Un Verano Sin Ti
بهترین اجرای دوتایی/گروهی پاپ
Sam Smith and Kim Petras
بهترین آلبوم کانتری
Willie Nelson – A Beautiful Time
بهترین ترانه R&B
Beyoncé – Cuff It
بهترین آلبوم آواز پاپ
Harry Styles – Harry’s House
بهترین ضبط رقص/الکترونیک
Beyoncé – Break My Soul
بهترین اجرای موسیقی جهانی
Wouter Kellerman, Zakes Bantwini & Nomcebo Zikode – Bayethe
بهترین اجرای انفرادی کانتری
Willie Nelson – Live Forever
بهترین اجرای R&B
Muni Long – Hrs & Hrs
بهترین اجرای رپ
Kendrick Lamar – The Heart Part 5
بهترین اجرای متال
Ozzy Osbourne Featuring Tony Iommi
بهترین اجرای راک
Brandi Carlile – Broken Horses
بهترین آلبوم راک
Ozzy Osbourne – Patient Number 9
بهترین آلبوم آلترناتیو
Wet Leg – Wet Leg
بهترین اجرای R&B سنتی
Beyoncé – Plastic Off the Sofa
بهترین آلبوم R&B پروگرسیو
Steve Lacy – Gemini Rights
بهترین آلبوم R&B
Robert Glasper – Black Radio III
بهترین ترانه رپ
Kendrick Lamar – The Heart Part 5
بهترین آلبوم کمدی
Dave Chappelle – The Closer
بهترین آلبوم فولک
Madison Cunningham – Revealer
بهترین ترانه کانتری
Cody Johnson – ‘Til You Can’t
بیوگرافی شروین حاجی پور
شروین حاجیپور، با نام اصلی شروین حاجی آقا پور، متولد ۱۰ فروردین ۱۳۷۶ است. در دبیرستان رشته ریاضی و در دانشگاه کارشناسی اقتصاد خوانده اما الان شغلش آهنگسازی است و بیشتر وقتش در تهران میگذرد.
این خواننده اهل مازنداران از هشتسالگی موسیقی را با یادگیری ویولن آغاز کرده و از ۱۲ سالگی هم مشغول آهنگسازی شده است. او بعد به صورت خودآموز گیتار و پیانو را هم یاد گرفته است.
حاجیپور از سال ۱۳۹۸ با شرکت در عصر جدید، مسابقه تلویزیونی استعدادیابی، برای مخاطبان ایرانی شناختهشدهتر شد. او با ترانه «شاید بهشت» در مرحله اول آن برنامه رای هر چهار داور را بدست آورد، ولی به رغم رسیدن به مراحل نهایی در پایان نتوانست برنده شود. آریا عظیمینژاد، آهنگساز و داور این برنامه از او به خاطر صدای متفاوتش تقدیر کرد و گفت: «ما کمتر فردی را داشتهایم که هم آهنگ بسازد، هم بخواند و هم ترانه و شعر بسراید.» حامد صفایی، کارگردان هنری عصر جدید نیز بعدها اعلام کرد در آن برهه صدا و سیما نگران بود که شروین حاجیپور در آینده دردسرساز شود.
کارهای شروین حاجی پور تاکنون به صورت تک آهنگ منتشر شده و ترانه های «شاید بهشت»، «بعدِ ما»، «چشماتو ببند» و «برای» از محبوبترین آثار اوست.
برای انقلابی که رخ نداد و داغون شد…?
البته در تمام جهان (به جز چند تا نخاله ی داخلی و خارجی) به شورشی که در حال جریانه یا شکست خورده نمیگن انقلاب.
به شورشی که پیروز شده میگن انقلاب.
حالا چرا توی کشور ما برعکس شده و به شورش ناموفق میگن انقلاب جای خود داره.
شما یه لطفی در حق ما و خودت بکن و در مورد این مسایل اصن فکر نکن، بجاش بیا این ساندیسو بخور قند خون … نیوفته پایین
شما که ادعای ابرقدرتی میکنید و برای جهان شاخ و شونه میکشید، شما که مطمئن هستید از جاتون نمیشه تکونتون داد. بیاید یه رفراندوم بانظارت بین المللی برگزار کنید که معلوم بشه مردم قبولتون دارن یا نه
ابرقدرت منطقه جرات برگزاری این رفراند.م رو داره؟
جناب روزیاتو چرا کامنت بنده رو قرار ندادید؟ نکن برادر بی طرف باش این کارا خوب نیست طرفدار براندازان نباش عاقبت نداره
این خواننده محترم ابدا هیچ استعدادی نداره فقط این اهنگش بخاطر مضمون سیاسی مزخرفش معروف شد . بقیه آهنگاشو گوش کنید. هیچ چیز خوبی توشون نیس نه صدا نه آهنگ سازی درست . بیشتر رای رو هم نوجوونای ایرانی جوگیر که مثلا آزادی میخوان دادن .
این جایزه حق این خواننده بی استعداد نیس .
هزاران خواننده ایرانی خوب و با استعداد چه داخل چه خارج داریم و هزاران خواننده خارجی فوق العاده .
#گرمی-حقِ-شروین-نیست
آقا بد دارین میسوزینااا😂